„Luceferii”, sclipitori și cu Aerostar! Lupuț, după succesul în fața echipei lui Florin Bratu: „Este o victorie de șase puncte”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 12:21 Campionat
  • Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea confirmă forma bună în care se află și, după ce săptămâna trecută au reușit să dea lovitura la Arad, unde au învins surprinzător de clar, cu 3-0, pe UTA, de această dată, sâmbătă, la Sânmartin, nu le-au dat nicio șansă băcăuanilor de la Aerostar, pe care i-au întrecut categoric cu scorul de 4-0.
  • Meciul era foarte important pentru ambele echipe, care luptă pentru evitarea retrogradării, „meci de șase puncte”, așa după cum au transmis reprezentanții celor două echipe înaintea întâlniri.
  • Bihorenii au reușit să-și ia însă și revanșa, după ce în tur, în toamnă, la Bacău au cedat cu 1-3.
  • Bine mobilizați de antrenorul Cristian Lupuț, luceferii au zburdat în primele minute ale întâlnirii de sâmbătă, din etapa a 26-a, reușind să înscrie chiar de două ori în primele șase minute. Mai întâi a marcat atacantul Bertrand Bebey, după care Vasile Pop a dus scorul la 2-0. În partea a doua, Alexandru Dulca, cel care marcase și la Bacău, în tur, și-a făcut numărul, înscriind chiar de două ori.


Nu bine a început partida și jucătorii bihoreni și-au surprins și suporterii, marcând în minutul 2, după o centrare de pe partea dreaptă. Vasile Pop a preluat larg, mingea a ajuns la Bertrand Bebey, care îndeplinit o simplă formalitate din trei metri, deschizând scorul. Nu au trecut decât patru minute și în minutul 6, Vasile Pop a primit la marginea careului, a pătruns în suprafața de pedeapsă și a șutat din stânga, pe jos, la colțul lung, învingându-l pe portarul băcăuan Udeanu, 2-0.

La acest scor, replica oaspeților a fost destul de palidă. În minutul 18, Ciocâlteu a șutat de la 22 de metri, pe jos, dar a reținut portarul Moga în doi timpi. Apoi, în minutul 20, după ce Buhăcianu a obținut o lovitură liberă periculoasă, de la 16 metri, a executat același Ciocâlteu, însă a trimis peste transversală.

Bihorenii au revenit în atac și în minutul 23 au mai trimis o dată mingea în poartă, dar arbitrii nu au validat până la urmă golul. Bebey a trimis dincolo de linia porții, din 3 metri, cu o lovitură de cap, centralul a validat în primă fază golul, însă a revenit asupra deciziei și l-a anulat, după intervenția asistentului Călin Cimponeriu, care a semnalizat ofsaid.

Dulca, „dublă” în repriza secundă. Pop, cel mai bun jucător

În pauză s-a intrat cu avantajul de 2-0 al orădenilor și, deși publicul spectator s-ar fi așteptat în partea a doua la o replică mai bună din partea băcăuanilor, aceasta n-a mai venit, bihorenii controlând jocul și-n repriza secundă. Astfel, în minutul 49 s-a consemnat o nouă ocazie mare pentru Luceafărul. După un corner bătut de pe stânga, Vasile Pop a reluat din 3 metri peste transversală, cu poarta goală în față.

Apoi, în minutul 60, Bebey a șutat de la 20 de metri, pe jos, dar a reținut portarul. În minutul 63 însă, Vasile Pop a prins un un șut-centrare bun din marginea dreaptă a careului, balonul a zguduit bara de la colțul lung, iar mingea a fost respinsă apoi în corner. După lovitura de colț ce a urmat, Yabre a reluat cu capul din 6 metri, dar pe lângă bară.

În minutul 69, Luceafărul a urcat scorul la 3-0, după ce Alexandru Dulca a prins un șut foarte bun de la 22 de metri, în stânga lui Udeanu, portarul celor de la Aerostar nemaiputând face altceva la această fază, decât să scoată mingea din plasă.

Nici la acest scor, orădenii nu s-au oprit, iar în minutul 80, după ce Vasile Pop a centrat perfect de pe dreapta, Ludușan nu a putut să-l învingă pe portar din doar 3 metri. A venit însă minutul 89, când Alexandru Dulca a fost angajat la marginea careului, a scăpat singur cu Udeanu, l-a depășit și pe acesta și a trimis în poartă, 4-0.

Lupuț: „Este o victorie de șase puncte”

Astfel, Luceafărul a obținut una dintre cele mai clare victorii din actualul sezon, o victorie importantă, care, chiar dacă nu o urcă în clasament decât un loc, o îndepărtează la câteva puncte de echipele aflate pe pozițiile retrogradabile, adică tocmai de Aerostar, care ocupă ultima poziție în zona roșie. Bihorenii au acum cinci puncte în fața băcăuanilor.

„Felicit jucătorii pentru că au înțeles mesajul meu de săptămâna aceasta. Îmi doream foarte mult după jocul de la Arad să legăm o victorie. Este o victorie pe deplin meritată. Mă bucur că echipa este pe un drum bun. E prima dată în acest campionat când legăm două victorii. Eu zic că am făcut un joc foarte bun, sunt mulțumit de toată lumea. Este o victorie de șase puncte. După jocul din tur, pe care l-am pierdut cu 3-1, aveam o revanșă de luat, dar mă bucur că băieții au reacționat la aceste lucruri, iar acum avem o săptămână liniștită, în care trebuie să pregătim meciul de la Clinceni”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Lupuț.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua la Clinceni, cu Academica, o echipă care luptă pentru promovare. Jocul va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. În schimb, Aerostar joacă tot sâmbătă, de la ora 11:00, la Pitești, cu FC Argeș.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – AEROSTAR BACĂ‚U    4-0
Bertrand Bebey 2′, Vasile Pop 6′, Alexandru Dulca 69′, 89′

Moga – Ciul, Oros (cpt.), Yabre, Al. Băican – Mitrică (Chiorean 62′), Prejmerean (Preoteasa 43′), Lu, Al. Dulca – Vas. Pop, Bebey (Ludușan 72′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Wanya, P. Peter, C-tin. Roșu
Antrenor: Cristian Lupuț

Udeanu – Țenea, Vișinar, Al. Ichim, Carabela – H. Ilie (Cadar 90′), Tăbăcariu (I. Chirilă 56′), Boateng (Al. Pop 62′), Ciocâlteu – Buhăcianu, Vraciu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Potcoavă – C. Ardei, Alin Mutu, D. Drugă
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alexandru Filip (Timișoara).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Mălina Maria Guler / Bihon

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă