Meci nebun la Brăila. Dacia Unirea, în inferioritate numerică o oră, a ratat victoria cu Aerostar, noua echipă a lui Florin Bratu

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 15:43 Campionat
Meci nebun la Brăila.** Dacia Unirea, în inferioritate numerică o oră, a ratat victoria cu Aerostar, noua echipă a lui Florin Bratu

Meci nebun, cu răsturnări de situații pe Municipalul brăilean în etapa a 13-a a Ligii a 2-a între Dacia Unirea și Aerostar Bacău. Echipa gazdă a evoluat cu un jucător mai puțin timp de 60 de minute și a reușit să egaleze de două ori, a avut și avantaj pe tabelă, 3-2, dar în minutul 82 Aerostar a egalat și partida s-a încheiat la egalitate.

Dacia Unirea a început cum nu se poate mai rău partida cu Aerostar: a primit gol în minutul 2, înscris de Buhăcianu, iar în minutul 30 a rămas în inferioritate numerică, deoarece Vitan a fost eliminat în urma unui fault în calitate de ultim apărător, în fața propriului careu.

În minutul 36, cel mai bun jucător de pe teren, fundașul brăilean Gabriel Niță a fost faultat în careu de Chirilescu, iar centralul Florin Dan a arătat punctul cu var, Bebey a marcat și a restabilit egalitatea, 1-1, din minutul 36. La faza imediat următoare, Moroianu l-a faultat în suprafața de pedeapsă pe Buhăcianu și arbitrul de centru a dictat penalty pentru oaspeți, Cătălin Vraciu (39) a marcat și a stabilit scorul primei reprize, 2-1 pentru Aerostar.

Jocul a fost la fel de echilibrat și în partea a doua, iar în minutul 56, după o fază de cascadorii râsului, Dacia Unirea a egalat, 2-2. După o centrare a lui Niță, încercând să degajeze mingea din propriul careu, portarul oaspeților și Vraciu s-au lovit reciproc și din mijlocaș mingea a deviat în propria poartă. Tot Niță a insistat în minutul 74, a recuperat mingea în marginea careului advers și, după un un-doi cu Lu Yeufeng, a șutat plasat și l-a învins pe Hărăguță, iar Dacia Unirea conducea cu 3-2. Putea fi 4-2 pentru gazde, dar Bebey a ratat. La acest scor și Aerostar a irosit două mari șanse de gol.

Echipa din Bacău a reușit să marcheze în minutul 82 prin Vraciu, după o fază controversată, în care se putea acorda și fault în atac, iar meciul s-a încheiat nedecis, 3-3, rezultat care nu folosește momentan niciuneia dintre cele două formații.

Dacia Unirea rămâne pe ultima poziție, cu 5 puncte, iar Aerostar e pe antepenultima poziție, cu 9 puncte.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – AEROSTAR BACĂ‚U    3-3
Bertrand Bebey 37′ – pen., Cătălin Vraciu 56′ – autogol, Gabriel Niță 74′ / Valentin Buhăcianu 2′, Cătălin Vraciu 37′ – pen., 82′

R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, Pleșa, Moroianu (Merville 46′), Manu – Vitan, Lu – Van den Driest, Mucuță (Coteț 66′), Hîmpea – Bebey (Le Metayer 90′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – D. Mihalcea, Val. Robu, Sil. Crăciun
Antrenor: Viorel Moldovan
Eliminat: Raul Vitan 29′ (roșu direct)

Hărăguță – Ardei, Mihăeș (cpt.), Mutu, Chirilescu (Andr. Gavrilă 57′) – Sahru, Rz. Adăscăliței (Andr. Pavel 76′), I. Chirilă (Fl. Istrate 69′), Hurdubei – Buhăcianu, Vraciu
Rezerve neutilizate: Potcoavă – Al. Ichim, H. Ilie, Căinari
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi – Călărași); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Florin Iacob (Constanța).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă