Benga, impresionat de jocul Rapidului: „Nu mă așteptam. De când sunt eu antrenor la Poli, e cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o.” Cum s-a ales cu tactica dată peste cap

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 17:13 Campionat

Derby-ul dintre Poli și Rapid a avut atmosferă, dar nu a avut sarea și piperul fotbalului: golul. Cu om în minus peste 85 de minute, formația oaspete de pe „Dan Păltinișanu” a fost mai prezentă în joc și mulți oameni au plecat de la stadion cu impresia că 11 contra 11, giuleștenii ar fi câștigat. Octavian Benga, antrenorul Politehnicii, a recunoscut că echipa sa a jucat slab, dar pune asta în seama faptului că Poli nu a avut meci oficial etapa trecută, deși problemele au părut mai serioase decât o simplă lipsă de ritm. De asemenea, tehnicianul alb-violeților a lăudat jocul rapidiștilor.

Antrenorul timișorean Octavian Benga e convins că echipa sa va arăta mai bine runda viitoare. „Din punctul meu de vedere, este un egal care nu ajută nicio echipă, pentru că Rapidul se luptă pentru promovare, noi încercăm să scăpăm cât mai repede de retrogradare, să scăpăm de această grijă. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Nu am jucat în prima repriză, s-a văzut că nu am avut ritmul competiției. Rapidul a avut o viteză în plus față de noi. O echipă care are jucători buni, îndemnânatici. Când am rămas cu om în plus am încercat să dominăm, nu am reușit acest lucru și datorită unor greșeli personale, i-am făcut să se apropie de poarta noastră. Unii jucători au intrat cu puțin trac. Jucătorilor tineri am încercat să le ridic moralul, dar parcă au avut o presiune pe umeri și nu au știut să gestioneze situația. Cu siguranță etapa viitoare vom arăta mai bine”, a precizat Benga.

Tactica lui Benga, dată peste cap de accidentarea lui Cherecheș și alte neajunsuri ale tinerilor săi elevi

Antrenorul bănățenilor a explicat că voia să forțeze ofensiva pe parcursul meciului, cu Alexandru Pop și Alin Manea, dar planul i-a fost dat peste cap de accidentarea lui Cherecheș și de faulturi dure făcute de Dorin Codrea. „A trebuie să-l introduc pe Popovici, care nu este pregătit 100 la sută, de abia de două săptămâni a reluat antrenamentele după o pauză lungă. Am avut niște emoții, dar, până la urmă, cred că în cea mai mare parte s-a achitat bine de sarcini și cu siguranță va fi mai bine de la meci la meci. Trip nu făcea față fizic, l-am schimbat cu Sofran. Am vrut să-l introduc pe Manea în locul lui Munteanu, voiam să-l introduc și pe Pop, să jucăm cu doi atacanți. Dar a fost aceea accidentare în minutul 5, apoi Codrea a luat cartonașul galben. M-a forțat să-l bag pe Vidrăsan, pentru că făcea faulturi, și să nu riscăm să rămânem în zece. Nu am mai putut să-i introduc pe Manea și Pop, să forțăm atacul”, a explicat Benga.

Benga, surprins de forma Rapidului

Despre adversar, Benga spune că l-a surprins cu jocul bun. „Rapidul a arătat foarte bine astăzi, e o echipă foarte bună. Nu mă așteptam. Chiar m-au surprins plăcut ca atitudine, ca joc. Au o atitudine de echipă mare, care vrea să promoveze, jucători pe măsură. De când sunt eu antrenor la Poli, e cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o”, a precizat Benga, care a mai întâlnit ca „mari” echipe doar pe „U” Cluj și CS Mioveni.

Mazilu, criticat de Pancu, lăudat de Benga

Antrenorul a lăudat prestației arbitrului de centru Florin Mazilu, criticat dur de Daniel Pancu. „A fost un arbitraj corect. Cred că a fost un roșu corect. Un arbitru corect. A fost imparțial”, a mai spus Benga.

Cu 32 de puncte acumulate după 23 de etape, ASU Politehnica ocupă locul 10 în Liga 2. Runda următoare urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, la Concordia Chiajna.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Erik GEIGER și Dani AMARIEI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 17:13 Campionat
Pe aceeași temă