Managerul Marius Baciu vede un viitor bun pentru Daco-Getica generalului Ilie Ciuclea. Ce transmite Politehnicii și cum a explicat situația interdicției de a face transferuri

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 17:00 Campionat

Marius Baciu a rămas, practic, antrenorul principal al Daco-Geticii București, deși a „avansat” la statutul de manager general al clubului, iar pe foaia de arbitraj a fost trecut „secund”, după ce Sorin Bucuroaia a fost adus ca „principal”. Fostul stelist a fost încrezător după succesul cu ASU Politehnica (1-0), întrucât miza clubului din cartierul Colentina este creșterea juniorilor, iar evoluția echipei, una în creștere în primele trei etape, îl liniștește pe Baciu, mai ales că gruparea bucureșteană ia în calcul și varianta retrogradării din eșalonul secund. Club cu datorii, Daco-Getiva are în continuare interdicție la transferuri, și a putut face unele legitimări doar pentru două zile în care FRF a ridicat sancțiunea.

Baciu, cel care a dat indicațiile tot meciul, a recunoscut că nu se aștepta nici el să bată pe ASU Politehnica. „Cred că am avut un joc bun. Cred că și în primele două jocuri ne-am ridicat la un nivel destul de bun, chiar dacă am avut sincope. Suntem o echipă foarte tânără, nouă, mă bucur pentru ei din tot sufletul. Aveam nevoie de cele trei puncte. Speram să nu pierdem, ca să fiu realist. Cred că toate ocaziile mari le-am avut noi în prima repriză. Cu puțină atenție la finalizare, puteam obține și mai mult. Mă bucur foarte mult, am avut cinci jucătorii de 2000, media de vârstă a echipei e undeva la 20 de ani”, a precizat Baciu despre joc.

„Timișoara merită o echipă foarte bună”

Deși ASU Poli a prins o zi proastă, Baciu, care în trecut a fost legitimat o perioadă mai scurtă la Poli, la final de juniorat, a lăudat echipa alb-violetă și spune că e convinsă că va avea un campionat fără emoții. „Ne așteptam ca Timișoara să fie o echipă foarte bună, matura. Noi am încercat să ne facem jocul de posesie. În repriza a doua am cedat deliberat terenul, pentru a obține niște spații, ca să putem să creăm probleme. Sincer, mi-a fost frică când a trecut Mera atacant, pentru că am avut probleme cu el anul trecut, când ne-a marcat gol. Eu cred că Timișoara merită o echipă foarte bună. Mi-aș dori să revină în prima ligă. Trebuie să ajute toată lumea. Am înțeles că e una dintre cele mai bine organizate echipe, au sute de membri cotizanți, ceea ce înseamnă mult. Le-am urmărit site-ul. Cred că e vorba de putere, e nevoie de mai multă bunăvoință”, a spus managerul Daco-Geticii despre ASU.

Baciu explică de ce a devenit managerul clubului

În prezent, deși el dă indicații, Baciu figurează ca antrenor secund. Principal este Sorin Bucuroaia. Fostul stelist a explicat că motivul e legat de faptul că mai ratează câte un antrenament al seniorilor, deoarece se implică mult la juniorii clubului din Colentina.

„Sunt manager general al clubului, antrenor principal este Sorin Bucuroaia. Îmi fac mai mult timp să am grijă de centrul de copii, de care ne ocupăm foarte bine. Sunt manager ca să pot să controlez cât mai mult juniorii, sunt unele antrenamente la care nu pot participa. Dar vin la meciuri și la majoritatea antrenamentelor”, a explicat Baciu.

Echipa din Colentina, în continuare cu interdicție la transferuri

Din cauza datoriilor, Daco-Getica a primit o sancțiune din partea FRF. „Am avut interdicție la transferuri, din cauza aceasta ne bazăm pe jucători tineri. Și acum avem, nu ni s-a ridicat nimic. Am avut chiar și un moment când ne-am dorit să ne retragem din Liga a 2-a, să continuăm doar la copii și juniori, având în vedere ă nu avem susținere din nicio parte, e un singur om și o singură familie. De-a lungul anilor au fost mai multe dezamăgiri, taxe și impozite, nu ne-am simțit ajutați absolut deloc. Cu acest rezultate și tinerii, se arată multă lume interesată să vină aproape de club. Am avut o portiță de două zile, când am putut aduce jucători tineri. Sunt doi jucători cu care ne-a ajutat Dinamo, care sunt din același cartier cu noi, Răducan și Liviu Gheorghe”, a explicat managerul clubului din cartierul Colentina.

Chiar și așa, Marius Baciu e încrezător că viitorul clubului va fi roz, mai ales că patronul a și venit să vadă echipa la Timișoara. „Dar totul se va reglementa în proiectul nostru. Și când am jucat în Divizia A am promovat șase copii. Anul trecut am făcut același lucru. Am jucat și copii de 2011 în teren, am avut în lot patru, plus alți trei pe bancă. Născuți în 2000 și 2001. Scheletul nostru e format din juniori din propria pepinieră. Chiar dacă nu am făcut un cantonament centralizat, am avut speranțe, am reușit să aducem liniște, chiar dacă am rămas în București, ne-am pregătit în căsuța noastră. Am reușit să acoperim lipsurile pe care le-am avut. De când sunt eu la club e prima dată când Ilie Ciuclea făcut 600 de km să vină să-și vadă copiii. Domnul general, la 77 de ani. E realizarea dânsului că am reușit să promovăm acești copii, în special români. E foarte mulțumit. Noi am luat în calcul chiar retrogradarea. Acum să nu credeți că am câștigat un meci și suntem liniștiți”, a conchis Marius Baciu.

Daco-Getica a câștigat la Timișoara, cu ASU Poli, primele ei puncte în acest sezon, în etapa a 3-a. Cu trei puncte, formația bucureșteană se află pe locul 17, retrogradabil. Runda următoare, Daco-Getica joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă