„Lunetistul” de la 11 metri! Golgheterul Aerostarului nu iartă de la punctul cu var. „Mă hrănesc cu sfaturile pe care mi le dă Florin Bratu. Uneori, parcă nici nu-mi vine să cred că-l am antrenor”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2018, 15:39 Campionat

Aerostar Bacău a revenit în repriza secundă a meciului de la Timișoara cu ACS Poli și s-a impus cu 2-1. Ambele goluri au fost reușite din lovituri de pedeapsă de căpitanul Cătălin Vraciu, atacant care a ajuns astfel la opt goluri în acest sezon al Ligii 2, fiind golgheterul echipei, cât și pe podiumul clasamentului marcatorilor campionatului, acolo unde lideri sunt Cristian Neguț (Chindia) și Adrian Voicu (Daco-Getica), ambii cu câte 11 reușite.

Ajuns la 29 de ani, jucătorul băcăuan care a mai evoluat pentru FCM Bacău, FC Botoșani, Dunărea Galați, SC Bacău, ACS Poli sau Foresta Suceava e un adevărat „lunetist” de la punctul cu var. Din cele opt goluri marcat în 15 meciuri jucate, cinci au fost reușite din lovituri de pedeapsă.

„Sunt destul de stăpân pe mine în situații de genul acesta. Am așteptat ca întotdeauna să plece portarul și apoi am șutat. La cea de-a doua lovitură de la 11 metri, l-am întrebat pe Vali Buhăcianu dacă nu vrea să bată el, însă mi-a spus că mai bine dau tot eu. Să știți că nu am ratat niciodată un penalty în liga secundă! La Liga a 3-a, am mai dat greș, dar aici, nu. A fost o victorie meritată, o victorie care ne dă oxigen si ne scoate din zona roșie a clasamentului”, a explicat, într-un interviu acordat pentru Deșteptatea, Vraciu cum se simte în momentul în care execută penalty-uri.

„Parcă mă hrănesc cu sfaturile pe care mi le dă”

Atacantul Aerostarului nu este la prima „dublă” reușită în acest sezon. Cu Dacia Unirea Brăila (3-3) a înscris tot de două ori, unul dintre goluri fiind din penalty. În rest, a mai marcat câte o dată în meciurile cu ASU Poli (1-2), „U” Cluj (2-3), Luceafărul Oradea (3-1) și SSC Farul (2-2).

De patru etape, Aerostar e neînvinsă, iar de când a venit Florin Bratu antrenor s-au reușind două succese consecutive. Rezultatele au ridicat echipa băcăuană deasupra locurilor retrogradabile, pe poziția a 14-a, însă cu doar un punct deasupra ultimelor două cluburi aflate în zona roșie, SSC Farul, respectiv Ripensia (ambele au câte 14 puncte). Golaverajul pe care îl are este însă unul negativ: 20-31.

Aducerea pe banca tehnică a lui Florin Bratu se dovedește astfel inspirată. Vraciu spune ce le transmite fostul antrenor al lui Dinamo. „Multe. Suntem mai bine organizați, cel puțin pe faza de apărare. Și nici nu ne mai prinde adversarul descoperiți, nu mai sunt spații așa de mari între linii. În plus, Florin Bratu este și un foarte bun motivator. Eu, personal, parcă mă hrănesc cu sfaturile pe care mi le dă. Uneori, parcă nici nu-mi vine să cred că îl am ca antrenor la Aerostar”, a mai declarat Cătălin Vraciu.

În etapa a 16-a, Aerostar joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu UTA, echipa de pe locul 8. Vraciu știe că arădenii au probleme, însă, cu toate acestea, nu se așteaptă la un meci ușor. „Este clar că UTA are ceva probleme, dar asta nu face ca meciul cu ei să fie mai ușor. Important este ca noi să păstrăm aceeași concentrare și să arătăm aceeași determinare, mai ales că jucăm acasă. Trei victorii la rând ar suna foarte bine”, a concluzionat golgheterul Aerostarului despre următorul adversar din campionat.

Foto: Sasha Pastor (Cronica Violetă)

Marius ANGHEL 06 Nov. 2018, 15:39 Campionat
Pe aceeași temă