La ACS Poli curge lapte și miere. Birlică: „Nu mai există probleme financiare de niciun fel”. Explicațiile pentru disparițiile din lot și aducerea „secundului” Cojocaru

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 13:56 Campionat
La ACS Poli curge lapte și miere.** Birlică:
  • ACS Poli este în continuare în parte inferioară a clasamentului Ligii 2, la egalitate cu ultima clasată, dar cei care se ocupă de echipă transmit că atmosfera este liniștită.
  • Administratorul special Radu Birlică spune că, acum, clubul are un buget bun, deși e proaspăt intrat în insolvență pentru 3,5 milioane de euro datorie.
  • După scandalul cu pariurile de săptămâna trecută, Birlică a punctat că atacantul Octavian Drăghici este reprimit la echipă și ar face la fel cu Cristian Pădurariu, cel acuzat că a fost prins jucând la pariuri inclusiv împotriva echipei sale.

 

În stafful condus de Ștefan Nanu a fost adus de la începutul acestei săptămâni un nou antrenor secund, Călin Cojocaru. Radu Birlică este foarte încrezător că totul va fi bine la echipă.

„L-am cooptat pe domnul Cojocaru, care a fost antrenor principal și președinte la Sebiș. Sper că a venit și cu noroc în afară de profesionalism. Este un băiat care vrea să crească, un antrenor tânăr, care, alături de domnu Ștefan Nanu și domnu Săvoiu, sper să ne aducă prima victorie sâmbătă. În acest moment nu mai există probleme financiare de niciun fel, chiar suntem în discuții avansate să consolidăm tot bugetul pe anul 2019. Jucătorii trebuie să își îndeplinească misiunea de fotbaliști, atâta timp cât clubul îi plătește la zi, și ei trebuie să dea randament în teren”, a declarat administratorul special.

Nu au rămas supărări după scandalul cu pariurile

Fostul președinte Radu Birlică spune că Octavian Drăghici a revenit la antrenamente și că nu îl mai interesează episodul legat de pariul că atacantul i-a cartonaș galben la meciul de Cupa Ligii din 2016.

„Cu pariurile, ce a fost, am curățat. Ce a rămas în cadrul lotului, nu se pune problema de o suspiciune sau de vreo problemă că ar mai juca vreunul dintre ei. Drăghici și-a revenit după accidentare, se pregătește cu echipa. E un jucător cu experiență, de valoare. Ne bazăm pe el. Nu știu ce a fost cu cartonașul galben. Nu a jucat el, el a jucat în teren. Fiecare, dacă face ceva, trebuie să răspundă pentru ce face. Eu nu cred că a influențat biletul acela el, nici că a jucat el pentru acel bilet. Și nici nu mă interesează lucrul acesta. E un lucru din 2016, nu e cazul să dezvoltăm”, a mai spus Birlică.

Mai mult decât atât, administratorul special spune că vrea să îl reprimească pe Pădurariu la echipă, dar, deocamdată, fiind o anchetă FRF, încă nu pot face acest lucru. „Pădurariu a recunoscut că a jucat el. E o declarație. Noi am anunțat FRF. E la comisie. Păcat de el, că este un jucător tânăr, valoros. Din punctul meu de vedere, eu i-aș da a doua șansă, dar asta nu depinde de mine, depinde de el în primul rând. Am înțeles că e și un tip mai introvertit așa, nu a mai venit deloc, și de FRF. Clubul îi oferă a doua șansă. Noi nu putem rezilia contractul niciunui jucător, decât cu acordul lor, sau dacă îl vindem. Fiind în insolvență, noi trebuie să vindem un jucător, nu să pierdem din patrimoniu. Eu i-aș mai da o șansă, mai ales că a recunoscut”, a explicat Birlică.

Motivele dispariției din lot ale lui Mrkela și Curileac

De ceva vreme, nici Andrej Mrkela nu mai e nici el la antrenamente. Clubul spune că e vorba de viza pentru extra-comunitari, care în cazul sârbilor se reînnoiește la trei luni. Deocamdată, jucătorul e la Belgrad, dar Birlică spune că va reveni.

„Mrkela a avut o problemă de viză, noi am depus toată documentația pentru viză. Va veni înapoi”, a precizat administratorul special.

Despre portarul Marius Curileac, Birlică spune că a plecat din cauza unor nemulțumiri legate de observații ce i s-au făcut. „Din cadrul lotului a plecat un singur fotbalist, Curileac. După meciul cu Snagov, de acasă, nu a fost băgat de către antrenor. S-a supărat foarte tare și pe faptul că i s-au reproșat niște lucruri de altă natură la meciul cu Dacia Unirea Brăila. Nu vreau să spun ce fel de probleme. În acel moment el a spus că se lasă de fotbal. Noi l-am înțeles, e opțiunea dânsului, oricum nu mai făcea parte sub nicio formă din vederile antrenorului și conducerii pentru tot anul. Nu și-a reziliat contractul, îl așteptăm să vină să rezilieze. Probabil are niște probleme personale”, a precizat Radu Birlică.

Sebastian Velcotă, acuzat de episoade violente

Din lot nu mai face parte nici Sebastian Velcotă, iar Birlică îl acuză de comportament violent. Nu este exclus ca motivul real al trecerii jucătorului pe linie moartă să se fi făcută deoarece și-a depus memoriu.

„Velcotă și-a depus memoriu pentru neplata înainte de a intra în insolvență. Dacă va câștiga memoriul, este liber să plece. E o problemă, tot am ținut-o în cadrul clubului. El este un jucător care mai, mai, că s-a bătut cu vreo patru antrenori și trei jucători din vestiar. Un jucător care face asta și e în club de joia până duminica, mai puțin interesant e de viitor. Din punctul nsotru de vedere, în viață contează și caracterul, nu numai valoarea fotbalistică”, a fost explicația administratorului special.

Cu atâtea absențe, antrenorii vor o victorie cu Aerostar Bacău

Pe lângă cei de mai sus cu probleme, Rudolf Avaro este accidentat. Secundul Adrian Săvoiu crede că Poli se va impune.

Antrenorul principal Ștefan Nanu e suspendat, dar indicațiile le va da noul secund Călin Cojocaru, care nu a fost prezentat oficial la ACS Poli.

„Sâmbătă ne dorim să câștigăm. Este un joc dificil, venim după o perioadă destul de grea. Noi cred că de sâmbătă vom depăși această perioadă și vom reuși să ne impunem. Este liniște în vestiar, ne-am pregătit bine toată săptămâna. Cei trei din stafful tehnic avem o colaobrare foarte bună. Sper să se vadă sâmbătă și să reușim să spargem gheața. Nu există un joc ușor”, a punctat Săvoiu.

După 14 etape, ACS Poli are cinci puncte și se află pe locul 19. Aerostar Bacău are 12 puncte și ocupă locul 17. Meciul dintre cele două echipe aflate în zona retrogradării are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Electrica din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă