Ilie Stan, entuziasmat de jocul fotbaliștilor săi, deși au remizat cu „U” Cluj după ce au avut 2-0. „Au evoluat incredibil. Zic eu că acest meci a fost la nivelul Ligii 1”

Marius ANGHEL 02 Mar. 2020, 19:10 Campionat
Ilie Stan, entuziasmat de jocul fotbaliștilor săi, deși au remizat cu

SCM Gloria Buzău a obținut, duminică seară, doar o remiză pe teren propriu în meciul cu Universitatea Cluj, scor 2-2, primul joc oficial desfășurat în 2020, după ce runda trecută a câștigat prin neprezentarea Sportului Snagov. Doar o remiză după ce echipa lui Ilie Stan a avut 2-0 la pauză și a ratat o sumedenie de alte ocazii.

Cristian Balgiu (29′) și Iulian Roșu (45′) au marcat pentru Gloria în prima repriză, iar situațiile la poarta lui Gorcea au tot continuat, fără însă să se mai înscrie. Pauza avea să schimbe însă atitudinea jucătorilor. În partea secundă, clujenii au preluat controlul și au reușit egalarea prin Dorin Goga (59′) și Cristian Gavra (67′). Egalul, rezultatul preferat al Universității în acest sezon, avea să mențină apoi până la final.

Ilie Stan: „Nu am ce să le reproșez, din contră”

După meci, antrenorul Ilie Stan era nemulțumit de rezultat, însă încântat de jocul prestat de elevii săi în special în prima repriză. Tehnicianul Gloriei crede că are o echipă mult mai bună decât în prima parte a sezonului și că erorile care au dus la pierderea victoriei cu „U” Cluj vor fi corectate în scurt timp.

„Sunt trist pentru faptul că am condus cu 2-0, am avut jocul în mână, la pauză am încercat să îi motivez pe jucători să continue cu aceeași atitudine, determinare. Ă‚sta este fotbalul. Dar, în același timp, vreau să îi felicit pe jucători pentru faptul că, venind după o lună și ceva de pregătire, era primul joc oficial, contra unei echipe cu experiență, „U” Cluj. Nu am ce să le reproșez, din contră, vreau să îi felicit în special pentru prima repriză, când au evoluat incredibil. Zic eu că acest joc a fost la nivelul Ligii 1. Păcat că nu am reușit să luăm cele trei puncte. Dacă în prima repriză era vreo 4-1 sau 5-1, eu spun că nu se supăra nimeni. Dar, asta este. Puțin mai atenți la acele greșeli pe care le-am făcut puteam să câștigăm fără probleme acest joc”, a spus Ilie Stan.

Fostului jucător al Stelei nu i-a venit să creadă câte ocazii au putut să aibă în acest meci buzoienii.

„În noua săptămână o să muncim mai mult, o să fim puțin mai pragmatici, pozitivi și să încercăm să mergem la Mioveni și să luăm punct sau puncte. Momentan, mă bucur de jocul prestat de jucătorii mei și de aici trebuie să plecăm, de la prima repriză. Nu știu de ce în a doua repriză s-au precipitat, cu toate că la pauză am insistat pe păstrarea organizării, a jocului agresiv și a presingului sus. Nu au reușit și au luat golurile pe care le-au luat. S-au automulțumit cu puțin, cu toate că am insistat să jucăm ca la 0-0. Păcat, puteam că puteam să înscriem și chiar și la 2-2, și la 2-1 am avut ocazii. Am dat și bară. Ă‚sta este fotbalul. Cred că am ratat azi, incredibil câte ocazii, și pe joc, nu pe întâmplare. Sper ca în continuare să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut și să aducem puncte din altă parte, să creăm o echipă puternică, o echipă care, dacă reușim să luăm și dreptul de promovare, la anul să ne batem cu șanse mari la Liga 1”, a mai declarat Ilie Stan.

În meciul cu „U” Cluj au evoluat: R. Stoian – Gîț, M. Ioniță, Perju, Nedelea – Balgiu, Iul. Roșu, Tucaliuc – Val. Munteanu (cpt.)(Bg. Gavrilă 80′), C-tin. Stoica (Pîrcălabu 74′), Huiban. Rezerve au rămas: R. Șerban – C. Toma, C. Tudose, Stăciulescu și Andr. Ignat.

Cu 32 de puncte, SCM Gloria Buzău e clasată pe locul 11, la egalitate cu ASU Poli, care are un golaveraj mai bun. În runda următoare, echipa din Crâng va juca vineri, de la ora 17:30, la CS Mioveni, formație care l-a demis pe Marius Stoica și l-a numit pe Claudiu Niculescu.

Rezumatul meciului SCM Gloria Buzău – Universitatea Cluj 2-2 și declarațiile lui Ilie Stan:

Marius ANGHEL 02 Mar. 2020, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă