Liga 1, doar un vis pentru Vâlcea

23 May. 2009, 15:44 Campionat
Liga 1, doar un vis pentru Vâlcea

Dacia a învins cu 4-2 pe CSM Râmnicu Vâlcea, spulberându-le adversarilor visul de a promova în Liga 1. Partida de la Mioveni a fost una spectaculoasă pentru cei 1500 de spectatori, publicul asistând la răsturnări de situație, eliminări și un penalty. Prima repriză a aparținut clar gazdelor care au ratat cinci ocazii imense, însă cei care au deschis scorul au fost oaspeții. În minutul 20 Stromajer a înscris pentru Vâlcea, reluând în plasă o centrare în fața porții venită de pe dreapta. Lucrurile s-au simplificat pentru Dacia în minutul 30 când Sg. Popescu de la oaspeți a fost eliminat, după ce a primit două cartonașe galbene. Superioritatea numerică s-a concetizat în finalul primei reprize când Vladu a egalat din centraul careului mic după o centrare a lui Bogdan Stoica.

La reluare, galben-verzii au forțat pe atac și au reușit să preia conducerea în minutul 68 prin Costin, care a finalizat din 6 metri după un corner. Același Costin a majorat diferența, făcând 3-1 în minutul 74 la o fază la care au mai contribuit Cl. Ionescu și Enache. Două minute mai tarziu de la oaspeți este eliminat și Ștromajer, tot pentru două galbene, iar Dacia începe să joace și pentru public. În minutul 83 însă, centralul Cezar Ionescu acordă ușor penalty pentru Vâlceni, la un henț involuntar facut de Stoica la limita careului. Orac a redus din diferență, transformând lovitura de pedeapsă, iar în minutul 85 oaspeții au ratat ocazia egalării prin Pasăre care a trimis mingea în bară șutând de la 16metri. Scorul final a fost stabilit în minutul 88 de Vintilă după o fază lucrată de Ionescu, atacantul intrat după pauză reluând în poarta goală.

„Sunt mulțumit de evoluția echipei. Am avut constanță în joc și am ratat foarte multe ocazii. Felicit jucătorii care și-au dorit să arate că valoarea echipei nu era cea din tur când Valcea ne-a batut cu 3-0.” , a declarat după meci antrenorul gazdelor Iordan Eftimie.

Articol scris de Silviu Mihai
 

23 May. 2009, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă