Lucian Munteanu: „Vom contesta dreptul de promovare a echipei oltene la TAS”

Mihai Andries 18 May. 2014, 19:08 Campionat
Lucian Munteanu:**

CSM Râmnicu Vâlcea a obținut o nouă victorie în play-off-ul seriei a doua din liga secundă, succes ce duce echipa vâlceană pe locul al treilea, cu șanse la promovare. Președintele formației, Lucian Munteanu susține însă că echipa lui este singura care are drept de promovare din această serie. Acesta anunță că a contestat deja la FRF dreptul celor de la CSU Craiova de a promova, dar că se vor adresa și la TAS.

„Am depus contestație la FRF, urmează să ne adresăm la TAS”

„Victoria e importantă, pentru că după acest joc suntem pe locul al treilea. Erik Lincar știa o parte din jucători, iar jocul a dat roade și iată că am reușit să obținem 10 puncte în ultimele 4 meciuri. Oricum noi vom contesta dreptul de promovare a echipei oltene. Săptămâna viitoare vom demara acțiunea la TAS. Suntem cumva cei pățiți de acest articol 54. Anul trecut am avut un dosar foarte bine pus la punct pentru licențiere, însă ni s-a spus că nu avem drept de promovare pentru că nu avem trei ani de afiliere. Ar fi culmea, ca în acest an, una dintre contracandidate să beneficieze de alte condiții. Regulile trebuie să fie foarte clare, nu se pot schimba în timpul competiției. Dacă se vrea scoaterea acestui articol, să se facă din vară pentru sezonul următor”, a spus președintele vâlcenilor.

„Investitorii craioveni cunoșteau regulile, noi am cheltuit niște bani jucând corect fără drept de promovare”

„Avem un memoriu depus și la Federație, însă s-a amânat luarea în calcul pentru următoarea ședință, dar în paralel mergem și la TAS. Am fost mai tăcuți în ultimul timp pentru că locul pe care eram nu ne dădea motivația necesară. Dar acum când suntem pe locul 3 merită să facem acest pas. Noi când am preluat echipa aveam datorii foarte mari, dar am reușit să le plătim în mare parte. Așa că ar fi o promovare o răsplată a eforturilor noastre. Se tot vorbește că la Craiova sunt investitori puternici care merită laudele noastre. Dar odată plecați la drum ei cunoșteau regulile și știau că nu aveau drept de promovare. Dar și noi când am plecat a drum la liga a patra am cheltuit niște bani ca să ajungem unde suntem. Ei trebuie să-și asume regulile și statutele federației. CSM Râmnicu Vâlcea este singura echipa care are drept de promovare. Până și la Târgu Mureș sunt probleme. Noi avem aviz favorabil din partea Comisiei de Licențiere. La ASA sunt probleme pe schimbarea de denumire, CSU Craiova este cu articolul 54”, a spus președintele CSM-ului în emisiunea „Fotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

Mihai Andries 18 May. 2014, 19:08 Campionat
Pe aceeași temă