Manea, șocat de penalty-ul acordat la Brașov: „Săritură în bazin. Dacă mă uit la maniera generală de arbitraj, poate nu ar trebui să ne mire atât de mult”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 11:34 Campionat
Manea, șocat de penalty-ul acordat la Brașov:**

Pe 28 mai, Alexandru Manea trăia, poate, cea mai mare bucurie a carierei sale. În minutul 89, înscria cu capul golul ce o ducea pe UTA la primul baraj de promovare în Liga 1, cu Dunărea Călărași. Vineri seară, tot în minutul 89, intervenția puternicului fundaș asupra lui Sergiu Istrati a fost pedepsită cu penalty de „centralul”Adrian Ilyieș, însă un rol important a avut și asistentul Adrian Mărginean.

Utistului nu i-a venit să creadă ochilor cele întâmplate la Brașov și nu doar pe final de meci. „Am văzut clar cum arbitrul de centru a arătat inițial aut de poartă. Apoi, asistentul i-a semnalizat ceva și a întors faza. Nici nu știam la ce infracțiune se referă, căci la mine nici nu se punea problema. De abia când mi-a dat galben mi-am dat seama că e vorba de mine. Nici acum, la trei ore de la încheierea partidei, nu pot să cred că s-a dat penalty la o săritură în bazin. De abia dacă l-am atins, puțin cu antebrațul, în intenția de a-l proteja pe Miron. Credeam că adversarul va intra direct în el, căci la minge nu avea nicio șansă să ajungă. A fost trimisă atât de sus încât doar cu mâinile o puteai prinde. Dar, dacă mă uit la maniera generală de arbitraj, poate nu ar trebui să ne mire atât de mult de ce s-a dat acel penalty. Brașovenii au fost scutiți de 3-4 cartonașe galbene, nici nu am primit unele faulturi sau cornere, iar în prima repriză cred că a fost un henț în careu la Sburlea. Dar, nu e nimic nou pentru FC Brașov, au avut în aproape fiecare meci penalty-uri și cartonașe roșii pentru adversari, am impresia că joacă și conducerea pentru ei, nu doar jucătorii”, a menționat Manea.

Arădeanul încearcă să rămână optimist, deși recunoaște că un meci pierdut în acest fel îți afectează puțin moralul. „La golul trei a fost vorba despre o greșeală colectivă. Ne-am demoralizat cu toții, fiindcă nici măcar egalul nu era un rezultat corect și, până la urmă, am rămas cu mâna goală. Trebuie să ne revenim rapid, poate avem și puțin noroc că întâlnim Pîncota, care, deși observ că se întărește de la săptămână la săptămână, nu cred că ne poate pune cu adevărat probleme. Dacă ne refacem psihic cu o victorie etapa viitoare, ne vom regăsi echilibrul. Important e să nu facem înmormântare din această înfrângere, până la urmă nimeni nu e invincibil. Deși, repet, e ultimul meci pe care meritam să-l pierdem”, a adăugat Alex Manea.

CITEȘTE și: O altă interpretare a fazei de penalty de la Brașov: A fost implicat Burlă? și Curtuiuș: „Supărare, dezamăgire, fiindcă nu meritam să pierdem”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 11:34 Campionat
Pe aceeași temă