Kuku și Cocoșul au speriat Ceahlăul. FC Clinceni s-a impus lejer la Piatra Neamț: „A fost un rezultat firesc, o consecință a diferenței de valoare”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 10:13 Campionat
Kuku și Cocoșul au speriat Ceahlăul.** FC Clinceni s-a impus lejer la Piatra Neamț:

FC Academica Clinceni și-a câștigat ultimul meci din 2015, vineri seară, la Piatra Neamț, 2-0 cu Ceahlăul și va ierna la trei puncte în spatele liderului Seriei I, Dunărea Călărași. Ilfovenii s-au impus fără probleme în etapa a 18-a și au încheiat prima parte a sezonului cu 33 de puncte, puncte ce ar putea să o claseze pe locul 4 în serie dacă Dacia Unirea Brăila câștigă sâmbătă la Balotești și va egala în clasament pe Dunărea Călărași și Rapid București.

  • Kuku și „Cocoșul” au fost eroii echipei FC Clinceni în meciul cu Ceahlăul. Benjamin Kuku (foto) și Andrei Antohi, alintat în vestiar „Cocoșul”, au fost marcatorii ilfovenilor la Piatra Neamț.

 

FC Clinceni a început bine, în atac, meciul cu ultima clasată a Seriei I. Bujor (14) și Kuku (16) puteau să deschidă repede scorul, însă din situații de unu la unu cu portarul s-au precipitat și au ratat. Pe fondul unei superiorități clare, primul gol al întâlnirii a venit totuși firesc. După un corner bătut de Alexandru Neagu, Kuku a marcat cu capul din 6 metri, aproape de pe picioare. Până la pauză diferența de pe tabelă se putea mări, dar a rămas fixată pe un 0-1 subțire față de aspectul jocului.

Chiar în primul minut al părții secunde, Vlad Bujor își putea trece și el numele pe lista marcatorilor, însă a ratat din nou o ocazie rarisimă. Scăpat din nou singur cu Barna, atacantul ilfovenilor a întârziat șutul și a fost deposedat în ultimul moment de un fundaș repliat. Aspectul jocului s-a schimbat apoi, cu gazdele având o perioadă de joc mai consistent, iar Clinceniul încercând să conserve avantajul. Le-a ieșit acestora din urmă, însă, mai mult, au reușit să mai înscrie încă o dată și să scape de emoții în final. Intrat de două minute pe teren, Antohi (85) a avut o acțiune personală de toată frumusețea pe partea stângă și a finalizat cu șut la colțul lung și gol.

A fost a zecea victorie în acest sezon pentru FC Clinceni, care a urcat pentru o noapte pe locul trei în Seria I, acolo unde poate ierna în cazul în care Dacia Unirea Brăila va pierde la Balotești. De partea cealaltă, Ceahlăul termină prima parte a sezonului pe ultimul loc, retrogradabil direct în Liga 3, și are doar 8 puncte la capătul a 16 meciuri.

„A fost un rezultat firesc, o consecință a diferenței de valoare dintre cele două loturi. Ne-am impus fără probleme, dacă eram mai concentrați, scorul putea fi mult mai mare. Am ratat măcar trei ocazii rarisime. E normal să ne dorim să câștigăm mereu, să progresăm. Mai avem nevoie în iarnă de câteva întăriri, dar le vom stabili împreună cu staff-ul tehnic”
Bogdan Apostu, manager general FC Clinceni

„Mă bucur că am reușit să marchez și să-mi ajut echipa să aibă un final mai liniștit de meci. Am crezut în mine că voi înscrie și indiferent câte minute voi juca, am să încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să dau totul pentru această Familie, cu F mare, care s-a format la Clinceni”
Andrei Antohi, atacant FC Clinceni

Foto: Răzvan Păsărică (FC Clinceni)

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă