„Leoparzii” cu gândul numai la victorie

05 Mar. 2009, 16:40 Campionat
„Leoparzii

Echipa antrenată de Florin Bugar va întâlni Arieșul, club antrenat de amicul acestuia din facultate, Alexandru Pelici. Cei doi au jucat împreună la Electrica Timișoara, dar acum se vor întâlni din postura de antrenori adversari în lupta pentru un loc liniștitor în clasament.

 

Cele două formații sunt despărțite de un singur punct, iar o înfrângere în meciul de sâmbătă ar putea echivala cu prezența pe un loc retrogradabil.
 

 

„Mă voi întâlni cu Pelici, am jucat la Electrica împreună, ne cunoaștem din facultate. Are avantajul unui schelet la echipă, o echipă nu se construiește în două luni. Nu vrem să părem o echipă de diletanți că ne plângem, avem individualități. Arieșul este o echipă muncitoare, exploatează foarte bine spațiile și loviturile libere din preajma careului”, a declarat antrenorul feroviarilor în cadrul conferinței de presă de dinaintea etapei.
 

 

Pentru partida de sâmbătă, timișorenii nu vor conta pe câțiva jucători accidentați. Cea mai mare problemă e lipsa unui fundaș stânga de meserie odată cu accidentarea lui Andrei Marchiș. De asemenea Uros Milosavljevic și Dorin Rădoi acuză în continuare dureri la picioare. În schimb este de așteptat să debuteze Miro Giuchici pentru CFR, după ce în prima etapă a lipsit din cauza unei viroze. Pe de altă parte, ceferiștii au ratat ieri transferul lui Dusan Popovic, acesta alegând să meargă la Drobeta Turnu Severin.
 

 

Atmosferă bună
 

 

Deși situația nu este tocmai roză la CFR, atmosfera în cadrul echipei este una destinsă. Mulțumit de deznodământul meciului de la Târgoviște (scor 0-0), antrenorul Bugar și-a permis să glumească în legătură cu soluțiile la care e nevoit să recurgă. Întrebat de debutul japonezului Ryo Yamamoto, a cărui limbă încearcă să o deslușească, acesta a răspuns: „Am fost la doctor acum să-mi repare limba, de la japoneză. Nu mă așteptam să joace așa bine. Are un joc aerian bun, un jucător cerebral și pune mingea jos”.

 

Dacă la japonez s-a referit înainte de prima etapă ca fiind „loz în plic”, antrenorul bănățenilor a continuat cu umor când a vorbit de posibilii înlocuitori al acestuia: „Îi amestecăm și-i tragem din căciulă, toți sunt polivalenți”.

 

Prezenți și ei la conferința de presă dinaintea jocului cu Arieșul, Adrian Neagoie și Gheorghe Goșa au întărit și ei impresia că la CFR este un grup unit. „Nu ne gândim decât la victorie” au punctat cei doi.

 

„Am și uitat meciul de la Târgoviște. Nu a fost un joc spectaculos, noi n-am făcut un antrenament în formula de start și a fost greu cu relațiile de joc. Punctele primează însă. Cel mai important e să câștigăm noi, să fim o surpriză”, a adăugat Goșa, noul căpitan al alb-vișiniilor.

Articol scris de Cornel Biholari
 

05 Mar. 2009, 16:40 Campionat
Pe aceeași temă