Luceafărul a debutat în Liga 2 cu o victorie. Echipa care înscria de 16 ori în prima etapă n-a putut da un gol la Sânmartin

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:35 Campionat
Luceafărul a debutat în Liga 2 cu o victorie.** Echipa care înscria de 16 ori în prima etapă n-a putut da un gol la Sânmartin

Luceafărul Oradea a debutat cu o victorie în campionatul Ligii 2, 1-0 cu CS Afumați. Echipa pregătită de Florin Fărcaș a trecut la limită, sâmbătă, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, de echipa ilfoveană care în prima etapă înregistrase scorul rundei, 16-0 cu Șoimii Pâncota.

Unicul gol al meciului la care au asistat aproximativ 250 de spectatori a fost reușit în minutul 70 de atacantul Sergiu Arnăutu, cel care a înscris, din 5 metri, după ce a primit o centrare foarte bună de pe partea stângă de la Istvan Balla. De altfel, introdus pe teren în minutul 69, în locul lui Cigan, Balla a creat panică în partea dreaptă a apărării echipe oaspete.

Atunci când era în avantaj, Luceafărul a mai înscris o dată, prin Roșu (82), însă golul i-a fost anulat pe motiv de offside. Pe final, CS Afumați a ratat o mare ocazie de egalare, în minutul 82, atunci când Adrian Popa a trimis din 3 metri în bară, iar mingea revenită în fața porți, la 4 metri, la Vlada, a fost reluată, incredibil, peste bară, deși poarta era goală.

La final, oaspeții au acuzat arbitrajul, antrenorul secund Cristian Vaida susținând că golul lui Arnăutu a fost marcat din poziție de ofsaid, fapt contrazis însă de antrenorul principal al gazdelor, Florin Fărcaș, dar chiar și de unii arbitrii bihoreni prezenți în tribună la meci.

„A fost un joc destul de frumos, cu două echipe care și-au văzut de joc, au încercat fiecare să-și câștige punctele. Am făcut o primă repriză destul de bună, am avut posesia, ne-am creat ocazii bune și cred că dacă eram mult mai lucizi la faza de finalizare, cred că jocul era altfel, ținând cont că în această repriză am jucat mult peste adversar. În a doua parte a fost un joc mult mai echilibrat, aceasta și pentru că timpul trecea și intram în criză și nu înscriam, dar până la urmă am înscris și zic eu că am câștigat meritat această partidă”, a declarat, citat de eBihoreanul, antrenorul formației Luceafărul, Florin Fărcaș.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS AFUMAȚI 1-0
Arnăutu ’70

Ed. Pap – Balea, Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban – Țegle, Bedea – C-tin. Roșu (cpt.), P. Păcurar (Feher ’82), Cigan (Balla ’69) – Arnăutu (Sg. Moga ’90+1)
Rezerve neutilizate: Goia – Bactăr, D. Costea, Al. Sorian
Antrenor: Florin Fărcaș

Botaș – Al. Gheorghe, Buzea, Rz. Patriche, Covalschi – V. Olariu (A. Zaharia ’80), Balgiu – Ad. Popa, Șt. Vasile (V. Tudorache ’73), I. Petculescu (Pivniceru ’66) – M. Vlada (cpt.)
Rezerve neutilizate: Obretin – Verdeș, Al. Mitu, Robicek
Antrenor: Vasile Neagu

Foto și video: bihon.ro

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă