Juventus, mai bună ca Luceafărul și cu un om mai puțin. Bihorenii n-au putut obține niciun punct pe terenul liderului

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 18:42 Campionat
Juventus, mai bună ca Luceafărul și cu un om mai puțin.** Bihorenii n-au putut obține niciun punct pe terenul liderului

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au fost învinși, sâmbătă, în partida disputată în București, pe terenul liderului Ligii a 2-a, Juventus. Meciul, care a contat pentru etapa a 23-a a Ligii 2, a fost câștigat de bucureșteni cu scorul de 2-1, după ce același scor se înregistra și la pauză.

Gazdele au început în trombă și deja în minutul 23 aveau 2-0. Apoi, orădenii au mai echilibrat jocul, au marcat în minutele de prelungiri ale primei reprize, dar în partea a doua, deși Juventus a evoluat în inferioritatea numerică, nu a mai reușit să marcheze și partida s-a încheiat cu vioctoria la limită a gazdelor.

Prima ocazie s-a petrecut în minutul 4, când Chipirliu a trimis direct în brațele portarului bihorean Goia, cu capul, din interiorul careului, după o pasă primită de la Buhăescu. Tot Juventus a continuat să atace și în minutul 12, același Chipirliu a șutat din întoarcere de la 14 metri, dar puțin pe lângă bara din dreapta lui Goia.

Inevitabilul s-a produs în minutul 16, când Florin Cazan a deschis scorul, după o minge în adâncime, preluată în centrul careului și șutată de la 8 metri lateral dreapta, la colțul scurt. În foarte scurt timp, în minutul 23, gazdele au reușit să-și dubleze avantajul, după ce Mihăescu a șutat de la 16 metri, lângă colțul din stânga al porții lui Goia, iar mingea, fiind deviată și de un fundaș advers, a intrat în poartă.

La acest scor, antrenorul Cristian Lupuț l-a introdus pe teren pe Codoban, în locul fundașului de bandă dreaptă Balea, iar Luceafărul a căpătat consistență în atac. Acest aspect a avut efect pe tabela de marcaj chiar în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, când, după centrare a lui Predescu, peste toată apărarea liderului, Marius Matei a preluat în 6 metri și l-a învins pe portarul Stoian.

După pauză jocul s-a echilibrat foarte mult, mai ales după ce în minutul 52, Matei a fost faultat la 17 metri de poarta lui Juventus și a fost oprit dintr-o poziție favorabilă de gol. Mihăescu l-a faultat și a văzut cartonașul galben. Cum acesta a fost al doilea, automat a fost eliminat. Doar două minute mai tâtrziu însă, Stoian s-a întins și a scos un gol ca și făcut din colțul din stânga al porții sale, după lovitura liberă de la 17 metri, central, bine plasată a lui Codoban.

Până la final, ocaziile au alternat la cele două porți, dar nu s-a mai înscris. În minutul 65, Călințaru a avut o acțiune personală, a pătruns până la 6 metri și a șutat către gol, dar Goia a respins în corner. Zece minute mai târziu, la cealaltă poartă, Matei a șutat bine de la 25 de metri, dar portarul Stoian a scos salvator. În replică, în minutul 80, Beța a tras către vinclu, dar Goia a plonjat și a respins un gol ca și făcut.

În fine, în minutul 82, Morariu a scos de pe linia porții, cu capul, o minge lobată de la 18 metri de Codoban peste Stoian. Jocul s-a încheiat apoi cu victoria la limită a gazdelor, care mai fac un pas important către promovare.

Luceafărul rămâne în continuare pe locul 10, cu 26 de puncte, iar Juventus e pe locul 1 cu 48 de puncte, cu șase mai multe față de UTA Bătrâna Doamnă, care are însă și un meci disputat în plus.

JUVENTUS BUCUREȘTI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 2-1
Fl. Cazan 16′, Mihăescu 23′ / M. Matei 45+2′

R. Stoian – Beța, Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Mihăescu – Fl. Cazan (Al. Muscă 63), Chipirliu (Al. Zaharia 90+1), Călințaru – Buhăescu (Ilin 56)
Rezerve neutilizate: Brie – V. Dima, I. Neag, Hurdubei
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Mihăescu 52′ (cumul de cartonașe galbene)

Goia – Balea (Codoban 29), Fl. Cordoș, Hlinca, Ban – Feher, Moga – Chiș Toie, Arnăutu (cpt.), A. Predescu (D. Costea 70) – M. Matei
Rezerve: Began – Drăgan, Bactăr, Balla, D. Costea, Cuc, Codoban
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Juventus (București); Spectatori: 1.000; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 18:42 Campionat
Pe aceeași temă