Luceafărul câștigă cu Daco-Getica și face un pas mare pentru evitarea retrogradării. Lupuț: „80 la sută suntem salvați”

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 18:07 Campionat
  • Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au făcut, sâmbătă, un pas important spre salvarea de la retrogradare, după ce, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, au învins cu scorul de 1-0 echipa bucureșteană Daco-Getica, o formație vecină de clasament și contracandidată la lupta pentru „supraviețuire”.
  • Meciul, care a avut un ritm bun, a fost decis de golul lui George Paraschiv, din prima repriză, din minutul 33.
  • Ca urmare, Luceafărul a totalizat 43 de puncte, a urcat pe locul 11 și s-a distanțat la șapte puncte de prima echipă aflată sub linia retrogradării. Daco-Getica a rămas cu 39 de puncte și a picat pe locul 14 și mai are trei puncte în fața Energeticianului.


Bihorenii au avut primele două acțiuni ale jocului. Mai întâi, Paraschiv a șutat bine de la 17 metri, dar a respins portarul în corner, după care, în minutul 13, după o incursiune pe stânga a lui Dulca, Roșu nu a reușit să înscrie din șase metri. În minutul 26 au avut și oaspeții o situație bună, dar Nsiah, aflat singur cu portarul, la șase metri, nu a reușit să-l învingă pe Ionuț Rus.

În minutul 33 a venit însă golul bihorenilor, după ce Alex Dulca, unul dinte cei mai buni jucători ai Luceafărului, care a făcut ce a vrut cu fundașii adverși pe partea stângă, a centrat perfect, iar George Paraschiv, din poziție centrală, de la 7 metri l-a învins pe portarul bucureștean Gavrilaș.

Până la pauză, bihorenii au mai avut o oportunitate bună, în minutul 36, când V. Pop a prins un „trasor” de la 33 de metri, dar mingea a lovit bara din dreapta portarului. S-a intrat la vestiare cu avantajul minim al gazdelor, care și după reluare au fost mai incisive.

În minutul 49, Vasile Pop a centrat de pe stânga, Paraschiv a preluat în 7 metri central, însă a alunecat în momentul șutului. Două minute mai târziu, același Vasile Pop a executat o lovitură liberă, de la 22 de metri de poartă, din poziție centrală, dar a trimis puțin peste bara transversală.

Oaspeții au replicat prin șutul lui Nsiah, de la 25 de metri, peste poartă, din minutul 52, după care jocul a devenit tot mai echilibrat, dar fără ocazii clare de poartă. Bihorenii au apărat avantajul de pe tabelă, iar oaspeții nu au reușit să pună probleme serioase tânărului portar Rus.

Lupuț: „Mi-a fost puțin teamă de acest joc”

S-a încheiat 1-0, iar bihorenii sunt „în proporție de 80%, salvați de la retrogradare”, după cum avea să declare la finalul jocului antrenorul Cristian Lupuț.

„Vreau să felicit băieții pentru modul cum au abordat jocul. A fost un meci cu o încărcătură mare, un meci de șase puncte. Am reușit să-i ținem sub noi pe Daco-Getica, dar, sincer, mi-a fost puțin teamă de acest joc, pentru că veneam după jocul de la Tg. Jiu, unde am pierdut doi jucători foarte importanți, pe Prejmerean și Preoteasa, care s-au accidentat. Mă bucur însă că cei care au intrat și-au făcut treaba foarte bine”, a mai afirmat, la conferința de presă după partidă, tehnicianul Luceafărului.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua la București, cu Metaloglobus, miercuri, 15 mai, de la ora 11:00. De partea cealaltă, Daco-Getica merge în partea cealaltă a țării după ce a jucat acum la Oradea. Bucureștenii au meci miercuri, de la ora 16:00, la Constanța, cu SSC Farul.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – DACO-GETICA BUCUREȘTI     1-0
George Paraschiv 33′

I. Rus – Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja – C-tin. Roșu, Oros (cpt.)(Ludușan 90′), Lu Yuefeng (Chiorean 76′), Al. Dulca – Vas. Pop (Bebey 80′), G. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moga – Opriș, Ciul, Nemeș
Antrenor: Cristian Lupuț

Gavrilaș (cpt.) – C-tin. Dedu (Tudorică 52′), I. Prodan, Motroc, Mușat – Raph. Stănescu (Bustea 68′), D. Cârjan, Călințaru, Rob. Grecu (Vl. Georgescu 68′) – Nsiah, Măd. Martin
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Prodan, Țăranu, Cotigă
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 18:07 Campionat
Pe aceeași temă