Luceafărul și-a luat revanșa în fața Energeticianulului și continuă să fie o forță pe teren propriu. Lupuț: „Băieții au înțeles importanța jocului”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 18:50 Campionat
Luceafărul și-a luat revanșa în fața Energeticianulului și continuă să fie o forță pe teren propriu.** Lupuț:

După o primă repriză lipsită de spectaculozitate și care parcă a anunțat că echipele ar fi căzut la pace, în partea a doua lucrurile au stat cu totul altfel.

Bihorenii și-au dorit mai mult victoria, au atacat mai mult și au și reușit să înscrie, de două ori, prin Andrei Ludușan, în minutul 71, și Vasile Pop, în minutul 79, în timp ce golul de onoare al oaspeților a venit abia în minutul 90, când a marcat fundașul central Marius Ioniță.

În prima repriză, disputa a fost echilibrată, dar cu toate acestea, singurele ocazii, puține ce-i drept au aparținut orădenilor. Astfel, în minutul 6, Prejmerean a tras bine de la 23 de metri, dar peste poartă. Apoi, același Prejmerean și-a încearcat din nou ținta, în minutul 13, de la 20 de metri, când a trimis din nou tot peste poartă.

Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 36, când după o lovitură de colț de pe dreapta, mingea a ajuns la Vasile Pop, care i-a pasat în stânga lui Sergiu Pop, cel care a rămas singur cu portarul, dar, de la colțul careului mic, a trimis peste poartă.

Până la pauză s-a mai consemnat doar șutul lui Alexandru Dulca, de la 22 de metri, în minutul 43, când a trimis pe jos și pe lângă bară.

Joc întețit

Debutul părții secunde a fost mult mai dinamic, iar în minutul 48 Oros a șutat de la 7 metri, dintre doi jucători adverși, dar portarul oaspeților, Miron, a reținut. Peste doar un minut, Paraschiv i-a așeazat o minge la 14 metri lui Prejmerean, care a șutat pe lângă poartă, defectuos.

În minutul 54 a venit și replica oaspeților, care și-au creat o ocazie mare și frumoasă, în același timp, după ce Dragu a centrat perfect de pe stânga, iar Neacșa a reluat din voleu, de la 11 metri de poartă, sub transversală, însă portarul Moga a scos salvator.

Atacurile Energeticianului au continuat, iar în minutul 55 Tudorache a avut o incursiune în suprafața de pedeapsă și de la colțul careului de 6 metri a șutat, dar mingea a ocolit bara la colțul lung.

Din acțiunea lui Dulca

În cele din urmă, bihorenii au reușit deschiderea scorului, în minutul 71, când Dulca a trimis pe jos de la 12 metri, a respins portarul Miron, iar Andrei Lupușan, a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând mingea în plasă.

Momentele foarte bune ale Luceafărului au continuat și în minutul 79, după ce a fost angajat la marginea careului de 16 metri, Vasile Pop, deși a fost talonat de un adversar, a pătruns și a șutat năpraznic de la 10 metri ușor lateral stânga la colțul lung, majorând diferența pe tabelă.

În minutul 80, bihorenii puteau să-și majoreze diferența, dar după ce Dulca a centrat de pe stânga, Constantin Roșu, din centrul careului, a reluat peste poartă.

Golul de onoare

Așa cum era de așteptat, ultimele minute ale meciului au aparținut oaspeților, care în minutul 88 au avut o incursiune foarte bună pe stânga, prin Robert Petre, care a driblat mai mulți adversari, a pătruns în careu și, din poziție bună, din colțul careului mic, a șutat, dar a respins Moga.

După ce Vlad Rusu a șutat pe jos din 15 metri, pe lângă bară, în minutul 90, oaspeții au marcat golul de onoare prin Marius Ioniță. Acesta, angajat la marginea careului de 16 metri, a rămas singur cu portarul și a înscris în stânga acestuia, cu un șut bun, la semi-înălțime.

Jocul s-a încheiat apoi cu victoria bihorenilor, care și-au luat revanșa în fața celor de la Energeticianul, după înfrângerea de la Petroșani, cu 0-4, de la începutul lunii august.

A șasea victorie

 „Roș-albaștrii” bihoreni au obținut cea de-a șasea victorie din acest sezon și au demonstrat încă o dată că acasă reprezintă un adversar redutabil.

„Mă bucur că am reușit să facem un joc foarte bun și după partida reușită de la Brăila, am continuat seria jocurilor și rezultatelor pozitive. Știam că ne așteaptă un meci destul de greu, cu un adversar destul de bun, dar mă bucur că băieții au dat totul și că au înțeles importanța jocului. Pentru noi, această victorie este foarte importantă”, a declarat, la conferința de presă de după partidă, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

„A fost un joc cu miză, între două echipe apropiate, într-un fel. Au fost ambiții foarte mari în acest joc, dar consider că a fost o victorie meritată a celor de la Luceafărul. Din păcate, noi în acest meci nu prea am contat, am pierdut fiecre duel, nu am fost proaspeți, în ultima treime am ales soluțiile greșite și am abuzat de mingi lungi. Per total, un joc nereușit și plecăm de aici fără niciun punct”, a declarat, la rândul său, antrenorul secund al celor de la Energeticianul, bihoreanul George Zima.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ENERGETICIANUL  2-1
Andrei Ludușan 71′, Vasile Pop 79′ / Marius Ioniță 90′

Moga – Gunie (Ludușan 69′), Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Vas. Pop, Prejmerean, Preoteasa (Opriș 81′), Al. Dulca – Sg. Pop (C-tin. Roșu 56′), G. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moroz – Fl. Drăgan, Lăsconi, Kim
Antrenor: Cristian Lupuț

Bg. Miron – D. Drugă, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, Misăraș – C. Cristea (C. Ionică 74′), Al. Neacșa – Vl. Tudorache, Cioiu (R. Enache 46′), Andr. Dragu (Rob. Petre 80′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Marinoiu – Leasă, Gîrbiță, C. Neagu
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Alina Mihoc (Arad); Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Ion Nicolae China (Baia Mare).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă