Laszlo Balint vede meciul cu Ripensia ca pe un „adevărat examen”! De la jucătorii săi vrea un nivel mai ridicat, cât și să se comporte „ca niște adevărați lideri”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 18:30 Campionat

UTA a avut un start excelent în meciurile oficiale din acest an, a câștigat cu 6-0, cea mai mare diferență de scor a etapei a 22-a, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, confirmând puterea pe care o are sub comanda lui Laszlo Balint și faptul că nu degeaba toți adversarii din campionat o consideră principala favorită la promovare. Arădenii au posibilitatea să o arate din nou la primul joc oficial din 2020 susținut pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ripensia, o echipă în fața căreia are de luat o revanșă, după ce i-a propus una dintre cele trei înfrângeri suferite în acest sezon.

Laszlo Balint: „Am încercat să ne scuturăm repede de euforia acelui rezultat”

Ripensia a început și ea anul cu un succes important, 3-0 cu Metaloglobus, un adversar puternic din Liga 2, iar Laszlo Balint știe că trupa lui Alexandru Pelici rămâne periculoasă în orice moment, în special datorită antrenorului. Tehnicianul liderului spune că jocul cu timișorenii este „un adevărat examen”. Balint a vorbit și despre rezultatul din tur.

„Suntem în fața unui adevărat examen. Jucăm împotriva unei echipe care, la fel ca și noi, a început acest sezon de primăvară la fel de bine, cu o victorie categorică pe propriul teren împotriva unui adversar care, din punctul meu de vedere, face parte din echipele bune sau foarte bune ale acestui eșalon. Mă refer la Metaloglobus. Am discutat încă de luni seară, atât individual, cât și colectiv, cu băieții, pentru că este extrem de important să ne conectăm repede, imediat după meciul cu Csikszereda. Zilele după pregătirea acestui joc au fost destul de puține și, tocmai de aceea, am încercat să ne scuturăm repede de euforia acelui rezultat și să încercăm să fim cât se poate de concentrați pe ceea ce avem de făcut sâmbătă, împotriva unei echipe extrem de organizate, chiar pot să spun că Ripensia excelează la capitolul organizare defensivă și, de asemenea, interpretează foarte bine momentul de tranziție pozitivă. Aici este meritul exclusiv al antrenorului Alex Pelici, pe care îl cunosc foarte bine, știe foarte bine să se folosească de aceste arme. Am pățit-o și în turul campionatului, când am pierdut acel meci pe final, în urma unor goluri primite pe niște naivități ale noastre, dar trebuie să ne gândim că și-au creat niște ocazii foarte mari pe aceste momente de tranziție pozitivă. Băieții știu aceste, știu împotriva cui jucăm, cunosc foarte bine adversarul, vom face și o ședință de analiză video mâine, deci sperăm să avem toate informațiile legate de adversar, dar, așa cum am spus-o de fiecare dată, este extrem de important să fim noi la parametri optimi cel puțin la nivelul la care am fost la Miercurea Ciuc, în ultima etapă, atât la nivel mental, tehnico-tactic, fizic. Eu spun că partea mentală va conta foarte mult. Noi, dacă vom reuși să fim concentrați, să fim motivați, să avem atitudine, spirit, determinare, eu zic că va ieși și calitatea noastră la suprafață cum a ieșit de atâtea ori în acest sezon”, a vorbit Laszlo Balint despre meciul cu Ripensia.

„E foarte important să fim la un nivel foarte bun tot meciul, indiferent de scor, pentru că e clar că pornim ca favoriți, dar până la urmă e importat să jucăm la adevărata noastră valoare și cu spiritul pe care l-am demonstrat de atâtea ori. Nu ne permitem nici măcar o secundă de relexare sau de superficialitate în meciul de sâmbătă”, a mai spus Balint.

„Nu știu dacă Ripensia este mai slabă”

Antrenorul echipei UTA a remarcat o echipă unită a Ripensiei și în cantonamentul din Antalya. Balint nu crede că formația timișoreană e mai slabă decât în prima parte a sezonului, cu toate că în această iarnă a pierdut câțiva jucători importanți.

„Au pierdut niște jucători importanți, dar nu știu dacă este mai slabă. Primul rezultat din această primăvară denotă faptul că este o echipă extrem de puternică. Adică nu cred că este la îndemâna oricui să învingă Metaloglobus cu 3-0. În ciuda pierderilor pe care cei de la Ripensia le-au suferit la nivelul lotului în această iarnă, mă refer la un Zaluschi, un Voinea, chiar Călin Toma, au reușit să-și completeze lotul cu niște jucători care, chiar dacă nu au nume neapărat la la nivelul fotbalului românesc, s-au integrat foarte repede și foarte bine în filosofia de joc a lui Alex Pelici. Eu i-am văzut pe viu, în Antalya, la un meci, și, repet, impresionează prin organizarea defensivă și prin acest spirit de disciplină pe care îl au. Jucătorii aleargă până la ultimul strop de energie, se ajută între ei pe teren, nu cedează niciodată și, tocmai de aceea, eu spun că vom avea un meci extrem de dificil, repet, un adevărat examen dificil pentru noi”, a declarat Balint, care, în afară de Bogdan Stancu, accidentat, are toți jucătorii la dispoziție pentru meciul cu Ripensia, cu toate că Romario Moise și Marius Tomozei s-au resimțit după întâlnirea cu Csikszereda.

„Trebuie să ne ridicăm nivelul și să ne comportăm ca niște adevărați lideri”

Laszlo Balint pune și presiune pe jucătorii săi, transmițându-le că trebuie să își ridice nivelul și în momentul când intră pe teren să aibă responsabilitatea de a se comporta așa cum spune clasamentul, ca niște lideri.

„Toate meciurile sunt la fel de importante pentru noi, în momentul în care, acum este destul de evident, este clar că ne dorim să încheiem acest sezon acolo unde suntem acum. Și, atunci, trebuie să tratăm fiecare meci la fel, din punct de vedere mental, tehnico-tactic, fizic, să fim la cel mai bun nivel, la cei mai buni parametri, indiferent că jucăm cu Ripensia, cu Pandurii, cu Rapid, cu Petrolul. Am spus-o, o repet și o voi repeta de fiecare dată. Trebuie să ne ridicăm nivelul. Și din punctul ăsta de vedere e important să demonstrăm continuitate, adică să ne păstrăm nivelul de concentrare, de nivelul de atitudine, nivelul de realizări tehnico-tactice, din punct de vedere fizic este și sarcina noastră, a antrenorilor, să aducem echipa la ora jocului la un tonus optim pentru competiție. Mesajul meu a fost foarte ferm și în fața jucătorilor, trebuie să ne comportăm ca niște adevărați lideri. Asta este realitate. În acest moment suntem liderii clasamentului și îmi doresc doarte mult ca jucătorii, atunci când intră pe teren, să aibă această responsabilitate de a se comportant din toate punctele de vedere ca niște adevărați lideri”, a transmis antrenorul primei clasate din Liga 2 după 22 de etape.

„Sunt convins că sâmbătă, la ora 11:00, stadionul va fi plin și prestația băieților va fi una care să ne asigure cele trei puncte”, a mai spus Laszlo Balint.

Înaintea startului etapei a 23-a a Ligii 2, UTA e lider cu 44 de puncte, iar Ripensia se află pe poziția a 13-a, cu 27 de puncte.

În ultimele două întâlniri dintre cele două echipe, ambele desfășurate la Timișoara, Ripensia s-a impus de fiecare dată, cu 1-0, în returul sezonului trecut, și 2-1 în turul acestui campionat, în acesta din urmă marcând Albert Voinea (87) și Adrian Zaluschi (90+3 – penalty), respectiv Octavian Ursu (45+2). În ultima partidă de la Arad, UTA s-a impus cu 2-1.

Ce a spus Alexandru Pelici despre meciul cu UTA poți citi aici.

 

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 18:30 Campionat
Pe aceeași temă