Meciul care a dus la desființarea Luceafărului. Bihorenii aveau 2-0 la pauză, însă în repriza secundă au cedat cu 4-3. „Faze exact ca la circ, de cascadorii râsului”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 16:03 Campionat

Degringolada în ceea ce privește rezultatele continuă la echipa bihoreană Luceafărul Oradea. Deși a evoluat pe teren propriu pentru a treia oară în primele patru etape și și-a dorit foarte mult să acumuleze prima victorie din noua ediție a campionatului Ligii a 2-a, formația pregătită de Cornel Țălnar a trebuit în cele din urmă să se recunoască învinsă și miercuri, cu scorul de 3-4, în disputa cu Dacia Unirea Brăila. Modul în care au cedat în partea secundă atrage multe semne de întrebare.

Interesant este însă că bihorenii au dominat clar prima repriză, pe care au câștigat-o cu 2-0, dar au și ratat o serie de alte ocazii. În schimb însă, ceea ce nimic nu prevestea la pauză, în repriza a doua oaspeții au revenit spectaculos și după ce au fost conduși cu 2-0, au ajuns să conducă ei cu 4-2. Scorul final a fost 4-3 pentru brăileni, pentru că orădenii au mai înscris o dată până la final, dar n-au reușit mai mult, provocând o mare dezamăgire, atât în rândul clubului, dar și a suporterilor, care au venit în număr mare la acest meci, în tribunele Stadionului Iuliu Bodola regăsindu-se peste 1000 de spectatori.

Luceafărul a marcat în prima repriză prin Andrei Hergheligiu, care a reușit o dublă, în minutele 19 și 30. În repriza a doua, oaspeții au înscris patru goluri consecutiv, prin Costin Ghiocel, în minutele 62, Gabriel Niță, în minutul 64, Cosmin Mihai, în minutul 67, și Sorin Frunză, în minutul 75. Rezultatul final l-a stabilit Petre Goge, în minutul 76.

„Este prima dată în viața mea, de când sunt în fotbal, când mi se întâmplă acest lucru. Chiar am discutat cu antrenorul principal și am spus nu există așa ceva, să avem așa ghinion. După o repriză foarte bună, în care am demonstrat într-adevăr că suntem o echipă extraordinară din toate punctele de vedere, cu ocazii multe, goluri și faze frumoase, a urmat repriza a doua în care nu pot să realizez și să înțeleg deznodământul acesteia. Am primit niște goluri, pe anumite faze exact ca la circ, de cascadorii râsului, lipsă de marcaj, lipsă de coordonare, lipsă de atitudine, plus acele trei goluri, pe care le-am luat în doar câteva minute, a fost deja prea mult”, a declarat, la finalul partidei, citat de Bihoreanul, antrenorul secund al Luceafărului, Florentin Petre.

Această înfrângere, cât și rezultatele obținute până acum l-au determinat pe finanțatorul clubului bihorean, Ioan Blidaru, să retragă echipa din campionat. Astăzi dimineață, jucătorilor și staffului echipei Luceafărului li s-a comunicat această decizie drastică, iar meciul cu FC Argeș apare pe site-ul CCA că nu se dispută.

Brăilenii, la al patrulea meci „spectaculos” din tot atâtea

Dacia Unirea nu este la primul rezultat de acest gen în acest campionat. În prima etapă a cedat pe teren propriu, cu 3-2, cu ASU Poli, după ce a fost aproape să egaleze de la 3-0 cu toate că juca în inferioritate. În etapa a doua a remizat 4-4 la Iași cu Știința Miroslava, cu o altă desfășurare interesantă de scor. Iar în etapa a 3-a a câștigat cu 9-1, pe teren propriu, în fața juniorilor de la Foresta Suceava.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 3-4 (2-0)
Hergheligiu 19′, 30′, Goge 76′ / Ghiocel 62′, Gab. Niță 64′, C. Mihai 67′, Frunză 75′

Poiană – Fl. Drăgan, Andr. Cordoș, Al. Iacob, I. Ban – Goge, Asanache (Feher 81′), P. Păcurar, Codoban (Bedea 63′) – C-tin. Roșu (cpt.)(Chiș Toie 67′), Hergheligiu
Rezerve neutilizate: Began – A. Mutu, Balea, Groza
Antrenor: Cornel Țălnar

Bg. Olaru – Gab. Niță, G. Lazăr (Iosofache 60′), Ghiocel, Stănciulescu – Covaciu (M. Dima 80′), L. Ivan – Roșoagă, Frunză (cpt.), C. Mihai (Puia 82′) – Costel Roșu
Rezerve neutilizate: Logofătu – Olenic, Ed. Oprea, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 16:03 Campionat
Pe aceeași temă