„Magiun” nu mai vine, „Ted” rămâne principal

28 Aug. 2012, 14:59 Campionat

Cotat la un moment dat cu șanse mari de a deveni antrenorul Rapidului, mai ales după întâlnirea de la începutul săptămânii trecute, convocată de președintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor, la care au mai participat primarul Ion Lungu, dar și oficiali ai Rapidului, tehnicianul Marin Barbu a dezvăluit ieri că negocierile n-au dus la nici un rezultat.

„Practic, am a vut o discuție cu cei care conduc destinele județului dar n-am avut nici un dialog cu conducătorii Rapidului. Totul s-a împotmolit când s-a pus problema salariului meu și al secundului Ioan Naghi. Cei de la club n-au fost convinși că autoritățile vor vira banii respectivi. Ori eu cred că dacă un președinte de Consiliu Județean promite ceva, se ține de cuvânt. Din ce îl cunosc eu pe Cătălin Nechifor, este un om responsabil, care gândește înainte să promită ceva”, a precizat Barbu.

Fostul tehnician al Forestei a mărturisit că în cele două zile în care a stat la Suceava oficialii clubului au evitat să poarte o discuție serioasă cu el. „N-am avut vreun dialog fotbalistic cu nimeni de la club, despre jucători, despre posturile deficitare, sunt lucruri care trebuie discutate cu un antrenor. Atunci ce rost avea să mai rămân? Singurul om de la club cu care am ținut legătura permanent a fost Dumitru Moldovan, însă el nu este factor de decizie la Rapid. Patronii de acolo pot face tot ce doresc cu echipa lor, insa eu cred că dacă se implica și Consiliul Județean nu era un lucru atât de rău”, a declarat „Magiun”.
Chiar dacă simțit o anume răceală din partea oficialilor rapidiști, Marin Barbu nu crede că această reticență a lor în ce-l privește ar avea reminescențe din sezonul precedent, când gruparea suceveană și ASC Bacău, formația pe care el o antrena la vremea respectivă, s-au luptat la baionetă pentru promovarea în eșalonul secund. „N-am niciodată vreo contră cu cineva de la Rapid. Eu i-am felicitat la timpul respectiv. Dacă eu am știut să pierd, asta ce înseamnă, că ei nu știu să câștige? Nu cred”, a continuat Barbu.
În condițiile în care Cătălin Nechifor este plecat din țară în această perioadă, Marin Barbu nu crede că mai pot apărea răsturnări de situație cazul său după data de 4 septembrie, când președintele Consiliului Județean Suceava va reveni la serviciu. „Deja timpul e foarte scurt, a mai rămas puțin timp până la startul campionatului și echipa mai are nevoie de întăriri. E foarte greu de făcut față în Liga a II-a în situația asta. Ce ar însemna, că vin eu și bat din palme și joacă băieții ca pe sârmă? Asta-i situația, fiecare mergem înainte pe drumul nostru și vom vedea ce ne rezervă viitorul. Le doresc multă baftă celor de la Rapid și să fie sănătoși”, a încheiat Marin Barbu.
În situația în care s-au grăbit să renunțe la Ovidiu Murariu, înainte să se lămurească cum stau de fapt lucrurile în ce-l privește pe Marin Barbu, oficialii Rapidului s-au întors practic de unde au plecat și vor aborda campionatul Ligii a II-a cu vechiul cuplu de antrenori Bogdan Tudoreanu – Ion Buzoianu. „Am fost anunțați de conducerea clubului că, până la noi ordine, noi vom conduce Rapidului în eșalonul secund”, a declarat Bogdan Tudoreanu.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
28 Aug. 2012, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă