Luceafărul a surclasat cu 6-0 pe Dacia Unirea și a încheiat sezonul pe locul 8. Lupuț: „Au fost cele mai grele săptămâni din cariera mea de antrenor”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:13 Campionat
Luceafărul a surclasat cu 6-0 pe Dacia Unirea și a încheiat sezonul pe locul 8.** Lupuț:
  • Așa cum era de așteptat, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au încheiat ediția de campionat 2018-2019 a Ligii a 2-a printr-o victorie la scor, pe care au repurtat-o sâmbătă, pe teren propriu, în fața formației brăilene Dacia Unirea, deținătoarea „lanternei roșii” a clasamentului.
  • Jocul, care s-a desfășurat la Sânmartin, s-a încheiat cu scorul de 6-0, după ce la pauză bihorenii conduceau cu 4-0. Cu acest prilej, tânărul atacant al Luceafărului, George Paraschiv, a reușit un hat-trick, înscriind în minutele 8, 17 și 33. Celălalt atacant al „roș-albaștrilor”, Vasile Pop, a marcat și el de două ori, în minutele 10 și 73, iar golul al șaselea l-a înscris Alexandru Dulca, în minutul 89.


Nu a început bine partida și, în minutul 8, orădenii au deschis scorul după o centrare de pe stânga a lui Dulca. Roșu i-a așezat cu capul mingea în centru, la 8 metri, lui George Paraschiv, care a înscris cu un șut pe jos, în stânga lui Moldoveanu, lângă bară. Nu au trecut decât dou[ minute și Luceafărul a marcat pentru 2-0, după ce, angajat în suprafața de pedeapsă, Vasile Pop a trecut ca printre jaloane de fundașii adverși și a înscris din 10 metri.

Ofensiva bihoreană a continuat în forță, iar, în minutul 16, fundașul stânga al brăilenilor, Coteț, l-a faultat din spate în careu pe Roșu, iar arbitrul a dictat penalty. A executat în minutul următor George Paraschiv, plasat, în dreapta, la semi-înălțime și, deși portarul Moldoveanu a plonjat pe direcție, nu a putut salva.

După alte acțiuni ale orădenilor, elevii antrenorului Cristian Lupuț au mai perforat o dată poarta brăilenilor până la pauză, în minutul 33, când, după o centrare de pe dreapta, din aproapiere liniei de fund, a lui Roșu, George Paraschiv, din 3 metri, a îndeplinit o simplă formalitate cu latul.

La acest scor, 4-0, Luceafărul tot nu a „luat piciorul de pe accelerator” și până la pauză mai putea înscrie de două ori. Mai întâi în minutul 40, când Preoteasa a șutat din 14 metri, pe jos, dar portarul Moldoveanu a scos de lângă bara din dreapta sa. Apoi, în minutul 45, când Vasile Pop a făcut ce a vrut cu fundații adverși în careu, a tras în blocaj, mingea a ajuns la Roșu, care, din 7 metri, a șutat pe jos în dreapta, iar Moldoveanu, cu un reflez uimitor, a salvat din nou.

Repriza a doua a debutat cu două schimbări la orădeni, antrenorul Cristian Lupuț preferând să acorde minute de joc și mai tinerilor Ciul și Călin Tudor.

Chiar dacă nu au mai pus o presiune pe adversar precum în prima parte, și în jumătatea a doua luceferii au mai marcat de două ori.  Prima dată în minutul 73, când Dulca a pătruns pe stânga în careu și a ajuns aproape de linia de fund, i-a pasat în centru, la 8 metri, lui Vasile Pop, care, venit din spate, a trimis puternic în stânga urcând scorul la 5-0, după ce mingea a fost deviată ușor de un adversar.

Scorul final, 6-0, a fost stabilit în minutul 89, după un șut pe jos al lui Vasile Pop, din 12 metri, către bara din stânga. Mingea se ducea însă pe lângă, dar Alexandru Dulca, din 3 metri, a deviat cu călcâiul și a trimis-o în plasă.

Lupuț: „Au fost cele mai grele săptămâni din cariera mea de antrenor”

La finalul partidei, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț, a spus că ultimele două săptămâni au fost cele mai grele de când s-a apucat de această meserie.

„Am avut două săptămâni foarte grele, pentru că situația a fost foarte greu de gestionat. După meciul cu Farul, echipa deja s-a relaxat. Au fost cele mai grele săptămâni din cariera mea de antrenor, nu m-am confruntat cu așa ceva până acum. Echipa a fost relaxată, obiectivul a fost îndeplinit, iar jucătorii trebuiau motivați, dar mă bucur enorm că am construit un grup unit, o echipă adevărată, iar pe această cale vreau să îi felicit pe toți, începând cu stafful administrativ, stafful tehnic și jucătorii”, a declarat, la conferința de presă de după joc, antrenorul orădenilor, Cristian Lupuț.

Prin acest succes, Luceafărul a acumulat 52 de puncte și a încheiat campionatul pe locul al optulea, o poziție nesperată de mulți în urmă cu câteva săptămâni. Echipa orădeană a repetat aceași performanță de anul trecut, când a încheiat competiția tot pe locul 8.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   6-0
George Paraschiv 8′, 17′ – pen., 33′, Vasile Pop 10′, 73′, Alexandru Dulca 89′

I. Rus – Fl. Drăgan, Yabre (Core 46′), Oros (cpt.), Al. Băican – C-tin Roșu (Ciul 57′), Chiorean, Preoteasa (Tud. Călin 46′), Al. Dulca – Vas. Pop, G. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moroz – Opriș, Ludușan, P. Peter
Antrenor: Cristian Lupuț

Iul. Moldoveanu (Stroe 74′) – Coteț, Căruță, Moroianu, Subțirică – Șt. Sava, M. Mihalcea – Val. Robu (cpt.), Konyeha (Cl. Popa 76′), Băcanu (Andr. Dobre 46′) – Duțu
Rezerve neutilizate: – Rob. Chirilă
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

La finalul sezonului, Luceafărul Oradea s-a clasat pe locul 8, cu 52 de puncte, în timp ce Dacia Unirea Brăila a retrogradat în Liga 3 de pe ultimul loc din eșalonul secund, 2-0, cu doar 19 puncte acumulate în 38 de etape.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă