„Lanterna roșie” i-a arătat calea către victoria la scor! FC Argeș n-a avut nicio emoție în meciul cu Dacia Unirea

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 10:45 Campionat

FC Argeș și-a mai spălat din păcatele din înfrângerea de săptămâna trecută de la Constanța, 1-3 cu SSC Farul, cu un succes la scor cu „lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila. Piteștenii s-au impus, pe teren propriu, cu 4-1, în fața ultimei clasate, la capătul unui joc controlat aproape în întregime.

După un sfert de oră în care a pus la grea încercare defensiva brăileană, echipa lui Emil Săndoi a reușit să deschidă scorul prin mijlocașul Ionuț Șerban (27), care a finalizat o combinație cu atacantul Cătălin Barbu. Înainte de marcarea golului, și Brăila își arătase colții prin chinezul Lu Yuefeng (25), însă portarul Octavian Popescu a reușit să scoată miraculos din vinclu.

FC Argeș a forțat desprinderea până la pauză, însă Vasile Gheorghe (33, 35) a irosit două mari ocazii de gol. În prima, mingea șutată din marginea careului s-a dus la o palmă peste transversală, iar în doua l-a luat la țintă din 6 metri pe portar.

Foc de paie la golul lui Le Metayer

După revenirea de la cabine, piteștenii și-au reluat asaltul la poarta Daciei Unirea. Insistența a dat roade cu 25 de minute înainte de finalul partidei. Șerban (65) a realizat „dubla” cu o execuție de manual din interiorul careului. Astfel că, după primirea celui de-al doilea gol, brăilenii au fost nevoiți să iasă la joc, pentru că nu mai aveau ce pierde. Și au sperat la un rezultat bun după ce nou-intratul Le Metayer (72) a redus din diferență în urma unei acțiuni colective și o finalizare pe lângă portar, ieșit la întâmpinare.

Speranța „lanternei” într-un rezultat bun nu a durat prea mult, golul lui Le Metayer dovedindu-se un simplu foc de paie. Vasile Gheorghe (83) a refăcut diferența de două lungimi în urma unei centrări de manual a lui Alin Popa și o finalizare cu capul din 6 metri. Tabela avea însă să fie închisă după ce atacantul Cătălin Barbu (90+3) a punctat în ultimul minutul al prelungiri, cu o execuție de finețe, lob de la 20 de metri.

În urma acestui succes, FC Argeș a urcat, pentru moment, pe locul 4, cu cele 28 de puncte acumulate în 14 etape. Dacia Unirea Brăila, cu 5 puncte, se menține pe ultima poziție, la egalitate cu ACS Poli. Etapa următoare, piteștenii joacă vineri, de la ora 18:00, în deplasare la Timișoara, cu Ripensia, în timp ce Brăila o întâlnește duminică, de la ora 12:00, pe teren propriu, pe Petrolul.


Galeria Argeșului a avut la acest meci și o coregrafie specială pentru a comemora împlinirea a 11 ani de la decesul lui Nicolae Dobrin

FC ARGEȘ – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    4-1
Ionuț Șerban 27′, 65′, Vasile Gheorghe 83′, Cătălin Barbu 90+3′ / Stephane Le Metayer 72′

Oct. Popescu – Tofan, Turda, Hreniuc – Șerbănică, Ct. Stan (Enceanu 65′), I. Șerban, Vas. Gheorghe, R. Costin (Andr. Panait 86′) – I. Năstăsie (Alin Popa 70′), Ct. Barbu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Bîrzan, D. Oancea, Vișa
Antrenor: Emil Săndoi

R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, Pleșa, B. Hamza, Manu – Coteț (Val. Robu 86′), Lu – Van den Driest (M. Mihalcea 77′), Mucuță (Le Metayer 68′), Ciucureanu – Bebey
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Merville, Moroianu, Hîmpea
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Mihaela Țepușă (București).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 10:45 Campionat
Pe aceeași temă