Juventus, îngenuncheat la Timișoara de ASU Poli. Brîndescu spune cum a blocat liderul și a produs surpriza intermediarei

Marius ANGHEL 26 Apr. 2017, 20:20 Campionat
Juventus, îngenuncheat la Timișoara de ASU Poli.** Brîndescu spune cum a blocat liderul și a produs surpriza intermediarei

ASU Politehica Timișoara a produs surpriza etapei a 31-a a Ligii 2, intermediară, cu victoria pe teren propriu în fața liderului Juventus București. Alb-violeții au trecut cu 2-1 de echipa ca și promovată în Liga 1 după golurile marcate de Mădălin Stancu (8) și Ștefan Blănaru (55). Pentru prima clasată a înscris Remus Chipirliu (10), jucător care pe întreaga partidă a ratat o mulțime de ocazii, din toate pozițiile.

Antrenorul bănățenilor, Sorin Brîndescu, a declarat la finalul partidei că jucătorii săi au avut și parte de șansă în acest meci cu Juventus. „Au fost două meciuri bune făcute de noi; la Sepsi dacă am fi făcut 2-0, am fi venit și de acolo cu toate cele trei puncte. Astăzi am avut și puțină șansă, pentru că în prima repriză, Juventus a avut două șanse mari de a marca, la 1-1, iar dacă ar fi marcat, poate altfel se derula meciul. Dar în repriza a doua, după ce am înscris, am reușit să închidem foarte bine jocul. Sunt foarte mulțumit de jocul de apărare, băieții au luptat exemplar. Cu puțină șansă, am luat cele trei puncte”, a declarat Brîndescu, citat de Druckeria.

Brîndescu a explicat și cum a gândit jocul în repriza secundă, atunci când Oprița a forțat golul victoriei, trimițând pe teren toate „armele” sale ofensive de pe banca de rezerve: pe Mareș, Hurdubei și Ilin. „Știm cu toții, Chipirliu e golgheterul campionatului, e un jucător valoros, iar cei de la Juventus au jucat cu doi atacanți. Noi aveam doi fundași centrali și eram puțin expuși, pentru că aveam și cartonașe galbene. De aceea am preferat să trecem cu Telescu și Mera la marcaj la cei doi atacanți, mai ales că ei au un joc foarte bun de cap. Am închis jocul și le-am lăsat libere flancurile, de unde să vină cu centrări, pentru că aveam șanse mai mari să le respingem centrările”, a mai spus Brîndescu.

Cu victoria din această etapă, cumulată cu egalul Metalului Reșița cu Academica Clinceni (scor 1-1), ASU Poli s-a distanțat la 10 puncte de ultima clasată care mai retrogradează. În plus, timișorenii au urcat pe locul 14, însă CS Balotești joacă mâine, de la ora 17:30, acasă cu Sepsi OSK.

Etapa viitoare, ASU Poli joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la Olimpia Satu Mare.

Marius ANGHEL 26 Apr. 2017, 20:20 Campionat
Pe aceeași temă