„La noi e orezărie, nu poți să joci decât polo”. Copil, oripilat de stadionul pe care joacă UTA, însă încântat de suporterii arădeni: „Am văzut suporterii așa cum erau înainte”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 13:59 Campionat

Derby-ul dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara s-a terminat cu o remiză, 1-1, rezultat care nu mulțumește niciuna dintre conducerile cluburilor, pe antrenori, însă în special nici pe suporterii celor două echipe rivale. Jocul desfășurat duminică pe stadionul Motorul din Arad a avut mult de suferit din cauza stării execrabile a gazonul. Iarba a fost repede înnegrită de noroi, iar jucătorii au întâmpinat reale probleme în încercarea de a construi faze prin care să înscrie.

Printre jucătorii tehnici ai UTA-ei care au avut de suferit în a-și arăta adevăratele calități se numără și Dumitru Copil (26 ani). Intrat pe teren la pauză în locul lui Sorin Strătilă, mijlocașul a avut șansa golului la doar două minute după ce a intrat în joc, dar execuția sa din lovitură liberă a trecut puțin pe lângă vinclu. Utistul a mai fost și alte situații situații de gol periculoase la poarta lui Gkakos, dar la final a trebuit să se mulțumească cu o remiză.

La final, Copil, care s-a aflat la primul derby al Vestului între UTA și Poli în calitate de jucător, s-a declarat dezamăgit de condițiile în care s-a desfășurat acest meci dintre cele două mari rivale. „Fiecare jucător, mai ales dacă este arădean are în sânge dorința de a juca și câștiga cu Poli. A fost un derby așteptat de toată lumea, ne pare extrem de rău că nu l-am câștigat, cu toate că ocazii au fost. Dar, pe un asemenea teren e foarte greu să construiești, să controlezi mingea. A fost mai mult un meci de forță, de luptă, cu mingi aruncate aiurea în careu, la bătaie. Am mai dat de terenuri grele și la Liga a 3-a, dar la Liga a 2-a ai alte așteptări. Însă, la noi e orezărie, nu poți să joci decât polo. Păcat, mergem mai departe, trebuie să câștigăm următoarele meciuri”, a declarat, citat de Sport Arad, Copil.

„Azi am văzut suporterii așa cum erau înainte, dar noi nu ne-am ridicat la nivelul lor. Le mulțumim pentru susținere, îi rugăm să fie alături de noi așa la fiecare meci”, a mai spus mijlocașul UTA-ei.

Copil a comentat și faza controversată în care arbitrul Horațiu Feșnic l-a pus pe Marius Chindriș să repete penalty-ul pe care inițial îl transformase, dar a doua oară l-a ratat, astfel irosind șansa ca UTA să revină mai repede în meciul cu ASU Poli. „Nu știu ce a văzut arbitrul de a cerut repetarea. Ar fi văzut că au intrat jucători de la noi în careu, nu știu și nu vreau să comentez. Au muncit atât cei care au fost de la început, cât și cei intrați pe parcurs, ne-am dorit enorm victoria, dar revenirea pe tabelă s-a produs prea târziu”, a povestit, citat de Sport Arad, Copil.

Derby-ul dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara, ce a contat pentru etapa a 16-a a Ligii 2, s-a încheiat la egalitate, 1-1, după golurile lui Ștefan Blănaru (70), pentru timișoreni, respectiv Cristian Andor (88), pentru arădeni. Utiștii au avut și un penalty imediat după golul înscris de oaspeți, însă Marius Curtuiuș l-a irosit la a doua încercare, după ce pe prima o transformase în gol, însă arbitrul l-a pus să repede pentru că mai mulți jucători pătrunseseră în careu.

După această remiză, UTA acumulează 27 de puncte si se situează pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, iar ASU Poli are 13 puncte și e pe locul 16, retrogradabil.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 13:59 Campionat
Pe aceeași temă