Liderul și-a upgradat prestația!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Nov. 2013, 15:15 Actualizat: 07 Nov. 2013, 15:17 Campionat

CS Universitatea Craiova s-a impus clar aseară pe „Ion Oblemenco” în derby-ul cu Vâlcea, după cea mai bună prestație din actualul sezon

„Cântec pentru Oltenia” s-a auzit aseară și în memoria lui Adrian Păunescu, la meciul Craiova – Vâlcea. Cei 3 ani de la dispariția poetului și gestul familiei de a dona imnul echipei din Bănie au fost cinstiți, pe lângă momentul de reculegere, și cu mesajul „Te vom iubi mereu, maestre” de către galeria craioveană, iar cele două echipe au salutat publicul în tricouri cu chipul lui Păunescu.

Golurile au venit rapid în poarta fostului dinamovist, Matache, după un sfert de oră alb-albaștrii având dublu avantaj, datorită lui Gorovei și Pleșan. Decarul a speculat superb cu o torpilă aproape de sol mingea servită de Curelea la 20 de metri, iar Pleșan s-a putut bucura pe gard cu fanii și datorită centrării ideale a lui Sin. Numai că jucătorii care au colaborat la golul secund nu aveau să prindă pauza pe teren, din cauza accidentărilor.

Veștile rele au fost completate de diminuarea avantajului luat rapid, fiindcă Negruț a marcat din șase metri după o fază în care benzile Craiovei au fost pasive. A fost prima ocazie a oaspeților în derby-ul oltenesc care a contat foarte mult și prin perspectiva play-off-ului. Nici Claudiu Niculescu nu l-a mai suportat toată repriza pe Samson, care s-a comportat de parcă Sin ar fi fost Dalila, fiind depășit de fiecare dată.

Repriza secundă a început cu un refuz neverosimil al centralului Rusandu la hențul evident în careu al lui Ionuț Stoica, dar căpitanul oaspeților avea să se „revanșeze” imediat. Astfel, o pasă ezitantă spre Matache a însemnat doar un assist pentru Curelea, care i-a strecurat „scărița” portarului vâlcean și a mai potolit emoțiile din tribune.

Tot Curelea avea să rateze cea mai mare ocazie, după o fază-șnur cu Cârjă și Dragalina coautări. A treia reușită a fost sărbătorită cu torțe de galerie, care a cântat permanent pe parcursul jocului, unul care a sărit peste nivelul ligii secunde.

Craiovenii n-au părut deloc apăsați de postura de lideri, dimpotrivă, aceasta le-a dat și mai multă încredere, reușind aseară cea mai bună prestație din actuala stagiune.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
CSM RÂMNICU VÂLCEA
3-1

Gorovei 6, Pleșan 15, Curelea 51 / Negruț 26

Brac – Cârjă, Pătrașcu, Izvoranu, Velcovici – Gorovei (81 Dragu), Ad. Ionescu, Pleșan (cpt.)(36 Dragalina), Ganea, Sin (35 Oprița) – Curelea. Antrenor: Ovidiu Stângă.

Matache – Samson (30 Deaconescu), Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Ad. Popa (60 Cataramă), Cârstoiu (50 Geantă), Bărbulescu, Lircă, Negruț – Arnăutu. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Nov. 2013, 15:15 Actualizat: 07 Nov. 2013, 15:17 Campionat
Pe aceeași temă