Le-a priit să sacrifice Cupa!

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 13:12 Campionat
Le-a priit** să sacrifice Cupa!

Nou-promovata ACS Berceni a fost învinsă cu 1-4 în cursul săptămânii trecute, în Cupa României, de Astra Giurgiu, însă cu acea ocazie, antrenorul Marin Dragnea a folosit o formație cu multe rezerve.

Artileria grea a fost odihnită pentru partida care conta cu adevărat, cea de peste trei zile, de pe teren propriu, cu Dunărea Galați.
Pe o vreme mohorâtă, cu vânt și ploaie, fotbaliștii celor două echipe și-au intrat greu în ritm. Primele 20 de minute au fost anoste, cu un joc încâlcit la mijlocul terenului și cu câte un șut răzleț trimis la distanță mare de buturile adverse.

Apoi, confruntarea a fost mult mai animată până intrarea celor două trupe la cabine. Mai întâi, Sandu a deschis scorul pentru gazde (21) printr-o lovitură de cap din colțul careului mic, în urma unui corner executat foarte bine de Pătrașcu.

Gălățenii au lovit imediat și au restabilit egalitatea pe tabelă peste doar 3 minute, Istrate a trimis o centrare cu mult efect de pe partea stângă, mingea a depășit tot grupul de jucători aflat în suprafața de pedeapsă și a intrat în poarta lui Meilă.

Din înger, Istrate s-a transformat apoi în groparul propriei echipe. A încasat două cartonașe galbene într-un interval de mai puțin de două minute și și-a lăsat echipa în inferioritate, cu aproape o oră de joc rămas la Berceni.

Trupa antrenată de Marin Dragnea a profitat de degringolada lăsată în echipa adversă și au punctat necruțător. În minutele 40 și 42, Berceni a marcat de două ori, după două faze trase la indigo: ele au avut aceeași protagoniști. Pătrașcu s-a aflat în poziția servantului, i-a trimis două centrări perfecte lui Fâșie care a reușit dubla și a dus scorul la 3-1 înainte de finalul primei reprize. Fundașul Berceniului a marcat primul gol printr-o execuție spectaculoasă pe spate de la 8 metri, pentru ca apoi tot el să înscrie printr-o lovitură de cap din 5 metri, la colțul scurt.

Cu trei modificări efectuate în primele minute din cel de-al doilea mitan, Dunărea a profitat de relaxarea gazdelor și a pus stăpânire pe joc. Deși se afla în inferioritate numeric, formația din Galați a avut mai multe ocazii la poarta lui Meilă, dar tot nu a izbutit să evite înfrângerea. Nou-intrații Asanache și Moroșanu au colaborat excelent în minutul 76, iar ultimul a reușit să reducă din diferență și să stabilească rezultatul final – 3-2.

În urma victoriei, ACS Berceni a acumulat 7 puncte, rămâne neînvinsă în noul sezon al ligii secunde și a urcat pe locul 4 în Seria I. De cealaltă parte, Dunărea nu a cunoscut încă gustul succesului și rămâne cu un singur punct, cel scos în partida de pe teren propriu, cu Rapid CFR Suceava.

ACS Berceni – Dunărea Galați 3-2
Sandu (”21), Fâșie (”40, ”42) / Istrate (”24), Moroșanu (”76)

Meilă – Feraru, C. Sandu, Fâșie, Pazon – Al. Stan, Al. Radu (cpt.) (”66 Ghinea), Pivniceru (”79 V. Ștefan), Pătrașcu – R. Cîrstea (”89 Aldea), A. Nistor
Antrenor: Marin Dragnea

Olaru – L. Radu, Șomodean, Hristian, I. Manea – Chebac, St. Cucu (cpt.) – V. Florea (”46 Moroșanu), C. Neagu (”63 Asanache), Istrate – Gohoreanu (”46 Cenk )
Antrenor: Ion Balaur

Articol scris de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 30 Sep. 2013, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă