Lider detașat! AFC Hermannstadt a trecut fără emoții de Foresta, a obținut a cincea victorie consecutivă și s-a distanțat în fruntea Ligii 2. Reacțiile antrenorilor Pelici și Nuno Pedro

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 16:23 Campionat

AFC Hermannstadt s-a îngrijorat degeaba înaintea meciului cu ultima clasată Foresta Suceava. Liderul a câștigat pe teren propriu cu 2-0, sâmbătă, în etapa a 9-a a Ligii 2, și și-a consolidat prima poziție după ce următoarele două clasate, Ripensia și ASA Târgu Mureș, au pierdut astăzi în deplasare. Trupa pregătită de Alexandru Pelici a ajuns la a cincea victorie consecutivă în campionatul actual, în timp ce la Sibiu are 12 meciuri acumulate fără înfrângere, ultimul eșec înregistrându-l în Liga 3, pe 11 martie 2017, 0-1 cu ASA Târgu Mureș II.

Victoria Forestei de sâmbăta trecută cu Mioveni, scor 2-0, și ultimele transferuri făcute de suceveni a făcut liderul Hermannstadt să privească mult mai atent meciul cu „lanterna roșie” a Ligii 2. S-a dovedit a fi însă o alarmă falsă, deoarece sibienii și-au asigurat un joc ușor încă din primele minute și apoi au defilat în fața trupei pline de stranieri a portughezului Nuno Pedro.

Dâlbea dă siguranță din primele minute

Căpitanul Răzvan Dâlbea a simplificat desfășurarea meciului de la Sibiu încă după doar 6 minute scurse din joc. Mijlocașul liderului a înscris simplu, cu latul, în poarta goală, după ce Neagu a centrat în careu, iar Began nu a ajuns la balon să-l respingă. Golul a dat încredere jucătorilor lui Pelici, care au continuat apoi să atace poarta Forestei, fără succes însă în prima repriză. Neagu și Lupu (25) au irosit în aceeași fază o ocazie bună de a majora diferența, Began (28) a salvat din nou din fața lui Lupu, la șutul acestuia din 12 metri, dar și Neagu (39) s-a mai aflat o dată la finalizare, însă același portar a fost brav și a scos de sub transversală. Ultima situație de gol a primei părți a fost consumată tot în dreptul sibienilor, de această dată de Bogdan Rusu, însă atacantul nu a putut trimite pe poartă după ce a fost servit ideal de Neacșa.

Rusu asigură victoria încă din debutul reprizei secunde

Iar repriza secundă a început la fel de bine pentru Hermannstadt. După doar două minute de la revenirea pe gazon, Bogdan Rusu (47) a apărut la colțul scurt la centrarea lui Pamfile și a trimis cu capul în plasă. Ulterior, tot sibienii au fost la capătul altor faze de a marca, însă nu au mai reușit să o facă până la final. Rusu (50) a trimis în brațele lui Began, Neacșa (54) l-a luat la rândul său la țintă din marginea careului pe portar, Neagu (61) a trimis în blocaj și cu puțin noroc mingea ar fi intrat în poartă dacă nu s-ar fi respins in extremis de pe linie, iar același Neacșa (64) a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta și Began a salvat încă o dată.

Pe final, și sucevenii au avut două situații de a înscrie, ambele prin Cerlincă, însă Căbuz a intervenit promp de fiecare dată. În minutul 67 a respins din vinclu șutul de la 30 de metri al mijocașului, iar în minutul 70 a salvat de lângă bară la o minge trimisă de la 25 de metri și care înainte a atinc și pământul.

Dar ultima ocazie de gol a fost tot în dreptul Hermannstadtului. Bogdan Rusu (72) a primit în adâncime, s-a întors în margine careului mare cu doi adversari în spate, a tras la colțul lung, Began a parat, mingea a lovit apoi transversala și goalkeeper-ul Forestei a avut timp să se ridice și să rețină pentru a menține scorul final doar 2-0 pentru sibieni.

Sibienii au ajuns la cinci victorii consecutive și au cinci puncte avans față de locul 2

Cu cele trei puncte obținute astăzi, AFC Hermannstadt face un total de 24 și se distanțează și mai mult de urmăritoare, asta fiindcă Ripensia și ASA Târgu Mureș au pierdut la Clinceni, respectiv București și au rămas cu 17 puncte. Pe locul 2 a urcat Dunărea Călărași (19 puncte), care a ajuns la a șasea victorie consecutivă, însă diferența de puncte față de lider e de cinci puncte.

În etapa viitoare, sibienii joacă, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, iar Foresta Suceava o întâlnește tot atunci pe CS Balotești.

AFC HERMANNSTADT – FORESTA SUCEAVA   2-0
Răzvan Dâlbea 6′, Bogdan Rusu 47′

Căbuz – Mih. Stancu, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Boboc – Al. Neacșa (P. Petrescu 68′), Bg. Rusu, S. Lupu (Hergheligiu 58′) – C. Neagu (D. Roman 77′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – I. Popa, C. Pîrvulescu, Dumitriu
Antrenor: Alexandru Pelici

Began – Ad. Onofraș (Coroamă 29′), Diallo (cpt.), Pappoe (Renquin 58′), Belevschi – Cerlincă, Vl. Stănescu, Acolatse (Prisăcaru 63′), Kimbaloula – Chalabi, R. Sumanariu
Rezerve neutilizate: Ursache – Păvăluc, Dali Amar, Bosînceanu
Antrenor: Nuno Pedro

Stadion: Municipal (Sibiu); Spectatori: 3.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Doru Zamfir (Slatina).

Reacția lui Alexandru Pelici, antrenorul AFC Hermannstadt:

Reacția lui Nuno Pedro, antrenorul Forestei:

Reacția lui Răzvan Dâlcea:

Reacția lui Mihai Stancu:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: foto: fb FC Hermannstat (Valentin Macrea)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă