La limita extremă!

21 Nov. 2011, 15:56 Campionat

Veteranul Vali Năstase (37 de ani) a deschis drumul spre o victorie spectaculoasă, parafată de mult mai tânărul Alin Pădurariu (19 ani). Cu o etapă înainte de finalul turului, echipa bistrițeană a coborât din fotoliul de lider, preluat de Timișoara la golaveraj.

În penultima etapă a turului Ligii a II-a, Seria a 2-a, Gloria Bistrița a jucat în deplasare cu Luceafărul Oradea. Sâmbătă 19 noiembrie, pe terenul din satul bihorean Sânmartin, Gloria a stins Luceafărul într-un meci al golurilor de senzație: 2-1 (1-0).

După ce goalkeeperul Lăzăreanu a avut o intervenție bună la ocazia fostului jucător bistrițean Tibor Moldovan (minutul 17), veteranul Valentin Năstase (37 de ani) a deschis scorul pentru Gloria. În minutul 24, căpitanul „vampirilor” l-a bătut pe Miron cu o lovitură de cap bine plasată, din 8-9 metri, în urma unei lovituri libere executate de Velcovici de pe stânga. 1-0 a și fost scorul la pauză.

Imediat după reluarea partidei (minutul 47), gazdele au egalat tot printr-un decan de vârstă, Zeno Bundea (34 de ani), care a reușit un golazo: șut de la 30 de metri, lângă bară. Gloria putea reveni în avantaj câteva minute mai târziu. Tudose a scăpat singur spre poartă, însă l-a făcut mare pe Miron. Luceafărul mai putea marca un gol de kinogramă în minutul 55, când „bomba” lui Mihuț de la 35 de metri a trecut puțin pe lângă vinclu. Avea s-o facă însă echipa lui Nae Manea în minutul 69, când tânăra speranță Alin Pădurariu (19 ani) a marcat un eurogol: șut de la 35 de metri, de pe partea dreaptă, balonul lovind bara înainte de a poposi în plasă. Orădenii s-au aruncat în atac cu furie. În minutul 71, bistrițenii au respins de pe linia porții la lovitura de cap a lui Ghilea, iar peste un minut Tudose și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut, scoțând tot de pe linia porții lobul lui Tibor Moldovan. În minutul 77, transversala a fost cea care s-a opus unei noi egalări, la capul lui Niculescu. Cu îndrăzneală și noroc, Gloria a obținut trei puncte prețioase: 2-1.

Deși au învins, după mult timp „alb-albaștrii” nu mai sunt liderii clasamentului. FC Timișoara a câștigat la scor de forfait și a urcat pe locul 1, la golaveraj, plus 15 față de plus 13 Gloria. Cele două echipe aflate pe poziții promovabile (ambele cu câte 31 de puncte) s-au desprins la 9 puncte de ocupanta locului 3, Alro Slatina, adversara Gloriei în ultima etapă a turului.

Luceafărul: Miron – Mihuț, Letan (cpt.), Miculescu, G. Bogdan – Ghilea (81 Andor), Bundea – Ianc (74 Blănaru), Muntean, A. Achim (85 C. Roșu) – T. Moldovan
Antrenor: Călin Moldovan

Gloria: Lăzăreanu – Peteleu, Reano, V. Năstase, Cafasso – Feher, Tudose – Pădurariu (90+3 Keita), Predescu, Velcovici – Silvășan (89 Curtuiuș) Antrenor: Nicolae Manea.

Sursa: timponline.ro

Foto: Bihoreanul

21 Nov. 2011, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă