Liderul a câștigat la Bacău, dar a trăit periculos finalul jocului

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:32 Campionat

              În cea de-a doua etapă a play-off-ului, SC Bacău a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, de FC Voluntari, scor 1-2, la capătul unui meci în care cele două echipe au dominat câte o repriză. Prima repriză le-a aparținut în totalitate oaspeților, însă, în cea de-a doua repriză, ilfovenii au făcut pasul înapoi și acest lucru putea să-i coste.

             Prima ocazie a partidei a reprezintat și deschiderea scorului, în minutul 19, când Achim l-a învins pe Petrariu cu un șut de la 12 metri lateral dreapta. În minutul 34, Marius Matei a majorat scorul, după ce a înscris cu o foarfecă spectaculoasă de la 16 metri, tot în stânga lui Petrariu. A doua repriză a început cu ocazia lui Curiliuc din minutul 47, care a șutat slab din cinci metri, iar Balauru a respins cu ușurință. În minutul 62, Mihălăchioae a șutat puțin pe lângă poartă la capătul unei acțiuni personale. Cinci minute mai târziu, A. Pavel a șutat puternic de la 15 metri puțin peste poartă din poziție centrală. Un minut după aceea, Mihălăchioae a trimis în forță de la 16 metri, dar portarul advers a reușit să respingă cu greu în corner. C. Neagu a scăpat singur cu portarul în minutul 85, însă acesta a șutat dezastruos de la marginea careului. Golul băcăuanilor a fost marcat de Vraciu, în minutul 86 din penalty-ul obținut de C. Neagu.

                 De notat este faptul că, la penalty-ul obținut de atacantul băcăuan, arbitrul i-a arătat doar cartonaș galben portarului, în condițiile în care C. Neagu era în situație clară de a marca. O decizie corectă ar fi făcut ca oaspeții să joace ultimele patru minute plus prelungirile în 10 jucători și cu un jucător de câmp în poartă, schimbările fiind epuizate din minutul 63.

                 FC Voluntari își păstrează avansul față de Academica Argeș, continuându-și parcursul către promovare, pe când Sport Club Bacău încearcă să vadă pe ce jucători se va putea baza în anul următor.

SC BACĂ‚U        1
FC VOLUNTARI    2

Vraciu ”86 – pen. / C. Achim ”19, M. Matei ”34

Petrariu – Mihălăchioae, I. Ursu, Lozneanu (cpt.), Drugă (Dumitriu ”79) – Luncanu, Adăscăliței, Țuțu, Pungă (C. Neagu ”67) – Vraciu, Curiliuc (A. Pavel ”59)
Rezerve neutilizate: E. Savu – A. Burcă, Taban, Sascău
Antrenor: Cristian Popovici

D. Balauru – C. Roșu, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim – S. Rădoi (cpt.), Todoran – G. Deac (Voduț ”53), M. Ene (T. Bălan ”63), Călințaru (Moga ”53) – M. Matei
Rezerve neutilizate: Botaș – Bg. Vasile, Novac, Bg. Barbu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 200; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Marius Matei.

Articol și foto de Horia Alexoae

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă