Laurențiu Roșu, la prima victorie pe banca UTA-ei. „Nu renunț la promovare”. Antrenorul a explicat cum a riscat la pauză, când se juca 10 contra 10

Marius ANGHEL 23 Oct. 2016, 10:40 Campionat

Prima partidă a noului antrenor al UTA-ei pe teren propriu a însemnat și primul succes. Gruparea arădeană a trecut cu scorul de 2-0 de Dunărea Călărași, grație „gemenilor” golului, Adrian Petre și Marius Curtuiuș. La pauza disputei de sâmbătă, din etapa a 13-a, forțat și de eliminarea lui Tănase, Laurențiu Roșu a efectuat două schimbări, modificând și sistemul tactic. Au ieșit Gligor și Vlad, intrând Jorza și Andor, iar UTA a evoluat cu trei fundași centrali în linie până după reușita de 1-0.

„Am început bine jocul, ne-am creat situații de a marca, am avut și avantaj de om în plus. Din păcate, nu am știut să profităm și după o neatenție am fost egalați numeric. La pauză, împreună cu cei din staff-ul tehnic, am decis să jucăm cu trei jucători pe linia de fund, pentru a risca. Am decis să îi lăsăm pe teren pe Petre și Curtuiuș, deoarece așa cum am tot spus, aveam nevoie de victorie. Gligor a acuzat și o accidentare și oricum eram obligat să fac două schimbări, deoarece vroiam să introduc un junior. Am vrut să îl pun pe Andor pe stânga, deci clar trebuia să facem două schimbări. Am fost inspirați toți cei din staff-ul tehnic cu aceste mutări, deoarece am controlat mult mai bine jocul în partea a doua prin intrarea lui Jorza. El a pasat bine, a ținut de minge, sunt mulțumit de toți cei pe care i-am introdus în partea a doua. Am reușit să marcăm, dar chiar și așa am avut unele probleme în defensivă, deoarece cei de la Călărași au căutat cu disperare golul egalizator. Am avut unele neatenții în defensivă, dar tot am reușit să înscriem în ultimul minut și să câștigăm. E o victorie pe care o merităm, băieții s-au dăruit, au făcut tot posibilul să câștigăm și trebuie să îi felicit, pentru că e victoria lor în primul rând”, a declarat Laurențiu Roșu.

În primele două partide sub conducerea noului antrenor, UTA a avut doi eliminați. Noul tehnician nu a pus însă tunurile pe arbitri, limitându-se la următoarele remarce: „Eu nu am vrut să vorbesc despre arbitri nici după partida de la Satu Mare, nu vreau să o fac nici acum. Atunci când ai galbene multe, apar în joc și astfel de momente, când ești eliminat, dar toate au fost din vina noastră. Sigur, la Baia Mare > putea să îi dea doar galben lui Burlă și nu roșu, dar a fost pasa greșită a lui David care a dus la acel fault. Acum la fel, dacă Tănase era mai atent, nu cred că ajungea să-l împingă pe adversar și rămâneam cu om în plus. De unde am fost eu, am văzut că faultul inițial i-a aparținut lui Vlad, s-a lăsat avantaj, iar după aceea Tănase a intrat în adversar și a fost eliminat”.

„Mi-aș fi dorit să avem un teren ca de biliard”

Având primul meci disputat ca antrenor principal la Arad, Laurențiu Roșu a făcut cunoștință și cu gazonul rău de pe Motorul. Ploile din ultimele zile și-au lăsat amprenta asupra suprafeței de joc, lucru care a îngreunat construcția ofensivă.

„Eu sunt mulțumit sută la sută de băieți, de dăruirea la acest meci a fost extremă, sunt mulțumit de toți. Greșeli se fac în continuare, deoarece nimeni nu e perfect. Dar e clar că noi lucrăm zi de zi să corectăm aceste inexactități, să ne îmbunătățim jocul, iar în funcție de teren trebuie să ne adaptăm și să scoatem maxim din randamentul băieților. Bineînțeles că mi-aș fi dorit să avem un teren ca de biliard, să putem pasa, să combinăm, dar nu se poate acum așa ceva, trebuie să ne adaptăm la ce avem. Și la ocazia lui Petre, când a driblat portarul și a șutat spre poarta goală, sunt convins că era gol dacă terenul era bun. Se întâmplă să ai astfel de terenuri în liga secundă, am avut și ghinion că a plouat toată noaptea înainte de meci, am avut astfel parte de mocirlă. Dar, din câte am înțeles, cei din conducere și cei din administrația orașului fac tot posibilul ca noi să avem condiții bune și asta e bine. E ok să vezi că suntem sprijiniți în acest proiect început”, a declarat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Adept al sistemului cu două „vârfuri”, Roșu i-a păstrat până la final pe teren pe Marius Curtuiuș și Adrian Petre. „Le-am spus că dacă vor ajunge în fața porții, dacă se vor demarca, vor înscrie. Acum au făcut-o amândoi, mă bucur pentru ei, la fel ca și pentru ceilalți jucători”, a adăugat Roșu.

„Nu renunț la gândul promovării”

În fine, după victoria cu Dunărea Călărași la Arad se vorbește din nou despre promovare. Primul care o face este chiar Laurențiu Roșu. „Eu nu renunț la gândul promovării, chiar dacă e clar că echipele fruntașe s-au distanțat de noi. Dar, trebuie să ne gândim la fiecare meci în parte, să adunăm puncte multe și să rămânem în partea de sus a clasamentului. Vom vedea ce va fi la iarnă, dacă aducem întăriri la nivel de lot, dacă terenul va fi îmbunătățit… Eu deja mă gândesc la următoarea partidă de campionat, cea de la Ștefănești, unde trebuie să dăm totul pentru a câștiga cele trei puncte. Doar victoriile te ajută să progresezi, să poți lucra în liniște în timpul săptămânii. Nu renunțăm la ideea de a juca cât mai bine și de a câștiga mereu. Acum trebuie să fim conștienți de ce avem și să scoatem maxim de puncte până în decembrie, iar atunci vom trage linie”, a fost concluzia fostului internațional.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 23 Oct. 2016, 10:40 Campionat
Pe aceeași temă