Lupte în noroi și mojicii de final de sezon

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 22:55 Campionat

Nou-promovata Sport Club Bacău și-a îndeplinit obiectivul fixat la debutul sezonului, după un meci disputat pe un teren foarte greu. Paradoxal, partida a fost mai animată decât altele desfășurate în condiții optime, dar asta s-a întâmplat timp de circa 60 de minute.

Prima ocazie le-a aparținut oaspeților, dar Roșu a trimis aiurea cu capul din poziție foarte bună, după centrarea lui Frunză (min. 10). Băcăuanii au replicat cu șutul de la 25 de metri al lui Tudor, respins cu greu de Comănescu, după care Hurdubei a greșit de două ori ținta din careu (min. 26 și 28). SC Bacău a deschis scorul în minutul 36, atunci când George Taban a șutat imparabil, în diagonală, de la 25 de metri lateral dreapta. Oaspeții au răspuns imediat, cu bomba lui Frunză de la 35 de metri, dar Petrariu a fost la post și gazdele au intrat în avantaj la cabine.

Băcăuanii au marcat din nou în minutul 52, dar Hurdubei a fost semnalizat în ofsaid pentru ca, două minute mai târziu, brăilenii să treacă pe lângă egalare după un corner și o bâlbâială a defensivei adverse. S-a făcut 2-0 în minutul 57, atunci când cel mai bun om al gazdelor, Miron, a bătut un corner de pe dreapta, apărarea oaspete a respins la 14 metri, de unde Lozneanu a șutat precis, pe jos.

Brăila a continuat să fie periculoasă, iar eforturile i-au fost răsplătite în minutul 73, atunci când Roșu a punctat din careul mic după centrarea lui Spătaru. După acest gol, gazdele s-au închis, au tras de timp prin toate mijloacele și au făcut hora bucuriei la final.

Succesul băcăuanilor a fost umbrit, însă, de gestul lui Viorel Tănase de la final, care i-a ignorat pe reprezentanții presei, mai exact doar pe cei care, de-a lungul campionatului, i-au semnalat derapajele tehnice și comportamentale.

SC BACĂ‚U
CF BRĂ‚ILA
2-1

Taban ”36, Lozneanu ”57 / C. Roșu ”73

Petrariu – Mihălăchioaie, Lozneanu, L. Dumitriu, Sascău – Căinari (Husein ”90+1), Taban, Cl. Tudor (Adăscăliței ”79), C. Miron – Hurdubei (cpt.), Bg. Ungureanu (Predoiu ”89)
Antrenor: Viorel Tănase

Comănescu – Spirdon, Ignat, L. Ivan, Ghiocel (Spătaru ”46) – M. Dima, Olenic, Necoară, S. Frunză (cpt.) – C. Rosu, Cazan
Antrenor: Alin Pânzaru

Cartonașe galbene: Lozneanu (min. 25) – Spătaru (min. 77).
Arbitru: Paul Unimătan (Zalău); Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel).

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Dan DUȚĂ‚

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 22:55 Campionat
Pe aceeași temă