La Farul nu s-au dat salariile, dar se vrea măcar un egal cu Steaua

Mihai Andries 26 Mar. 2015, 13:34 Campionat
La Farul nu s-au dat salariile,** dar se vrea măcar un egal cu Steaua

Deși consilierii județeni nu au putut vota, luni, sprijinirea financiară a clubului-fanion al Constanței, iar săptămâna trecută marinarii au atacat dur conducerea, președintele Auraș Brașoveanu susține că, acum, situația e sub control, iar jucătorii se pregătesc pentru amicalul cu Steaua.

Președintele Farului a participat, ieri, la o ședință organizată la Consiliul Județean Constanța, în care s-a reiterat sprijinul administrației județene pentru fotbalul de la malul mării. Luni, consilierii nu au putut vota proiectul de hotărâre privind finanțarea marinarilor, așteptându-se, încă, lămuriri din partea ministrului Sportului, Gabi Szabo, cu privire la finanțarea sportului de performanță.

„Azi am fost la o nouă ședință la C.J.C. și ni s-a transmis că, într-o săptămână, maximum zece zile, se vor primi clarificări de la minister. Încă se așteaptă răspunsul, dar nu se pune nicicum problema retragerii suportului financiar din partea administrației județene. Imediat ce acestea vor veni, se va stabili clar cum se va întâmpla acest lucru”, ne-a declarat Brașoveanu.

Liniște la club

Culmea, deși săptămâna trecută a izbucnit un scandal de proporții între jucători și conducere, acesta ne-a precizat, ieri, că situația prezentă este cea care a fost și până acum, toate lucrurile și pregătirea decurg în mod normal. Nici acum nu s-au achitat restanțele salariale, dar președintele Farului încearcă să găsească soluții săptămâna aceasta, pentru a mai achita o parte din salariile întârziate.

„La acest moment, lucrurile sunt foarte clar între noi și jucători. Am avut discuții după articolele apărute în presă săptămâna trecută, am clarificat lucrurile și totul e în ordine. Oricum, noi nu am ascuns niciodată că, din punct de vedere al continuității salariilor, avem probleme. Dar așa se întâmplă la toate cluburile din Liga 2. Din punct de vedere al organizării pregătirii și jocurilor, sunt cel puțin la un nivel minim de Liga 2, deși eu sunt sigur că sunt superioare acestui nivel. Doar cheltuim minim 50-60.000 de lei pe lună pentru antrenamente și meciuri”, susține Brașoveanu.

Cel puțin egal cu Steaua

Președintele Farului speră ca marinarii să uite de toate problemele sâmbătă, când vor întâlni, acasă, Steaua București, de la ora 12.00. Acesta își dorește ca jucătorii de la malul mării să se ridice măcar la nivelul adversarului, dacă nu chiar să producă o surpriză.

„Nu putem porni cu gândul că vom pierde. În plus, în fiecare meci cu echipe considerate superioare nouă, am avut o evoluție foarte bună. Gândiți-vă la Voluntari, Academica, la Suceava. Jocurile au fost echilibrate și dacă au luat punct, le-a fost greu. Sper ca jucătorii să demonstreze că nu întâmplător am considerat că e bine să facă parte din echipa Farului, mai ales că e un meci care motivează orice fotbaliști și iubitorii fotbalului vor veni în număr mare în tribune”, consideră președintele clubului-fanion constănțean.

Sursa: Observator de Constanța

Mihai Andries 26 Mar. 2015, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă