„Marinarii” au ratat victoria după ce au primit două goluri de cascadorii râsului. Pătrașcu: „E rușinos să jucăm pentru evitarea retrogradării”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 May. 2015, 12:49 Actualizat: 11 May. 2015, 13:13 Campionat

Nici ultima etapă din play-out-ul Ligii a II-a nu i-a adus Farului mult așteptata victorie. „Marinarii” pierduseră precedentele șapte meciuri din campionat și au încheiat sezonul cu un egal, 3-3 la Constanța cu CS Balotești, la capătul unei partide în care miza a lipsit în totalitate. Gazdele au înscris de trei ori (după faze frumoase) și au ratat alte câteva ocazii bune, dar au și primit două goluri de râsul curcilor.

Fără griji în privința retrogradării, FC Farul (ultima în play-out) și CS Balotești (a doua în clasament) au dat naștere unei partide cu goluri și ratări multe și cu răsturnări de scor, „marinarii” fiind la puține momente de obținerea primei victorii după șapte eșecuri la rând. Condusă cu 1-0, iar apoi egalată la doi, Farul a înscris în minutul 80 pentru 3-2, însă al treilea minut de prelungire a adus golul trei al oaspeților, la care portarul Dinu și fundașul Ciobanu s-au ciocnit, iar oaspeții au profitat și au marcat. Și primul gol al lui CS Balotești a venit tot în urma unei conlucrări defectuoase între tinerii Dinu și Ciobanu: primul a trimis acasă, prinzându-l pe portar pe picior greșit, mingea s-a dus în bară, Dinu a încercat să îndepărteze balonul, care a ajuns însă la un adversar, iar acesta a marcat nestingherit. Pentru Farul au punctat I. Plămadă (35 – cu capul, la centrarea lui Enciu), Enciu (56 – din careu, bine găsit de Jianu) și Jianu (80 – boltă de la 18 m), iar reușitele lui CS Balotești le-au aparținut lui Gojnea (23), Marinaș (63) și Chiacu (90+2).

Pătrașcu: „E rușinos să jucăm pentru evitarea retrogradării și să ne bucurăm că moare capra vecinului”

„Am jucat ceva mai bine decât până acum și e păcat că am luat goluri aiurea, toate trei până la urmă. Ar fi fost frumos să încheiem campionatul cu o victorie. Nu e cazul însă acum să învinuim. Trebuie făcută o analiză profundă vizavi de toate aspectele și să vedem ce se poate întreprinde în continuare”, a declarat Constantin Gache.

„Sperăm ca pe viitor să fie mai bine, să avem obiective mult mai îndrăznețe, să ne dorim mai mult victoria și să muncim, întrucât în fotbal degeaba ai talent dacă nu muncești. Munca e primordială. Și Cristiano Ronaldo e plin de talent, dar și muncește și aleargă”, a declarat căpitanul Farului, Florin Pătrașcu, cel care s-a supărat foarte tare pentru că „marinarii” au ratat victoria la mustață, în urma acelui gol din prelungiri. „Au fost nervii inerenți și tensiunea din timpul meciului, pentru că eu pun mereu suflet, dar nu mai contează. Acum, cel mai important e să mergem înainte. Eu termin contractul la finele acestui campionat, iar o eventuală rămânere la Farul nu depinde de mine. Sper să fie un proiect serios, de mai lungă durată, pe câțiva ani, care să aibă în vedere întâi promovarea. Pentru mine e rușinos să jucăm pentru evitarea retrogradării în Liga a III-a și să ne bucurăm că moare capra vecinului”, a punctat Pătrașcu.

Dedicația specială a lui Marco Enciu

Meciul de la Constanța a început cu o întârziere de zece minute, după ce echipa oaspete a ajuns la stadion abia cu 25 de minute înainte de începerea partidei! După ce grupul ultras farist „Fervent” afișase la stadion un mesaj de solidarizare în cazul suporterului polonez de 27 de ani al echipei de ligă inferioară Concordia Khurow ucis de un glonț de cauciuc tras de forțele de ordine („Justice for Concordia Khurow fan”), galeria gazdelor a prezentat la începerea meciului un banner similar. Apoi, pe parcursul confruntării, în peluză a apărut și mesajul „Stop defrișărilor!”.

După ce a marcat golul de 2-1, atacantul Farului Marco Enciu a primit de pe banca de rezerve un tricou, pe care l-a arătat tribunelor. Pe el era scris „Dielu și Flori”. „Sunt unchiul și mătușa mea, cărora le dedic acest gol. M-au susținut mereu”, a explicat golgheterul farist.

FARUL CONSTANȚA    3
CS BALOTEȘTI        3

I. Plămadă ”35, M. Enciu ”58, M. Jianu ”81 / Gojnea ”24, Marinaș ”64, H. Chiacu ”90+2

I. Dinu – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Ciobanu, Szalkai – Al. Grigoraș (Giurgiu ”62), Ochia, R. Neagoe (Al. Vieru ”57), I. Plămadă – M. Enciu (Al. Muscă ”90), M. Jianu
Rezerve neutilizate: Cr. Nanu – V. Suciu, Sescioreanu, Cl. Popa
Antrenor: Constantin Gache

Fulga – Stelitano, Flămânzeanu (Marinaș ”46), Antoche, L. Sava – Gojnea (C. Ionică ”55), I. Sandu (cpt.), Bg. Pătrașcu, H. Chiacu – F. Pisano (D. Popa ”77), Bg. Oprea
Rezerve neutilizate: V. Tănase – Mande, P. Ioniță, M. Dobrescu
Antrenor: Giovanni Pisano

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 150; Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Florin Liviu Burlacu  (Urziceni); Jucătorul meciului: Marco Enciu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 May. 2015, 12:49 Actualizat: 11 May. 2015, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă