„M-am săturat de egaluri, dar rezultatul este echitabil”

20 Nov. 2011, 16:59 Campionat

Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo II, a declarat la finalul meciului cu FC Snagov, scor 1-1, că s-a săturat de câte rezulate de egalitate a obținut echipa sa. Acesta spune că a avut șansa să place cu toate cele trei puncte, însă nici egalul nu este rău, având în vedere că a întâlnit o echipă bună.

„M-am săturat și eu de egaluri. M-am săturat și mi-e ciudă pentru că am avut posibilitatea, să nu exagerez, dar cred că în toate meciurile, să plecăm cu trei puncte. Dacă pe parcursul jocului se întâmpla ca noi să tragem de acest egal sau în celelalte jocuri să ne mulțumim cu un egal era cu totul altceva. Am avut posibilitatea să plecăm cu trei puncte. Până la urmă rezultatul este echitabil ținând cont de faptul că am întâlnit o echipă bună, care a prestat un joc bun, dar am avut posibilitatea să plecăm cu trei puncte. Și un punct nu este rău.”
, a spus principalul echipei secunde a lui Dinamo.

„Au marcat după o greșeală a noastră”

Tehnicianul nu consideră că echipa sa a evoluat mai slab după ce ilfovenilor le-a fost eliminat un jucător, perioadă în care au și primit golul, însă spune că fotbaliștii săi s-au crezut învingători din acel moment. „Nu știu dacă au avut vreo situație clară de gol. Golul pe care l-au marcat pot să spun că nu a fost o ocazie, ci o greșeală a noastră. Probabil a fost și faptul că ne-am crezut câștigători din acel moment, dar ăsta este fotbalul.”, a menționat Stoican, care e convins că agresivitatea și tensiunea din timpul meciului se datorează jocului deschis pe care îl practică cele două echipe. „Fiecare echipă și-a dorit să câștige. Au fost două echipe care joacă un fotbal plăcut, nu se închid. Sunt două echipe care încearcă să joace fotbal și pentru spectatori și poate și din cauza asta a fost tensiune. La fiecare meci se joacă cu aceeași agresivitate și tensiune, cu atât mai mult cu cât acum a fost și Ciobi la meci, dar sunt convins că el știe de la fiecare joc cine a avut o evoluție bună și e normal să aleagă când crede de cuviință.”

L-a schimbat pe Kanda după 15 minute de joc

Stoican a explicat și de ce a ales să-l schimbe pe juniorul Kanda, cu toate că îl introdusese în teren cu doar 15 minute mai devreme. „Kanda este un junior. El nu a jucat de foarte mult timp la Divizia B și este normal ca la început să aibă un pic de trac, să nu fie la capacitate maximă. Asta nu înseamnă că pe viitor nu o să revină acolo unde cred eu că o să-i fie locul, adică cel puțin titular la Divizia B. Nu o să-l demoralizeze o schimbare după câteva minute pentru că faptul că eu stau de vorbă cu el și îi explic anumite lucruri este normal să le înțeleagă. Cel mai important lucru e să aibe caracter și dacă nu are o evoluție peste cei care sunt în momentul respectiv în teren atunci să fie convins că ceea ce am făcut eu am făcut bine.”, a încheiat antrenorul alb-roșilor.

Egalul de la Ghermănești, împotriva lui FC Snagov, este cel de-al șaptelea din acest campionat pentru Dinamo II. Adunate cu cele 4 victorii de până acum și însumând 19 puncte o situează pe echipa antrenată de Flavius Stoican pe poziția a șaptea a clasamentului Seriei I. Etapa viitoare, ultima din acest tur, o vor juca la Buftea, pe teren propriu, acolo unde va veni Callatis.

Articol și foto de Marius ANGHEL

20 Nov. 2011, 16:59 Campionat
Pe aceeași temă