Marius Oprescu: „Arbitrajul, mai rău ca pe vremea lui Crăciunescu”

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 10:11 Campionat
Marius Oprescu:** „Arbitrajul, mai rău ca pe vremea lui Crăciunescu

Cele două penalty-uri, în meciul susținut pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara, dictate împotriva echipei FC Olt Slatina au fost picătura care a umplut paharul. Eforturile financiare care se fac pentru ca iubitorii fotbalului să aibă o mică bucurie la sfârșit de săptămână, munca jucătorilor, a antrenorilor, prezența suporterilor în tribune determină autoritățile să ia atitudine față de arbitrajele ostile de care echipa fanion a județului are parte.

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt (una dintre instituțiile ce finanțează echipa de fotbal), Marius Oprescu, a declarat, după meciul cu ACS Poli Timișoara, când slătinenii au ratat victoria în ultimele secunde ale prelungirilor dintr-un al doilea penalty dictat, că se vor lua măsuri.

„Nu am crezut că după epoca Crăciunescu poate fi o perioadă mai proastă în arbitrajul românesc. Acum este mult mai rău. Japcă pe față ca în aceste patru meciuri din retur nu s-a întâmplat nici în Liga a III-a. Vom trage toate semnalele de alarmă, legal, pentru că nu se poate așa ceva. Fiecare încercăm să contribuim, mai mult sau mai puțin, în fotbal, să aducem o bucurie oamenilor în localitățile noastre. Din păcate, din cauza arbitrajelor, multe echipe s-au retras, probabil se vor mai retrage, în condițiile în care, fiind o competiție sportivă, lupta nu se dă pe teren”, a declarat Marius Oprescu, vicepreședinte CJ Olt.

FC Olt, tocată meci de meci de arbitri

FC Olt Slatina este printre puținele echipe în favoarea cărora nu s-a acordat penalty, faze litigioase existând la fiecare meci, cel mai clar 11 metri fiind în meciul cu FC Bihor, refuzat de Teo Crăciunescu, la o fază creată de Bancu, la scorul de 0-0. În schimb, împotriva slătinenilor s-au dictat, deja, trei lovituri de pedeapsă.

„Probabil, unul dintre motivele pentru care avem arbitraje proaste este faptul că unii oameni au fost deranjați de noi, iar acum se răzbună. Nu mi se pare normal ca rudele membrilor CCA să aibă președinți de cluburi, probabil de aici arbitrajul părtinitor (n. red. – referire la Augustus Constantin, membru CCA, fiul fostului președinte de la FC Olt Slatina, actualmente la UTA Arad, Gheorghe Constantin, care a fost demis în tur). Va trebui să muncim mai mult pentru a acoperi aceste probleme de arbitraj. La Baia Mare am avut penalty împotrivă și gol anulat, la UTA ne-au tocat, cu Poli ne mai trebuia un minut să câștigăm, au dat două penalty-uri, unul l-am apărat, au mai dat unul. Ne mai trebuia puțin să câștigăm, băieții au luptat chiar și împotriva arbitrajului”, a conchis Oprescu.

 

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 10:11 Campionat
Pe aceeași temă