Luceafărul Oradea ține steagul sus pe final de sezon. ASU Politehnica cedează din nou în deplasare, după ce a condus la pauză și a contat doar prin viitorul dinamovist Sorescu

Marius ANGHEL 20 May. 2018, 13:41 Campionat
Luceafărul Oradea ține steagul sus pe final de sezon.** ASU Politehnica cedează din nou în deplasare, după ce a condus la pauză și a contat doar prin viitorul dinamovist Sorescu

Luceafărul Oradea a câștigat, duminică dimineață, la Sânmartin, cu 2-1 meciul cu ASU Poli, după ce a fost condusă la pauză. Echipa bihoreană a revenit prin reușitele lui Marius Feher și Vlad Rusu, în timp ce alb-violeții au marcat și contat, în principal, doar prin Deian Sorescu. A fost un meci la care bănățenii au avut 100 de suporteri care au făcut deplasare, însă fără a se putea bucura de un succes.

ASU Poli Timișoara a dat lovitura încă din minutul 4, prin cel mai bun om al ei, Deian Sorescu. După un contraatac, timișoreanul care va juca din sezonul viitor la Dinamo a lobat peste portarul Gudea, de la 25 de metri, până în plasa porții. Șeptarul alb-violet a trimis și o centrare bună, în care, dar nici Plămadă, nici Vasile Nicolae nu au putut băga mingea în poartă. Luceafărul a preluat apoi mai mult inițiativa meciului. Vlad Rusu a avut o reluare din 4 metri, reținută de Dur-Bozoancă, care a prins și un șut bun al lui Alin Țegle.

Până la finalul primei jumătăți, Rusu a încercat un lob, nereușit, iar alb-violetul Nicolae a încercat o foarfecă, tot fără succes.

Luceafărul a apăsat piciorul pe accelerație. Doar Sorescu a mai contat de la alb-violeți

Formația alb-violetă a contat ofensiv mai ales prin Sorescu în repriza secundă. Aripa timișorenilor a avut un șut de la 20 de metri peste poartă, dar și unul puțin pe lângă buturi. Oradea a avut o șansă importantă să egaleze în minutul 56, după o lovitură liberă. Tînc, fotbalist pierdut în vară de ASU Poli după ce clubul nu i-a oferit și plata chirie, a scos pentru Oroș, iar căpitanul Luceafărului a trimis pe lângă bara laterală. Cristian Oroș a avut și o lovitură de cap ce s-a dus puțin peste buturi, iar asaltul a continuat și la lovitură liberă executată de Vasile Pop, la care Dur-Bozoancă a intervenit salvator.

Bihorenii au întors scorul în patru minute

Presiunile trupei bihorene au dat rezultat în a doua parte a primei reprize. În minutul 70. Marius Feher a egalat cu un șut de la 20 de metri, fără preluare, trimis la firul ierbii. Peste trei minute, Oradea a preluat avantajul, după ce același Feher a trimis un balon la bara din stânga portarului timișorean. Balonul a ricoșat la Vlad Rusu, care a marcat cu capul. Până la final, doar Taub a mai avut o acțiune periculoasă pentru bănățeni, cu un balon ce a trecut peste poartă. În schimb, Vasile Pop ar fi putut majora diferența, dar a trimis un șut pe lângă poartă.

Cu acest rezultat, Luceafărul a urcat pe locul 11, cu 47 de puncte. Etapa viitoare, bihorenii au deplasare la Știința Miroslava. ASU Poli se menține pe 7, cu 51 de puncte, și sâmbăta viitoare, de la ora 19:00, încheie sezonul cu derby-ul local cu Ripensia.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA      2-1
Marius Feher 70′, Vlad Rusu 73′ / Deian Sorescu 4′

Gudea – Valies (Toriște 78′), Oroș (cpt.), Tînc, Trif – Feher, Țegle – Antohi, Al. Neacșa (Vas. Pop 46′), Rocha (Al. Dulca 65′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Andr. Cristea – Ban, Ludușan, Alin Mutu
Antrenor: Cristian Lupuț

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Poparadu, Coadă – Motreanu (Al. Gașpar 84), Sorescu, Vas. Nicolae (Schieb 62′) – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Borbei – Giuricici, Ghinescu, Al. Prodana, Mih. Jorza
Antrenor: Antonio Foale

Stadion: Luceafarul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț).

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 20 May. 2018, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă