Manole l-a zidit pe Stoican în Regie. Rapid câștigă „Primvs Derby” cu Petrolul, un meci animat de fanii celor două echipe

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 18:08 Campionat

Rapid a învins Petrolul cu 1-0 în „Primvs Derby”, grație golului marcat de Bogdan Manole, în minutul 80, după o fază fixă.

După o pauză de patru ani, Rapid și Petrolul s-au întâlnit din nou în „Primvs Derby”. Un meci demn de Liga 1 s-a jucat de această dată pe scena Ligii 2, în Regie, cu 9.000 de spectatori în tribune. Jucătorii celor două echipe s-au tatonat în debut, în timp ce ultrașii au început în forță. Atâta giuleștenii, cât și „găzarii”, au animat stadionul cu scenografiile lor.

Petrolul, superioară pe teren și la ocazii în prima repriză

Prima ocazie importantă s-a consumat în minutul 15, când Younes Hamza a trimis mult peste poartă dintr-o poziție ideală. De partea cealaltă, Brighton Labeau a fost cel mai periculos jucător al Rapidului. Fundașii lui Stoican au avut bătăi de cap când Labeau a demarat, viteza fiind principala calitate a atacantului.

În prima parte, Jorza a ratat cea mai mare ocazie a Rapidului, în minutul 32. Voicu a trimis în centrul careului, dar Jorza a luftat dintr-o poziție ideală și mingea s-a dus pe lângă poartă. După doar un minut a venit replica Petrolului. Țicu a centrat în șase metri, dar Munteanu a ratat de puțin întâlnirea cu balonul.

Până la pauză, Stoican a intrat în conflict cu fanii de la T1. Antrenorul Petrolului i-a reproșat arbitrului Mladinovici faptul că a oprit jocul după ce Labeau a rămas întins pe gazon. Fanii rapidiști nu l-au iertat pe tehnicianul advers. La cabine s-a intrat cu scorul de 0-0, însă după o altă mare situație de gol a lui Arnăutu.

Rapid a preluat controlul în partea secundă și a lovit dintr-o fază fixă

Rapid a început mai bine repriza secundă. Sefer a scăpat singur cu Avram, dar parcă i-a fost teamă să intre în contact cu portarul advers, astfel că a pierdut mingea cu ușurintă. A urmat o șansă pentru Labeau, care a scăpat în flancul stâng, după care a centrat defectuos în fata porții.

„Găzarii” nu au mai avut același ritm după reluarea partidei. Tătaru n-a mai avut nimic de apărat după minutul 45. Giuleștenii s-au stins și ei cu trecerea timpului, spre dezamăgirea publicului. Sefer și Labeau au fost luați în colimator de către spectatori.

Fundașul Bogdan Manole s-a revanșat pentru toate gafele din trecut în minutul 80, când l-a învins pe Avram pentru 1-0. Sefer a executat o lovitură de colț din partea stângă, iar Manole a reluat cu capul de la 6 metri pentru 1-0. Stoican a rămas stană de piatră pe margine.

S-a terminat 1-0 pentru Rapid, care urcă pe locul 3 după acest succes și trece la două puncte peste Petrolul, care pică pe locul 9.

RAPID – PETROLUL PLOIEȘTI   1-0
Bogdan Manole 80′

Tătaru – I. Voicu (cpt.), Bg. Manole, Mallo, Goge – Jorza (Cârstocea 46′), Piriz, Djuric (Roskopf 71′) – Sefer, Labeau, Al. Dulca (Hlistei 46′)
Rezerve neutilizate: Achiriloaie – G. Crețu, Pănoiu, Bonnin
Antrenor: Daniel Pancu

R. Avram – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Țicu – Al. Munteanu (Gab. Deac 63′), Cioinac, Măd. Mihăescu, Al. Zaharia (Guy Gnabouyou 82′) – Arnăutu (Șt. Blănaru 73′), Younes (cpt.)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – I. Stoica, D. Meza Colli, Rob. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Regie (București); Spectatori: 9.000; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Florian Alexandru Vișan (Galați); Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Mihai Marius Andrieș (București).

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă