Meci pe muchie de cuțit, la Deva

13 Mar. 2009, 15:25 Campionat
Meci pe muchie de cuțit, la Deva

Cu obiective opuse în acest sezon, Mureșul – menținerea în eșalonul secund și Unirea -  promovarea în Liga I, niciuna dintre cele două combatante nu își permit un alt rezultat în afara victoriei.

Olariu: "Meci important, nu decisiv"

Un eventual eșec sau o remiză ar ține-o în continuare pe Alba-Iulia departe de prima poziție a clasamentului pe care a cedat-o runda trecută, în timp ce trupa lui Gheorghe Barbu, aflată la doar trei puncte distanță de locul 15 (primul retrogradabil), cu minus 6 puncte la "adevăr", ar simți și mai intens răcoarea din subsolul clasamentului. Antrenorul secund al Mureșului, Constantin Olariu, crede că starea terenului va influența desfășurarea jocului.

"Meciul va fi important, însă nu decisiv pentru cele două echipe, deoarece mai sunt multe etape de jucat până la finalul campionatului. Primordial pentru noi este să nu cedăm puncte pe teren propriu. Cel mai probabil terenul va fi foarte greu la ora jocului, iar câștig de cauză va avea echipa care se va adapta cel mai bine", crede Olariu.

Alba-Iulia vine la Deva fără victorie în retur (0-1 la FC Bihor și 0-0 cu Jiul), în timp ce Mureșul vrea să își refacă imaginea șifonată după usturătoarea înfrângere suferită în runda precedentă la ACU Arad (scor 0-3).  Statistica este favorabilă gazdelor care în ultimele 6 întâlniri directe au cedat doar un singur punct în 1998 (2-2).

ÎN URMĂ‚ CU DOI ANI
Amintire palpitantă

Ultima descindere a Unirii Alba-Iulia pe terenul de sub Cetatea Devei a avut loc pe 15 septembrie 2007 și a fost un adevărat coșmar pentru mulți dintre actualii elevi ai lui Aurel Șunda. Cu un avantaj de două goluri după aproape o oră de joc prin golurile marcate de Dâlbea (21- penalty) și Zăgrean (52), "alb-negrii" au fost învinși în minutele de prelungire, prin golul marcat de deveanul Marius Păcurar (scor 3-2) după ce în timpul regulamentar de joc același Păcurar (59) și Lintaru (71) au restabilit egalitatea pe tabelă.
 

"De data asta, sper să tranșăm meciul de partea noastră cât mai repede. Nu mai vreau să stau cu pulsul ridicat la 200 până la final", spune Olariu.

Dintre actorii acelui meci de groază se vor regăsi mâine în cele două distribuții următorii jucători: Rahoveanu, A. Bud, Dosan, Pisoiu, Bitiș, Vajda, Szemely, Lintaru și I. Moldovan – la Mureșul, respectiv G. Rotaru, C. Selagea, Foro, Dâlbea, Pepenar, G. Grozav și Marincean – la Unirea.

Partida va fi arbitrată de o brigadă condusă la centru de Florin Marcu, din Oradea, ajutat la cele două tușe de Dragoș Iliescu și Florin Buzărnescu, ambii din Craiova.
 

 

Articol scris de Sami Tamaș
foto: Cristi Vatavu
 

13 Mar. 2009, 15:25 Campionat
Pe aceeași temă