Marius Măldărășanu consideră echitabilă remiza cu ASU Poli: „Ambele echipe puteau câștiga.” Ce l-a nemulțumit la jucătorii săi în deplasarea de la Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 13:47 Campionat

Metaloglobus a luat un punct din deplasarea de la Timișoara, după egalul, scor 1-1, cu ASU Politehnica, iar echipa lui Marius Măldărășanu ajunge la cinci meciuri consecutive cu rezultate pozitive, dar și la a cincea partidă desfășurată pe teren străin în care nu pierde. Formația bucureșteană se mențin, astfel, la un singur punct în spatele ocupantei locul 3, UTA, ea fiind pe poziția a 7-a.

În meciul cu ASU Poli, timișorenii au deschis scorul prin Mircea Axente, în minutul 32, însă Claudiu Herea a egalat în minutul 36 pentru Metaloglobus, dintr-un penalty.

Dacă antrenorul Politehnicii, Mugur Gușatu, era mulțumit de evoluția poliștilor, mai ales că a trecut seria negativă de meciuri fără goluri marcate, în schimb, Marius Măldărășanu s-a arătat supărat pentru repriza a doua a meciului de la Timișoara. Venit de pe o poziție mai bună în clasament cu echipa sa, Măldărășanu a recunoscut, totuși, că a fost un rezultat echitabil, dar că și-ar fi dorit mai mult de la elevii săi în partea a doua a întâlnirii de pe arena Știința.

Măldărășanu: „Au fost două reprize puțin opuse”

Antrenorul formației bucureștene spune că rezultatul e echitabil. „După aspectul jocului, da. Sunt un pic nemulțumit pentru repriza a doua. Consider că au fost două reprize puțin opuse. Prima repriză, a noastră, ca situații, control al jocului. ASU Poli a avut câteva contraatacuri periculoase. Însă, a doua repriză, chiar dacă am făcut două schimbări, cu gândul că vom avea o forță ofensivă mai mare, ASU a controlat jocul, a venit și cu multe ocazii, situații bune, prin centrări. Știam foarte bine că fac asta. Mai ales la fazele fixe, am încercat să evităm pe cât posibil aceste faulturi în preajma careului. Nu s-a putut, asta și datorită jucătorilor de la Timișoara, a calității lor. Cred că este un rezultat echitabil, pentru că și ASU putea câștiga în a doua repriză, dar, totodată, și noi am avut o ocazie foarte mare prin Ovidiu Herea”, a spus Marius Măldărășanu.

Cel care o pregătește pe Metaloglobus l-a felicitat pe omologul Mugur Gușatu. „Țin să-l felicit pe Mugur pentru tot ceea ce face aici. A avut un parcurs pozitiv în ultimele patru etape, plus acest joc”, a puntat fostul rapidist.

Măldărășanu le cere elevilor săi să câștige fiecare meci. „Obiectivul este o clasare mai bună decât anul trecut. Eu, ca antrenor, le-am cerut jucătorilor să-ți dorească mai mult decât obiectivul propus de club (n.r. – o clasare mai sus de locul 9, pe care a încheiat în sezonul trecut). În momentul în care îți propui puțin, poți să realizezi nimic. Sunt meciuri foarte multe, ne așteaptă meciuri foarte grele. De altfel, Liga 2 este foarte, foarte echilibrată. În niciun meci nu putem spune dinainte că o echipă este câștigătoare sau învinsă. Noi suntem o echipă care poate bate pe oricine, dar, totodată, poate pierde cu orice altă echipă. Este un campionatul lung, ne așteaptă și pe noi un parcurs foarte, foarte greu. Următoarele meciuri sunt extraordinar de grele. Dar am încredere în jucători. Sper să înțeleagă acest lucru și să avem această continuitate”, a mai spus Măldărășanu.

Cu 19 puncte acumulate în 12 meciuri, Metaloglobus ocupă locul 7 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău, care are un joc mai puțin disputat și are un golaveraj superior. În runda următoare, Metaloglobus o întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe CSM Reșița (locul 12, cu 15 puncte).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă