Luceafărului îi merge bine la Oradea. Trupa lui Kiss s-a impus din nou cu 4-1 pe „Iuliu Bodola”, acum cu Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 14 May. 2017, 10:52 Campionat
  • Deși au avut o adversară din prima parte a clasamentului, pe Dacia Unirea Brăila, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au impus clar, sâmbătă, pe teren propriu, la stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, cu scorul de 4-1, în cadrul etapei a 34-a a Ligii a 2-a.
  • Jocul a fost controlat de gazde, care au condus și la pauză, cu 1-0, printr-un gol marcat de Marius Matei în minutul 20. Același Matei a mai înscris în minutul 55, Constantin Roșu a dus scorul la 3-0 trei minute mai târziu, iar Claudiu Codoban a marcat pentru 4-0 în minutul 68. Pe final au reușit și oaspeții golul de onoare, prin Andrei Pușcașu, în minutul 77.
  • Echipa bihoreană a obținut, astfel, cea de-a doua victorie pe teren în această stagiune de primăvară, după ce s-au impus tot cu 4-1 în primul joc pe stadionul „Iuliu Bodola”, în fața timișorenilor de la ASU Poli.


Partida de sâmbătă a început bine pentru gazde, care după ce și-au anunțat intențiile clare de ataca periculos, prin Codoban în minutul 3 și Marius Matei, în minutul 7, în minutul 20 au reușit deschiderea scorului. Tânărul Paul Chiș-Toie i-a pasat peste apărarea adversă atacantului Marius Matei, care a scapat în acreu, talonat de un adversar, a avansat însă și a trimis din 10 metri în stânga portarului Olaru.

Și după gol Luceafărul s-a menținut în atac, iar trei minute mai târziu, Claudiu Codoban a șutat din unghi, la colțul lung, dar a scos în corner portarul brăilean. Pe final de primă repriză oaspeții s-au apropiat mai mult de poarta bihoreană, însă n-au reușit s-o pună într-un real pericol, astfel că s-a intrat în pauză cu 1-0 pentru orădeni.

Deși începutul reprizei secunde a fost mai bun pentru brăileni, în minutul 55 apărarea formației oaspete a fost surprinsă de o minge lungă, de peste 40 de metri, care a trecut de toți jucătorii, Matei a urmărit-o însă a intrat în posesie și a scăpat singur cu portarul, pe care l-a învins din interiorul careului.

Nu au trecut decât trei minute și în minutul 55 Luceafărul a dus scorul la 3-0, după ce Paul Chiș Toie a căpat singur, i-a venit în ajutor și Constantin Roșu, căruia i-a pasat, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate, marcând în poarta goală.

Elevii antrenorului Alexandru Kiss s-au dezlănțuit și în minutul 68 au marcat și golul al patrulea. Claudiu Codoban a pătruns în flancul stâng, la 3 metri de linia de fund, între colțul terenului și careu, l-a văzut ieșit pe portarul Bogdan Olaru și a trimis din acest unghi închis în poarta goală.

Golul formației brăilene a fost reușit în minutul 77, după ce Ciucureanu a scăpat pe stânga, a intrat în careul de șase metri, a șutat din unghi de 45 de grade, dar portarul Began a respins în corner. Lovitura de colț a fost executată înalt, iar Andrei Pușcașu, din 8 metri s-a înalțat și a reluat cu capul în dreapta potarului orădean.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului disputat la Oradea

„Am întâlnit o echipă bună, o echipă care joacă fotbal, care a avut cinci juniori în teren, însă și noi am început cu șase și am terminat cu opt juniori. Cred că a fost un meci foarte bun, reușit, iar scorul nouă ne convine foarte mult, mai ales după trei înfrângeri. Nu este ușor să digeri trei înfrângeri la rând, iar iată că noi ne-am revenit bine și chiar am făcut scor. Mă bucur și pentru Marius Matei care a macat două goluri. La stadionul Iuliu Bodola ne simțim ca acasă, se vede asta iată și după rezultatele înregistrate de când am venit aici”, a declarat, la conferința de presă după joc, antrenorul bihorenilor, Alexandru Kiss.

Juniorii C ai CSM Oradea, premiați de AJF la pauza meciului

În pauza jocului de la stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, conducerea Asociației Județene de Fotbal Bihor a efectuat și o festivitate de premiere. Astfel, a fost premiată, de către președintele AJF, Radu Bitea, câștigătoarea fazei județene a campionatului de juniori C, unde echipa CSM Oradea, antrenată de Claudiu Mutu a câștigat detașat seria, cu 17 victorii, un rezultat de egalitate și nicio înfrângere. Aceasta s-a calificat pentru etapa zonală, care are mari șanse s-o găzduiască la stadionul „Iuliu Bodola”, după cum a precizat Radu Bitea.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA  4-1 (1-0)
Marius Matei 20′, 55′, Constantin Roșu 58′, Claudiu Codoban 68′ / Andrei Pușcașu 77′

Began – Fl. Drăgan, Bactăr, Hlinca, Ban – Cuc, Feher – C-tin Roșu (cpt.)(Bedea 79′), Chiș-Toie, Codoban (D. Costea 69′) – M. Matei (Arnăutu 71′)
Rezerve neutilizate: Goia – Balla, Balea
Antrenor: Alexandru Kiss

Bg. Olaru – Ed. Oprea, Moglan, Ghiocel (C. Necoară 69′), Stănciulescu – P. Ioan (Ciucureanu 62′), Olenic (cpt.)(M. Dima 71′) – Gab. Niță, C. Neagu, Roșoagă – Pușcașu
Rezerve neutilizate: Alb. Popa, Șt. Leu – L. Ivan, Puia
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 350; Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Sura Mica); Asistenți: Patricia Samsudean (Timișoara) și Alina Mihoc (Arad).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 14 May. 2017, 10:52 Campionat
Pe aceeași temă