Marea performanță începe… printre bălți! Antrenorul Politehnicii are o întrebare pentru FRF. „Asta se vrea în România?”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 11:15 Campionat

ASU Politehnica a cedat, sâmbătă, în etapa a 14-a a Ligii 2, cu 1-0 în deplasare la Sportul Snagov, pe un teren plin de bălți. Tehnicianul echipei timișorene, Bogdan Andone, aflat pe lista celor de la Sepsi de a prelua clubul din Liga 1, a fost supărat atât pe evoluția elevilor săi, care au ratat mult, dar și pe terenul de la Ghermănești aflat într-o stare deplorabilă.

Andone le-a reproșat elevilor săi și ratările ofensive, dar și golul primit. „Am dominat 90 de minute din 93, cât a durat meciul. Dar în ziua de astăzi, nu poți câștiga dacă nu concretizezi situațiile pe care ți le creezi. Din păcate, așa, ca în întreg campionatul, chiar și pe acest teren impracticabil, ne-am creat câteva situații foarte bune de a marca. Din păcate, le-am ratat cu seninătate, nu am luat deciziile cele mai bune, iar la singurul lor șut spre poartă am primit gol. A fost o execuție frumoasă, într-adevăr, însă faza a venit în urma unor greșeli în lanț ale jucătorilor mei, greșeli la marcaj… O execuție frumoasă, dar care cu puțină atenție se putea bloca. Am introdus doi jucători proaspeți, tocmai pentru a aduce mai multă viteză în jocul de atac al echipei noastre. Din păcate, așa cum am spus, în cele două-trei situații foarte mari pe care ni le-am creat nu am luat deciziile cele mai bune, astfel că am pierdut alte trei puncte foarte importante. Am încercat să ne adaptăm, a fost mai mult un meci de luptă, iar gazdele au profitat de… nici nu pot să o numesc ocazie de gol, ci doar un șut de la 20 de metri, cu spatele la poartă, din care Snagovul a marcat”, a declarat, citat de druckeria.ro, antrenorul Politehnicii.

„Ce aș putea să le mai spun? Dați cât mai tare în ea și hai, la bătaie! Păi ăsta e fotbal?!”

Tehnicianul lui ASU Politehnica a vorbit și de problema terenurilor. Deși FRF încearcă să ridice nivelul eșalonului secund (cu sloganul „Marea performanță începe aici”), la omologări se fac tot mai multe compromisuri. „Nu s-a pus problema să jucăm mâine. Așa s-a stabilit, ca meciul să se joace astăzi, cu toate că nouă ne-a fost destul de greu, din cauza timpului foarte scurt de după meciul de miercuri, din Cupă, plus ieri, o zi doar de deplasare, fără antrenament. Cum am spus-o tot timpul, nu văd cum acești jucători tineri pot progresa în aceste condiții, cu deplasări lungi, terenuri impracticabile. Ce aș putea să le mai spun? Dați cât mai tare în ea și hai, la bătaie! Păi ăsta e fotbal?! Asta se vrea în România? Nu știu cum sunt omologate asemenea stadioane, cum e acesta de la Snagov și alte două-trei, pe care chiar nu se poate juca fotbal. Dacă oamenii din conducerea fotbalului cred că acești copii pot progresa, așa să fie. Sunt lucruri care mă depășesc și văd că nimeni nu caută nicio soluție”, a adăugat Andone.

Bogdan Andone nu e singurul oficial care reclamă starea terenului stadionului Voința din Ghermănești, acolo unde Sportul Snagov își joacă meciurile de pe teren propriu din Liga 2. Absolut toți adversarii echipei lui Valeriu Răchită au atras atenția înainte sau după jocuri că gazonul de la Ghermănești este într-o stare deplorabilă.


Reușita lui Bustea din meciul cu ASU Poli, singura a jocului

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel TOTH (Druckeria)

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă