Laurențiu Diniță, optimist pentru viitorul Chiajnei, după egalul de la Timișoara: „Jucătorii încă trăiesc cu gândul că suntem în Liga 1”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 19:32 Campionat

Concordia Chiajna a avut parte de un început așa și așa în Liga 2, iar în aceeași notă a fost și meciul de sâmbătă de la Timișoara, terminat la egalitate, scor 0-0, cu ASU Politehnica. Laurențiu Diniță nici nu a făcut toate schimbările. Antrenorul a explicat că mai are nevoie de jucători pentru ca echipa sa să revină în prima ligă, de unde a retrogradat vara aceasta. De asemenea, tehnicianul a punctat că problema fotbliștilor săi e că nu s-au adaptat jocului specific eșalonului secund.

Laurențiu Diniță nu a făcut o dramă din egalul de la Timișoara din etapa a 5-a. „Un meci dificil, mai mult din prisma căldurii pentru ambele echipe. Noi am venit aici să câștigăm cele trei puncte. Nu s-a putut. E bine și un punct, trebuie să plecăm de aici, pentru că față de meciul trecut am stat mult mai bine în teren. Am făcut cam tot ce trebuia. Problema noastră a fost acolo în ultimii 30 de metri, unde trebuia să fim mai proaspeți și să fim mai concentrați în fața porții. Una peste alta, cred că am controlat așa în mare jocul, am avut ocazii. În a doua repriză au avut si cei de la ASU Poli momente în care puteua să preia conducere. Un meci dificil, bine că s-a terminat și am luat fiecare câte un punct. Mergem mai departe și sperăm să ne îndeplinim obiectivul fiecare la final”, a punctat antrenorul Concordiei.

Chiajna va mai face transferuri

Perioada de transferuri în România se încheie pe 4 septembrie, iar Diniță spune că mai vizează transferuri în compartimentul ofensiv. „Noi nu ne mulțumim cu un punct. Schimbările le facem în funcție de ceea ce pot jucătorii pe teren. Dacă aveam o bancă de valori apropiate, poate făceam. Din păcate, nouă ne trebuie titulari. Ne mai trebuie doi-trei jucători pentru a putea să ne atingem obiectivul. Pe care îi așteptăm. Sper să-i rezolvăm până se închide perioada de transferuri. Sperăm să îi aducem. Îmi trebuie jucători în fața neapărat pentru a putea face față la obiectivul pe care îl avem: promovarea. Campionatul este lung. Chiar dacă am plecat mai slab, mai sunt foarte multe etape. Important e să ne întărim cât mai repede și să adunăm punctele meci cu meci”, a explicat antrenorul „vulturilor”.

Fotbaliștii nu s-au adaptat „șocului” retrogradării

Diniță a mai spus că jucătorii din lotul Chiajnei care au evoluat sezonul trecut în prima ligă, de altfel foarte puțin rămași, trebuie să se adapteze stilului din eșalonul secund. „E și normal când ai jucători care au evoluat în Liga 1, ai pretenții mari de la ei. Dar să fim serioși, Liga 1 nu este Liga a 2-a, este total diferit. La Liga 1 se joacă ceva, la Liga a 2-a este altceva. Așa cum le-am spus și lor, trebuie să se plieze cât mai repede pe ceea ce se joacă la Liga a 2-a. Pentru că este diferență mare. Este altă agresivitate, este alt joc. Altă alergare în teren. La Liga a 2-a sunt echipe care aleargă foarte mult, se închid foarte bine, nu-ți dau spații. Pretențiile sunt mari de la ei, când ai jucători de Liga 1, să poată să și facă diferența. Dar aceștia suntem. Ei încă trăiesc cu gândul că suntem la Liga 1, din păcate. Dar sper să înțeleagă cât mai repede, ca să putem să ne facem treaba cașa cum trebuie. E normal să existe dezamăgiri și este normal să-și fi dorit să joace în Liga 1, dar trebuie să înțeleagă că ei au adus echipa aici și trebuie să o scoată. Cei care au rămas. Dacă aveau oferte, probabil că plecau. Din moment ce tu ai retrogradat și nu dă nimeni nimic pe tine, atunci trebuie să stai și să tragi ca să revii acolo unde își dorești să joci”, a încercat să explice Laurențiu Diniță.

Cu 7 puncte acumulate în cinci etape, Concordia Chiajna a ajuns pe locul 10. Runda următoare joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 19:32 Campionat
Pe aceeași temă