Konyeha aduce descătușarea în Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 17:45 Campionat

Fără victorie și fără gol marcat în ultimele cinci etape, CSM Râmnicu Vâlcea s-a descătușat azi, în disputa cu FC Caransebeș, tranșată cu 4-1.

Revenit pe bancă, antrenorul Erik Lincar a aliniat o echipă surpinzătoare, dar a primit cadou patru goluri de la echipa sa, pentru ziua de naștere aniversată cu două zile în urmă. Cu un alt sistem, 4-1-4-1, Vâlcea a fost resuscitată în atac de viteza și tehnica lui Konyeha. Nigerianul a deschis scorul în minutul 3, după o acțiune personală de toată frumusețea, finalizată cu un șut la colțul lung. Gafița a dat emoții gazdelor în minutele 23 și 26, când a ratat două ocazii bune. Tot Konyeha a majorat scorul în minutul 31, după ce portarul Rusu a respins eronat centrarea în fața porții venită de la Geantă.

Oaspeții au fost din nou periculoși după un corner, dar Goșa nu a reușit să profitre de bâlbâiala oltenilor. În finalul reprizei, Coman nu a putut să fructifice din 8 metri pasa excelentă venită de la Konyeha.

Caransebeș a revenit în joc în minutul 56, când Dicu a marcat cu capul, după un corner. Impulsionați de gol, oaspeții au avut momente bune și Precup a tras puțin peste poartă.

Finalul a aparținut însă tot vâlcenilor. În minutul 83, Samson a șutat de la 18 metri, mingea a ajuns cu noroc la C.Neagu, care, singur la 10 metri, a șutat sub transversală și Erik Lincar a îngenuncheat de fericire. Peste numai trei minute, Lucian Iordache, mijlocașul reactivat de Erik Lincar a înscris cu o execuție superbă, șut senzațional de la 25 de metri.

Astfel, Vâlcea dă semne de reviriment, însă obiectivul anunțat inițial, promovarea în Liga I, pare în acest moment compromis.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    4
FC CARANSEBEȘ        1

Konyeha ”3, ”31, C. Neagu ”83, L. Iordache ”86 / Dicu ”31

D. Popescu – Samson, I. Stoica (cpt.), Ct. Pîrvulescu, Al. Ionescu – L. Iordache – Konyeha, B. Geantă (Calcan ”85), Ov. Popescu, Câju (Vl. Munteanu ”63) – I. Coman (C. Neagu ”71)
Rezerve neutilizate: Fejer – Dumitrașu, I. Stancu, Briceag
Antrenor: Erik Lincar

Oct. Rusu – Al. Manea, A. Dicu, Goșa (cpt.), Bușu – C. Negoescu (Săulescu ”46), Cr. Gafița, Artean, Poiană (Dârvaru ”82) – Precup, Suru (S. Lupu ”73)
Rezerve neutilizate: Ct. Bujor – R. Barbu, Centea, Ologu
Antrenor: Sorin Bălu

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 200; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Monica Rigo  (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Godwin Konyeha.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă