Kerezsy dă vina pe teren după ce Știința a pierdut cu Balotești. „E un inamic al nostru. Ne dezavantajează”. Ce spun ilfovenii despre lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 09:25 Campionat
Kerezsy dă vina pe teren după ce Știința a pierdut cu Balotești.

Știința Miroslava a pierdut trei puncte mari pe teren propriu, vinerea trecută, în etapa a 28-a a Ligii a 2-a, fiind învinsă de CS Balotești (scor 1-2), o contracandidată la menținerea în eșalonul secund. Antrenorul echipei ieșene, Adrian Kerezsy, a evitat să vorbească la cald despre greșelile jucătorilor săi, în schimb a pus eșecul pe seama terenul prost de la Uricani, pe care îl consideră un inamic al Științei.

„Nu am reușit să ne adaptăm la suprafața de joc, care a fost un adversar în plus pentru noi. Am pierdut nemeritat acest joc, cred eu. Din păcate, s-a întâmplat să fie chiar în Vinerea Mare. Îmi pare rău pentru tot ce am pregătit toată săptămâna, dar parcă adversarul a fost mai motivat și a avut mai mult noroc. Suprafața de joc este foarte grea, este foarte greu să construiești. Am alcătuit la Miroslava un lot peste media Ligii a 2-a din punct de vedere tehnic, iar jocurile de pe teren propriu nu ne ajută absolut deloc. Nu dau vina doar pe teren, dar și acesta este un inamic al nostru. Însă, indiferent de condiții, fie că jucam pe zăpadă sau pe apă, trebuie să câștigăm acest meci. Am pierdut un meci de șase puncte, dar așa cum oaspeții au câștigat aici, sunt convins că și noi putem aduce puncte din deplasare”, a declarat Adrian Kerezsy.

Augustin Călin, avertisment pentru elevii săi: „Nu suntem încă salvați!”

De cealaltă parte, antrenorul echipei din Balotești, Augustin Călin, și-a avertizat elevii să nu se culce pe o ureche după succesul de la Miroslava.

„Am câștigat un meci de șase puncte, ne bucurăm foarte mult pentru cele trei puncte, dar vreau să trag un semnal de alarmă jucătorilor mei, nu ne-am salvat încă de la retrogradare. Ieșirea din zona roșie este doar temporară, sper să ne menținem cât mai mult în afara zonei roșii. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche după victoria asta. Urmează trei meciuri foarte importante pentru noi, cu Pandurii, Foresta și Oradea, iar dacă nu luăm puncte în aceste partide, ne va fi foarte greu”, a declarat Augustin Călin.

Acesta este de părere că lupta pentru evitarea retrogradării este mai animată ca oricând: „Spre deosebire de sezonul trecut, acum sunt multe echipe care se bat pentru evitarea retrogradării. Sunt șapte-opt echipe care se luptă acolo, e destul de tensionată situația. E mai frumos și mai competitiv pentru sport. La promovare situația e clară, Dunărea și Hermannstadt sunt favorite, probleme sunt la noi, în subsol”.

După desfășurarea etapei a 28-a, Știința Miroslava ocupă locul 16, cu 27 de puncte, în timp ce CS Balotești se află pe locul 15, cu 30 de puncte. Ilfovenii au un meci în minus desfășurat, din etapa a 26-a, pe care îl vor susține joi, de la ora 11:00, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu. În weekend, în cadrul rundei a 29-a, Știința joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la CS Afumați, în timp ce Baloteștiul va juca duminică, de la ora 11:00, la Suceava, cu Foresta.

CITEȘTE CRONICA meciului dintre Știința și CS Balotești

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 10 Apr. 2018, 09:25 Campionat
Pe aceeași temă