Luceafărul nu mai pierde spectaculos, acum câștigă! Echipa lui Dulca a învins in extremis FC Argeș după ce a fost condusă cu 2-0

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 19:48 Campionat

Luceafărul Oradea a reușit să se impună in extremis, sâmbătă, pe teren propriu, la Sânmartin, în primul meci oficial desfășurat în 2018, în cadrul etapei a 24-a a Ligii a 2-a. Elevii antrenorului Cristian Dulca au primit replica piteștenilor de la FC Argeș, pe care i-au învins cu scorul de 3-2, după ce la un moment dat erau conduși cu 2-0. De altfel, la pauză oaspeții se aflau în avantaj, cu 2-1.

Jocul, care s-a desfășurat la stadionul Luceafărul din Sânmartin, pe un teren foarte bun și în fața a aproximativ 250 de spectatori, a început cum nu se poate mai rău pentru bihoreni, care s-au văzut conduși încă din minutul 3. După o lovitură liberă, executată de Ionuț Năstăsie, de pe partea dreaptă, de la circa 25 de metri, atacantul piteștenilor, Vasile Buhăescu, aflat cu spatele la poartă, a reluat cu capul din 10 metri și a trimis sub transversară.

Replica bihoreană a apărut în minutul 15, când, după o centrarea a lui Trif, Vasile Pop a reluat cu capul, din 6 metri, pe lângă bară. Apoi, trei minute mai târziu, după o lovitură de colț, același Pop a reluat cu piciorul de această dată, din interiorul careului, dar din nou pe lângă bară.

În minutul 26, același jucător adus de la Satu Mare, Vasile Pop, a căzut în careu solicitând penalty, arbitrul a lăsat jocul să continue, iar mingea a ajuns pe dreapta, de unde s-a centrat periculos în fața porții. Goalkeeperul oaspeților a avut dificultăți în a respinge, dar mingea a fost degajată de un fundaș.

Oroș, deviere nefericită în propria poartă. Rusu continuă să marcheze

Cum de multe ori în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 29, pe contraatac, oaspeții au înscris și golul doi. Ionuț Năstăsie s-a jucat cu fundașii bihoreni, a pătruns în careu pe partea dreaptă, a centrat de lângă linia de fund, în fața porți, undeva la 3 metri, de unde, Oroș, incomodat și de Balea, vrând să respingă, a lovit mingea cu vârful bocancului și aceasta a intrat în plasă, portarul Gudea fiind surprins și el.

Luceafărul a reacționat totuși după opt minute și, după o centrare de pe dreapta, la un duel aerian în mijlocul careului între Ciucă și Vlad Rusu, acesta din urmă a acuzat o lovitură cu cotul, iar arbitrul a acordat penalty. Tot golgheterul echipei orădene, Vlad Rusu a executat lovitura de pedeapsă. A trimis în stânga, portarul s-a dus în dreapta și scorul a devenit 1-2. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că la jumătatea partidei oaspeții se aflau în avantaj pe tabela de marcaj.

Bihorenii au întors scorul

Ieșiți foarte motivați de la vestiare, jucătorii bihorenii au atacat în permanență în repriza a doua, dar în debutul acestei părți erau să fie surprinși de două ori. Mai întâi în minutul 48, când Cătălin Barbu a reluat cu capul din 6 metri, pe lângă bară, iar în minutul 49, când Andrei Nilă a scăpat singur și a șutat pe jos, în diagonală, de la 15 metri, portarul era bătut, dar mingea s-a dus milimetric pe lângă bară.

Presiunea bihoreană s-a simțit tot mai tare apoi, iar în minutul 55, Neacșa a șutat de la 25 de metri, dar a reținut portarul Grecu.

Introdus pe teren în minutul 59, decarul Claudiu Codoban a limpezit jocul la mijlocul terenului pentru gazde, iar peste doar un minut, în minutul 60, a trimis o diagonală de la mijlocul terenului, peste întreaga apărare piteșteană, punându-l în poziție de unu contra unu pe Bruno Rocha cu portarul argeșean, dar jucătorul Luceafărului, din zece metri, a trimis tocmai în portar. O altă ocazie uriașă au avut orădenii în minutul 69, după centrarea lui Neacșa, de pe dreapta, și reluarea cu capul a lui Vlad Rusu, din 4 metri, pe lângă poartă.

Atacurile echipei Luceafărul au continuat, iar în minutul 71, Codoban a șutat de la 24 de metri, dar a reținut portarul piteștean. În minutul 78, elevii antrenorului Cristian Dulca au ratat însă a treia mare ocazie de gol. După o lovitură de colț de pe dreapta, Bruno Rocha a reluat din doar 5 metri, dar portarul Grecu a scos cu piciorul.

În fine, când suporterii bihorenilor au început să-și piardă speranța, Luceafărul a dat lovitura. Mai întâi, în minutul 87, a reușit să egaleze. Oros l-a angajat în careu pe Vlad Rusu, golgheterul bihorean a preluat de lângă Ciucă, a avansat în colțul careului mic, în dreapta, de unde a șutat la semiînălțime, pe lângă portarul Grecu, la colțul lung.

Apoi, antrenorul Cristian Dulca a făcut o mutare inspirată, l-a introdus pe teren pe Alexandru Dulca, iar acesta, în minutul 90, a adus golul victoriei. Alexandru Neacșa a trimis în careu de pe dreapta, iar Alexandru Dulca a reluat cu capul din fața careului mic în dreapta portarului Grecu. Luceafărul s-a impus cu 3-2, iar jucătorii bihoreni au făcut și o horă a bucuriei pe terenul de joc.

După această partidă, formația orădeană a urcat două locuri în clasament, cel puțin până la partidele de duminică, fiind acum pe poziția a 11-a, cu 27 de puncte. FC Argeș rămâne pe 6, cu 37 de puncte.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – FC ARGEȘ    3-2
Vlad Rusu 37′ – pen., 87′, Alexandru Dulca 90′ / Vasile Buhăescu 3′, Cristian Oroș 29′ – autogol

Gudea – Balea, Oroș, Tînc, Trif – Feher (cpt.)(Codoban 59′), Țegle – Al. Neacșa, Vas. Pop (Antohi 81′), Rocha (Al. Dulca 86′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Goia – A. Mutu, Toriște, Ban
Antrenor: Cristian Dulca

N. Grecu – D. Oancea (Tofan 61′), Vișa, Ciucă, Șerbănică – R. Costin (cpt.), Tăbăcariu (Nilă 46′), I. Șerban, Ct. Barbu – I. Năstăsie (Ct. Stan 89′), Buhăescu
Rezerve: Oct. Popescu – Nilă, D. Andrei, Ct. Stan, Tofan, I. Mihăescu, Cotigă
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 250; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Costel DEMIAN (Bihon.ro)

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 19:48 Campionat
Pe aceeași temă