Juventus câștigă chinuit în fața Daciei Unirea și își menține cele cinci puncte avans în fruntea Ligii 2. Brăilenii cred că un egal era conform cu realitatea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Nov. 2016, 20:38 Actualizat: 23 Nov. 2016, 20:39 Campionat
Juventus câștigă chinuit în fața Daciei Unirea și își menține cele cinci puncte avans în fruntea Ligii 2.  Brăilenii cred că un egal era conform cu realitatea

Dacia Unirea a făcut la București, contra liderului Juventus, cel mai bun joc în deplasare în acest tur de campionat, însă lipsa de concentrare la finalizare a privat echipa de la Dunăre de un rezultat bun. Trupa lui Daniel Oprița a câștigat cu 1-0, însă marile ocazii ale partidei au fost ratate în repriza a doua de brăileni.

„Am făcut un joc bun și nu meritam să pierdem. Cu puțin mai multă concentrare la finalizare puteam scoate cel puțin o remiză la Juventus”, a declarat, imediat după meci, Valentin Avramescu, președintele clubului brăilean.

Prima repriză a jocului ce a contat pentru etapa a 18-a a Ligii 2 și care s-a desfășurat pe stadionul din Colentina a fost echilibrată și cu puține ocazii clare de gol. Gazdele au avut șansa să deschidă scorul încă din minutul 6, când Stănciulescu l-a faultat în careu pe adversarul direct, însă Mitrea a intuit locul în care va șuta Chipirliu și a respins mingea cu piciorul în afara careului mic (foto). Bucureștenii au continuat să atace, însă elevii antrenorului Alin Pânzaru s-au apărat foarte bine, astfel că poarta lui Mitrea nu a mai fost amenințată până la finalul primei reprize. În penultimul minut de joc al primului act, Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, însă Neagu a trimis mingea peste transversala porții apărate de Stoian.

Brăilenii au început foarte bine partea a doua a partidei și, la șase minute de la reluare, la o centrare a lui Necoară, Muscă a deviat mingea pe lângă poartă. În minutul 54, Dacia Unirea a irosit o uriașă șansă de gol, tot Necoară a centrat perfect, Muscă a reluat mingea, cu capul, însă a țintit transversala porții apărate de Stoian.

Cum, de obicei, ocaziile se răzbună, gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 56 prin Florin Cazan, care a fructificat o centrare perfectă a lui Chipirliu.

După primirea golului, brăilenii au preluat inițiativa, s-au apropiat în dese rânduri de poarta adversă, însă Ivan (71) a trimis mingea peste transversală, iar Petean (73) a șutat pe lângă poartă. În minutul 76, Stoenac a primit cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu, dar jucătorii Daciei Unirea nu au reușit să profite de omul în plus, iar Juventus s-a impus cu 1-0.

Cu cele trei puncte câștigate, Juventus s-a distanța din nou la cinci puncte de următoarele două clasate, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Brașov, 39 față de 34, în timp ce Dacia Unirea Brăila a rămas pe locul 11, cu 20 de puncte. Etapa următoare, Juventus joacă sâmbătă la Ghermănești cu Metalul Reșița, iar Brăila primește, tot sâmbătă, de la ora 11:00, vizita Olimpiei Satu Mare.

JUVENTUS BUCUREȘTI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1-0
Florin Cazan 56′

R. Stoian – Fl. Cazan, Il. Morariu, Wallace, Val. Dima – Carabela (Beța 77′), Băjenaru, Bărbulescu (cpt.)(Stoenac 61′), Bustea – Chipirliu, Buhăescu (Dr. Florea 68′)
Rezerve neutilizate: Brie – Al. Vasile, Arsu, Al. Roșca
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Stoenac 76′ (cumul de cartonașe galbene)

Cr. Mitrea – C-tin. Necoară, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu (Frunză 36′) – Olenic (Petean 65′) – Roșoagă, D. Oprea (Ed. Oprea 77′), Pușcașu, C. Neagu – Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Gârlea – C. Roșu, M. Enciu, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Costel FILIP

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Nov. 2016, 20:38 Actualizat: 23 Nov. 2016, 20:39 Campionat
Pe aceeași temă