Luminița de la capătul tunelului a apărut în Ciarda Roșie pentru Pandurii. Gorjenii s-au impus cu Ripensia și visează la încă un sezon în Liga a 2-a

Marius ANGHEL 19 May. 2018, 16:12 Campionat

Pandurii s-a impus, sâmbătă dimineață, cu 2-1 în deplasare la Ripensia Timișoara, după un meci destul de slab al bănățenilor. Cu salvarea de la retrogradare asigurată, bănățenii au făcut o primă repriză slabă, în timp ce oltenii lui Bogoi au abordat foarte bine tactic meciul. În ciuda revenirii timișorenilor din repriza a doua, gorjenii au reușit și ei să marcheze și să se mențină peste „linia roșie” a clasamentului.

În prima repriză a meciului de pe stadionul Ciarda Roșie a fost un joc atipic față de ceea ce a arătat mai tot sezonul Ripensia acasă, deoarece gazdele au avut puține ocazii serioase, iar gorjenii le-au de contrat bine jocul. O primă ocazie a oaspeților a fost după o lovitură liberă bătută de Șut, fază la care fundașii ripensiști nu au putut opri reluarea lui Ionică, iar apoi Brînzan a trimis cu capul peste poartă. Ripensia a avut o replică bună după centrarea lui Popa, dar Moga a respins în corner. Controlul exercitat de gorjeni s-a concretizat în minutul 24, la o incursiune în careul gazdelor. Tudoran a centrat în spate, la Ionică, iar atacantul a marcat cu un șut bine plasa, la colțul lung. Până la pauză, Tudoran a mai avut un șut pe lângă spațiul porții, dar jocul s-a mai schimbat în repriza a doua.

Ripensia s-a „trezit” după trecerea pe la vestiare, dar nici „pandurii” nu s-au lăsat

Deși niciuna dintre echipe nu a făcut modificări la pauză, jocul s-a modificat în repriza secundă. Ripensiștii au început să conteze și să poate duce fazele de atac la bun sfârșit. Mai întâi, Bocșan a reluat peste poartă, din careu, o lovitură liberă. A urmat o reluare cu capul, dar moale a lui Căin Toma, după un corner, pentru ca a treia oară să fie cu noroc. În minutul 56, Toma a bătut un corner de dreapta, iar Bocșan a trimis mingea în plasa porții. Ripensia putea fi periculoasă, dar Dumiter a fost oprit la timp dintr-un atac de Cenaj, iar, în minutul 64, gorjenii au marcat din nou. De data aceasta, a punctat Cristi Munteanu, din careu, după ce Rădulescu ieșise hazardat.

Cenaj, scos cu targa, dar timișorenii nu au putut reveni

Albanezul Drilon Cenaj a ieșit accidentat spre finalul reprizei, iar imaginea a fost din nou un tipică fotbalului românesc, cu jucătorul scos cu targa la un capăt chiar de delegatul gazdelor, Adrian Onica. Schimbare forțată de accidentare nu a afectat prea tare prestația „pandurilor”, chiar dacă Ripensia a încercat să mai înscrie. A fost un joc avântat pe final, cu Bădăuță trimițând un balon pe lângă poartă, când se impune un șut-centrare, și apoi cu o reluare a aceluiași atacant pe care a respins-o portarul Moga. La ultimul fluier, Pandurii au tâșnit spre vestiar, au cântat clasica „Să vină banii la băieți”.

RIPENSIA TIMIȘOARA – PANDURII TÂRGU JIU    1-2
Cristian Bocșan 56′ / Cosmin Ionică 24′, Cristian Munteanu 64′

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, Burdeț, C. Toma – Zurbagiu, Hecsko (Laur. Tudor 61′) – Dumiter, Mânecan (Bădăuță 72′), Mediop – Golda (Apro 87′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Stoi, Țugui, Cluci
Antrenor: Ciprian Urican

Moga – Băjan, Celea, Cr. Munteanu (cpt.), Brînzan – Cenaj (Al. Vasilescu 72′) – Raiciu (Maxin 59′), Șut – Tudoran, C. Ionică, D. Pîrvulescu (Vodă 78′)
Rezerve neutilizate: Rz. Stanca – Măicăneanu, Turda, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Radu Despa (Baia Mare).  

Cu acest rezultat, Pandurii se află pe locul 15, cu 38 de puncte, exact „peste linie”. Etapa viitoare vor câștiga la „masa verde” cu retrasa ASA Târgu Mureș. Ripensia a căzut pe locul 12, cu 45 de puncte, și etapa viitoare are o scurtă „deplasare” la „Dan Păltinișanu”, pentru derby-ul cu ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 19 May. 2018, 16:12 Campionat
Pe aceeași temă