Luceafărul, la prima victorie în deplasare în 2017. Bihorenii au întors scorul în fața „lanternei roșii”

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 11:33 Campionat
Luceafărul, la prima victorie în deplasare în 2017.** Bihorenii au întors scorul în fața

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut, sâmbătă, în etapa a 35-a, prima victorie din deplasare din acest an în campionatul Ligii 2. Bihorenii au jucat în județul Ilfov, la Snagov, pe terenul celor de la Metalul Reșița, pe care i-au întrecut cu scorul de 3-1. La pauză rezultatul a fost egal, 1-1, iar golurile orădenilor le-au înscris Constantin Roșu, Marius Matei și Adrian Balea.

Mai întâi au marcat gazdele, care în minutul 21 au deschis scorul, după ce Octavian Vasile a pătruns pe stânga, a intrat în careu, a pasat în centru pentru Robert Buduroi, iar acesta a preluat, a întors un fundaș și, cu toată opoziția portarului Began, a marcat. Apoi, șapte minute mai târziu, același Buduroi a intrat în careu pe dreapta, a scăpat singur cu portarul, dar nu a reușit de această dată să-l învingă din poziție de unu la unu pe tânărul Began. În minutul 37 însă, Luceafărul a restabilit egalarea. După o lovitură liberă bătută din dreapta, mingea a fost respinsă de Alexandru Radu, Constantin Roșu a preluat și cu o execuție frumoasă l-a „executat” pe Botaș, aducând egalarea.

În pauză s-a intrat la egalitate, 1-1, iar în partea a doua „roș-albaștrii” s-au dezlănțuit, marcând mai întâi în minutul 64, prin golgheterul Marius Matei, care a reușit să-l învingă pe Botaș și să întoarcă scorul în favoarea Luceafărului. Scorul final a fost însă 3-1 pentru orădeni, după ce în prelungiri, în minutul 90+3, Adrian Balea a punctat și el la ultima fază a jocului și orădenii câștigat la două goluri.

Prin acest succes, Luceafărul a mai urcat un loc în clasament. Se află acum pe poziția a 11-a, cu 43 de puncte și și-a mai diminuat pasivul din ierarhia adevărului, ajungând de la -8 la -5. Etapa viitoare, în intermediară, bihorenii vor evolua pe teren propriu cu CS Mioveni, miercuri, de la ora 15:30.

METALUL REȘIȚA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 1-3
Robert Buduroi 21′ / Constantin Roșu 37′, Marius Matei 64′, Adrian Balea 90+3′

Botaș – Dănănae, Cr. Dima, Cr. Munteanu (cpt.), Val. Lupu – Dr. Matei, Al. Radu, Borțoneanu, Alin Pătrașcu – Oct. Vasile, Buduroi
Rezerve: Kololo – I. Dragomir, F. Paraschiv, Rz. Petre, Gab. Nedelcu, Al. Ionescu, Bg. Oancea
Antrenor: Mihai Stoica

Began – Fl. Drăgan, Bactăr, Hlinca, Ban – Chiș-Toie, Feher – C-tin Roșu, Arnăutu, Bedea – M. Matei
Rezerve: Goia – Balea, Balla, D. Costea
Antrenor: Alexandru Kiss

Stadion: Voința (Ghermănești); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 21 May. 2017, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă