Man bagă frica în adversari. „M-am mirat și eu că am dat trei goluri cu capul! E prima dată la seniori”. Cadoul primit de puștiul de 17 ani

Marius ANGHEL 21 Aug. 2016, 13:58 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a trecut la scor de neprezentare, 3-0, de Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 3-a a Ligii 2, reușind să facă un meci perfect. Eroul grupării arădene a fost puștiul Dennis Man, care a realizat un hattrick, confirmând forma excepțională în care se află în acest început de sezon. Atacantul de 17 ani a ajuns, astfel, la cinci reușite în doar trei partide și se anunță unul dintre jucătorii cei mai importanți ai UTA-ei în acest sezon, cum, de altfel, a fost și în campionatul trecut.

„E prima dată de când sunt la seniori când reușesc să înscriu trei goluri cu capul, chiar și eu m-am mirat de acest lucru. Aș vrea să fie așa mereu, să marchez de acum înainte doar cu capul, important e să intre în plasă. Nu a fost să fie să dau și golul patru, dar eu sunt bucuros chiar dacă dau doar trei pase de gol într-un meci și nu marchez eu. Doar să câștige echipa”, a declarat Man.

Acesta a primit în acest meci două pase de gol de la Burlă și una de la Strătilă, toate cele trei centrări fiind perfecte și transformate în reușite de puștiul arădean: „Atât Strătilă, cât și Burlă, m-au ajutat mult aici la UTA, mi-au dat multe pase bune, sunt jucători foarte buni și îi respect. Pentru mine e important să îmi ajut echipa atunci când antrenorii apelează la mine și să obținem cât mai multe puncte. Pe o căldura ca cea de astăzi e greu să joci, mai ales că am întâlnit și o echipă bună, una dintre cele mai bune din acest sezon, însă am reușit să punctăm și să ne facem jocul ușor. Sper să câștigăm meci de meci, să adunăm puncte și să ne menținem locul acolo sus unde ne e locul”, a încheiat Dennis Man.

La finalul partidei, valorosul atacant a primit mingea cu care s-a jucat ca și cadou pentru hattrick-ul reușit, iar toți colegii și staff-ul tehnic și adminstrativ s-au semnat pe balon ca semn de recunoștiință pentru prestația utistului.

Nagy: „Man e un jucător de excepție, alții vor trebui să profite când el va lipsi!”

Formației arădene nu îi va fi ușor în momentul în care atacantul său va pleca la lotul național și va lipsi pentru aproximativ două săptămâni. „Man a avut realizările de partea lui, e un jucător de excepție care chiar putea să mai puncteze o dată, tot cu capul, lucrul care nu l-a caracterizat până acum. Dar el își dorește mult de la viață, se pregătește bine mereu, sunt convins că a rămas cu picioarele pe pământ și vrea în continuare maximum de la el. Este, fără să pară că spun vorbe mari, un jucător de excepție, am mai spus-o nu o dată dar e important să aibă continuitate. Sigur, această victorie este în mare parte meritul său, dar e și al echipei, al lui Manea, Gligor, Miron, toți s-au luptat exemplar, atât tactic dar au avut și realizări. Legat de plecarea lui Man la lotul național, sunt ceilalți care vin din spate, care trebuie să vină la joc, care să încerce să profite de șansa acelor jocuri când ne vor lipsi acești juniori. Vom încerca să ne descurcăm, chiar dacă nu e pe placul nostru această situație”, a declarat Roli Nagy.

Totuși, fereastra de transferuri nu s-a încheiat încă în România și teoretic una dintre ofertele care au venit în această vară pe adresa lui Man ar putea să beneficieze de o îmbunătățire. Jucătorul este însă ferm: „Sincer, eu mă gândesc doar la UTA, am contract aici și încerc să îmi fac treaba cât mai bine la Arad”, a declarat Man. De cealaltă parte, antrenorul arădenilor a menționat: „În fotbal este posibil orice, chiar și să apară o ofertă pe numele lui Man. Am trecut cu toții prin așa ceva, vorbim despre acest lucru noi cei din staff, dar nu e problema noastră. Pe noi ne bucură că jucătorii vor performanță și au realizări”.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Aug. 2016, 13:58 Campionat
Pe aceeași temă