Juventus câștigă chinuit în fața Daciei Unirea și își menține cele cinci puncte avans în fruntea Ligii 2. Brăilenii cred că un egal era conform cu realitatea

Marius ANGHEL 23 Nov. 2016, 20:38 Campionat
Juventus câștigă chinuit în fața Daciei Unirea și își menține cele cinci puncte avans în fruntea Ligii 2.** Brăilenii cred că un egal era conform cu realitatea

Dacia Unirea a făcut la București, contra liderului Juventus, cel mai bun joc în deplasare în acest tur de campionat, însă lipsa de concentrare la finalizare a privat echipa de la Dunăre de un rezultat bun. Trupa lui Daniel Oprița a câștigat cu 1-0, însă marile ocazii ale partidei au fost ratate în repriza a doua de brăileni.

„Am făcut un joc bun și nu meritam să pierdem. Cu puțin mai multă concentrare la finalizare puteam scoate cel puțin o remiză la Juventus”, a declarat, imediat după meci, Valentin Avramescu, președintele clubului brăilean.

Prima repriză a jocului ce a contat pentru etapa a 18-a a Ligii 2 și care s-a desfășurat pe stadionul din Colentina a fost echilibrată și cu puține ocazii clare de gol. Gazdele au avut șansa să deschidă scorul încă din minutul 6, când Stănciulescu l-a faultat în careu pe adversarul direct, însă Mitrea a intuit locul în care va șuta Chipirliu și a respins mingea cu piciorul în afara careului mic (foto). Bucureștenii au continuat să atace, însă elevii antrenorului Alin Pânzaru s-au apărat foarte bine, astfel că poarta lui Mitrea nu a mai fost amenințată până la finalul primei reprize. În penultimul minut de joc al primului act, Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, însă Neagu a trimis mingea peste transversala porții apărate de Stoian.

Brăilenii au început foarte bine partea a doua a partidei și, la șase minute de la reluare, la o centrare a lui Necoară, Muscă a deviat mingea pe lângă poartă. În minutul 54, Dacia Unirea a irosit o uriașă șansă de gol, tot Necoară a centrat perfect, Muscă a reluat mingea, cu capul, însă a țintit transversala porții apărate de Stoian.

Cum, de obicei, ocaziile se răzbună, gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 56 prin Florin Cazan, care a fructificat o centrare perfectă a lui Chipirliu.

După primirea golului, brăilenii au preluat inițiativa, s-au apropiat în dese rânduri de poarta adversă, însă Ivan (71) a trimis mingea peste transversală, iar Petean (73) a șutat pe lângă poartă. În minutul 76, Stoenac a primit cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu, dar jucătorii Daciei Unirea nu au reușit să profite de omul în plus, iar Juventus s-a impus cu 1-0.

Cu cele trei puncte câștigate, Juventus s-a distanța din nou la cinci puncte de următoarele două clasate, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Brașov, 39 față de 34, în timp ce Dacia Unirea Brăila a rămas pe locul 11, cu 20 de puncte. Etapa următoare, Juventus joacă sâmbătă la Ghermănești cu Metalul Reșița, iar Brăila primește, tot sâmbătă, de la ora 11:00, vizita Olimpiei Satu Mare.

JUVENTUS BUCUREȘTI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1-0
Florin Cazan 56′

R. Stoian – Fl. Cazan, Il. Morariu, Wallace, Val. Dima – Carabela (Beța 77′), Băjenaru, Bărbulescu (cpt.)(Stoenac 61′), Bustea – Chipirliu, Buhăescu (Dr. Florea 68′)
Rezerve neutilizate: Brie – Al. Vasile, Arsu, Al. Roșca
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Stoenac 76′ (cumul de cartonașe galbene)

Cr. Mitrea – C-tin. Necoară, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu (Frunză 36′) – Olenic (Petean 65′) – Roșoagă, D. Oprea (Ed. Oprea 77′), Pușcașu, C. Neagu – Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Gârlea – C. Roșu, M. Enciu, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 23 Nov. 2016, 20:38 Campionat
Pe aceeași temă