Mara: „Duc UTA în Liga I și apoi mă las”

09 Mar. 2012, 10:43 Campionat
Mara:

Are 34 de ani și deja cochetează cu meseria de impresar. Totuși, Bogdan Mara (foto) nu s-a lăsat încă de fotbal și vrea ca promovarea în prima ligă cu UTA să fie ultima sa performanță din carieră. O carieră încununată cu două titluri de campion în România, 11 selecții la națională și două sezoane petrecute în Primera Division.

Ce te-a determinat să revii la Arad?
Am vrut să vin undeva unde știu că sunt iubit, iar Aradul e un oraș unde m-am simțit foarte bine, chiar dacă am stat aici un timp destul de scurt. M-am simțit foarte apreciat de lumea de aici. Mă cunosc de multă vreme cu patronul echipei, iar el mi-a prezentat proiectul pe care îl are și m-a convins să pun și eu umărul la promovarea UTA-ei în prima divizie, fie că va fi anul acesta sau anul viitor.

Ai avut și alte oferte?

Au fost mai multe discuții și în țară și în străinătate, dar doream mult să mă întorc în țară, ca să fiu alături de familia mea și de copiii mei. Nu am venit să stau două-trei luni și să plec, pentru că astfel de oferte am avut și din Liga I. Am vrut să fie un proiect de lungă durată și sper să ajut UTA atât ca fotbalist, cât și poate și mai departe, dintr-o altă funcție.

„Nu vreau să fiu antrenor”

Apropo de alte funcții. Deja ți-ai intrat în rol…
Da. Încerc și eu să fac unele lucruri, pentru că tatonez de câțiva ani de zile cu meseria de impresar. Nu pot să spun că sunt impresar, dar ajut sau intermediez unele transferuri, în special în China, pentru că acolo am câteva relații foarte bune.

Ce post ar urma să ocupi la UTA după ce pui ghetele în cui?
Un post de antrenor nu mă tentează în niciun fel. Mi-ar plăcea să fiu în conducere, un fel de manager sau director sportiv.

Cât de mare e diferența între UTA de acum și cea la care ai jucat în 2006?

E o diferență, pentru că atunci era în prima ligă. Acum am găsit un lot bun de jucători, mulți tineri, cu care trebuie să lucrăm mult. Sunt tineri de perspectivă și trebuie să crească pe lângă noi, cei cu mai mare experiență. Noi ne dorim promovarea cât mai repede, dar nu facem nicio tragedie în cazul în care nu promovăm anul acesta.

Ce crezi că trebuie schimbat în primul rând la club?
Sunt multe lucruri de pus la punct.E nevoie de multă implicare din partea tuturor. În primul rând, avem nevoie să ne ajute consiliul local, primăria și oamenii cu putere financiară din Arad. Apoi avem nevoie de cât mai mulți suporteri la fiecare meci.

Cui îi ții pumnii acum în Liga I?
Nu țin pumnii cuiva. Am jucat la CFR, am prieteni mulți acolo, am câștigat un campionat, la fel și la Dinamo. Lupta o văd destul de aprigă, între CFR, Dinamo, Vaslui și Rapid. Dar primele favorite sunt CFR și Dinamo.

„Regret că nu am ajuns la Real Madrid”

Există vreo echipă din străinătate la care ai visat să ajungi?
Orice fotbalist visează la echipe ca Barcelona sau Real. Eu mi-aș fi dorit să ajung la Real Madrid, dar măcar am jucat împotriva lor, așa că pot să mă declar mulțumit și cu atât.

Ai făcut schimb de tricouri cu cineva de la Real?
Da, în fiecare an în care am jucat în Spania. Prima dată cu Hierro, apoi cu Roberto Carlos și cu Ronaldo.

AMINTIRI
Rapid, cel mai mare regret

Bogdan Mara a jucat la 13 echipe până acum și spune că toate i-au rămas în suflet. Totuși, cea mai tristă amintire din cariera sa a fost episodul Rapid, din 2005. Fotbalistul a jucat acolo doar cinci meciuri și a fost dat afară, pentru că a petrecut într-un bar noaptea de după un meci jucat la Galați. „A fost cel mai trist moment din carieră. S-a terminat repede, după un incident pentru care nu am fost vinovat. S-a făcut o imagine urâtă a mea atunci, dar îmi pare rău că nu am reușit să joc mai mult acolo, alături de Răzvan Lucescu, pe care îl respect foarte mult”, a spus Mara.

1 an și jumătate este perioada pe care Mara a semnat cu UTA în această iarnă

1 gol a marcat Mara pentru România, în meciul cu Cipru din 2.000

Articol de Radu FAUR

09 Mar. 2012, 10:43 Campionat
Pe aceeași temă