Luceafărul s-a jucat cu ocaziile în superioritate și a ratat șansa de a scăpa de locul retrogradabil. Cum a comentat Dulca punctul obținut în fața ultimei clasate

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 12:28 Campionat

Cu toate că și-au creat multe ocazii, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea nu au putut obține victoria, sâmbătă, pe teren propriu, în disputa cu ultima clasată, Știința Miroslava. Meciul, care s-a desfășurat la stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin și a contat pentru etapa a 18-a, penultima a turului de campionat din Liga a 2-a, s-a încheiat nedecis, cu scorul egal de 1-1. Primii care au marcat au fost bihoreni, în prima repriză, în minutul 32, prin Vlad Rusu, egalarea survenind în partea a doua a disputei, în minutul 72, când a marcat Alexandru Corban.

De menționat că oaspeții au evoluat în inferioritate numerică din prima repriză, din minutul 33, când atacantul moldovenilor, Alex Marin, a primit direct cartonașul galben din partea arbitrului, după o lovire cu piciorului asupra unui adversar. Meciul a fost foarte disputat, cu multe ocazii de poartă, plăcut ochiului, doar că rezultatul nu a fost mulțumitor pentru gazde, care au ratat cât pentru trei meciuri, V. Rusu și A. Antohi fiind campionii ocaziilor irosite.

Ocazii irosite

Prima ocazie a fost consemnată în minutul 8, când, după o centrare de pe stânga a lui Ban, Antohi a reluat cu capul din patru metri, dar mingea a fost respinsă în corner. În replică, în minutul 9, Corban a  șutat din interiorul careului, dar a boxat portarul Gudea, cel care a debutat, cu acest prilej, la Luceafărul.

În minutul 15, tot oaspeții au fost periculoși. Căruță a executat o lovitură liberă, iar Alex Marin a reluat cu capul din careul mic, dar puțin pe lângă poartă. În minutul 20 însă, Luceafărul a ratat o ocazie uriașă. Vlad Rusu a scăpat singur cu portarul, l-a driblat în lateral, dar a șutat peste poarta goală.

Replica moldovenilor a venit în minutul 28, când Alex Marin putea deschide scorul, dar a trimis din 6 metri pe lângă poartă, talonat fiind de un adversar.

Luceafărul a „spart gheața” totuși în minutul 32, când Vlad Rusu a marcat cu latul, din 4 metri, după un corner executat de Trif. Peste numai un minut, s-a consemnat o dublă lovitură pentru oaspeți, după ce Alexandru Marin a fost eliminat, primind cartonașul roșu direct, după ce l-a lovit cu piciorul pe Balea. Cu toate acestea, ultima ocazie a primei reprize a aparținut moldovenilor, în minutul 37, când Cărăruș a șutat de la 25 de metri, puțin pe lângă bară.

Repriza a doua a început și mai dinamic, iar în minutul 50, Antohi a trimis pe lângă poartă, din interiorul careului mare. Peste numai două minute, Rocha l-a găsit pe Antohi în poziție centrală, dar acesta a tras peste peste transversală din 12 metri.

Atacurile periculoase ale orădenilor au continuat și în minutul 54, Antohi a scăpat singur cu portarul, după o pasă a lui Codoban, a intrat în careu, portarul a ieșit în întâmpinare, jucătorul bihorean a încearcat un lob, care a ocolit însă poarta.

Au urmat apoi câteva momente bune ale ieșenilor. În minutul 57, Robert Căruță a trimis peste transversală din lovitură liberă, iar patru minute mai târziu, după o lovitură de colț de pe dreapta, Ad. Viorică a reluat cu capul spre poartă, dar s-a respins în corner.

Minutul 72 a adus golul oaspeților. Alexandru Corban a driblat cu lejeritate, la marginea careului mare, trei adversari și a șutat de la 14 metri, mingea a lovit bara transversală și apoi a intrat în poartă.

Nemulțumiți cu situația de pe tabelă, bihorenii au luat cu asat în ultimele 15 minute poarta moldovenilor. Astfel, în minutul 74, Vlad Rusu a ratat incredibil din 3 metri. Peste alte trei minute, același Vlad Rusu a scăpat în careu, a trimis spre poartă, dar un adversar a scos în corner, însă bihorenii au solicitat penalty, pentru un presupus henț.

„Am ratat nepermis!”

În minutul 83 s-a consemnat un șut violent a lui Antohi din careul mare, scos de portarul Turiță de sub transversală. Apoi, atacurile bihorenilor s-au intensificat, iar în minutul următor, același Antohi a reluat cu capul din 4 metri, după un corner, dar mingea a fost deviată de portar în bară.

La poarta cealaltă, pe contraatac, în minutul 85, Ad. Viorică a scăpat singur cu portarul, l-a driblat, dar a intrat în unghi și a trimis peste transversală. În același minutul, Asăvoaiei a reluat din vole, de la 14 metri de poartă, dar a scos un fundaș al Luceafărului de la doi metrii de poartă.

Finalul de joc a consemnat un asediu la poarta celor din Miroslava. Astfel, în minutul 89, Vlad Rusu a reluat periculos din interiorul careului, dar a scos portarul Jan Turiță în corner. În fine, în minutul 90+2, același atacant Vl. Rusu a reluat cu capul din 4 metri, dar încă o dată Turiță a fost salvator.

Meciul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, bihorenii pierzând două puncte pe teren propriu, puncte pe care au contat înaintea jocului.

„Am pierdut două puncte extrem de importante. Am ratat nepermis de mult. S-au făcut greșeli, și la golul primit, nu pot să-l acuz pe Ban, dar e lipsă de concentrare, e lipsă de experiență. Dar, la 1-0, am avut extrem de multe ocazii, prin Rusu și Antohi. De asemenea, pe final alte ocazii mari mari de tot, dar ce să mai spui, ăsta-i sportul până la urmă. Trebuie să remarc că și ei au luptat. Acum noi trebuie să fim uniți pentru următoarele trei meciuri pe care le mai avem în acest an. Vom face o analiză luni asupra acestui joc, trebuie să ne ridicăm moralul și să mergem mai departe”,  a declarat, după joc, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ȘTIINTA MIROSLAVA   1-1
Vlad Rusu 32′ / Alexandru Corban 72′

Gudea – Bedea, Tînc, Balea, Trif – Țegle, Codoban – Antohi, Rocha (C-tin. Roșu 64′), Ban (Al. Dulca 75′) – Vl. Rusu (cpt)
Rezerve neutilizate: Goia – Chiș-Toie, Cuc
Antrenor: Cristian Dulca

Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș (Săvoaia 26′), Seb. Bucur, Agrigoroaei – H. Crișan, Căruță – Corban (Asăvoaei 73′), Cărăruș, Buhăcianu (Viorică 46′) – Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: A. Bujor – Nemțanu, Izmană
Antrenor: Adrian Kerezsy
Eliminat: Alexandru Marin 33′ (roșu direct)

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Florin MIHALCA
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 12:28 Campionat
Pe aceeași temă